Politie-auto

Aantal overvallen op taxi’s licht gestegen

De onbekende man kon daardoor overgedragen worden aan de politie. Foto ter illustratie. Foto: politie.nl

In 2017 hebben er meer overvallen op taxichauffeurs plaatsgevonden dan in 2015 en 2016. In die jaren bleef de teller telkens op twaalf beroofde taxichauffeurs staan. In 2017 hebben er tot nu toe al vijftien van deze overvallen plaatsgevonden.

In 2009 werd er nog 91 keer aangifte van een overval op een taxichauffeur gedaan. De jaren nadien nam dat gestaag af tot twaalf incidenten in zowel 2015 als 2016. Nu staat de teller voor 2017 al op zeker vijftien overvallen. Bovendien ligt het daadwerkelijke aantal mogelijk nog iets hoger. In de registratie van overvallen worden dergelijke incidenten soms niet specifiek aan de taxibranche toegewezen, maar onder ‘overig’ ingeboekt.

De eerste twee overvallen van het jaar vonden in januari plaats. Eerst was het op 18 januari raak in de Haagse Hobbemastraat. Vijf dagen laten werd in Rotterdam een chauffeur door maar liefst vijf daders beroofd. Bij dit incident raakte de taxichauffeur gewond, iets wat bij de overige zaken niet zo was.

Twee of drie verdachten

Februari is weliswaar de kortste maand van het jaar, maar er werden die maand wel drie taxichauffeurs beroofd. Samen met juni spant februari met dat aantal de kroon. Op 9 februari was het raak in Almere, twee dagen later in Dordrecht en nog eens twaalf dagen daarna in Amsterdam. Bij al deze overvallen waren twee of drie verdachten betrokken. Opvallend genoeg is die laatste overval de enige die niet ’s avonds laat of in de nacht plaatsvond, maar rond 19.00 uur. De veertien andere berovingen vonden plaats tussen 22.20 uur en 05.30 uur.

Na een rustige periode was het in april in korte tijd twee keer raak. Op 26 april maakten vier mannen onder meer de taxi van een chauffeur buit in Groningen. Twee dagen later werd een vakgenoot onder dreiging van een mes beroofd in Amsterdam. Ook in mei en juni is eenzelfde patroon te zien, zij het zonder ogenschijnlijk onderling verband: op 19 mei een overval in Almere en ruim een week later in Amersfoort. In juni was het weer drie keer raak: op 9 juni in Heerlen, op 17 juni een beroving in Leiden en de dag daarna in Groningen.

Beroofd tijdens afrekenen

Na deze drukke junimaand bleef het een hele tijd rustig, maar op 22 oktober werd in Rotterdam een chauffeur beroofd van onder meer zijn taxi, telefoon en diverse pasjes. Op 17 november startte om 23.30 uur in Amsterdam een rit. Tijdens het afrekenen op de plaats van bestemming, de Vuursteen in Hoofddorp, werd de chauffeur door zijn passagier beroofd. En op 10 december werd een taxichauffeur beroofd in Voorhout, waarmee de teller nu op vijftien taxi-overvallen staat.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

2 reacties op “Aantal overvallen op taxi’s licht gestegen”

Branco Bonn|14.12.17|23:34

Vind ik niet gek nu er TTO is en niemand meer weigeren mag van de TTO wat voorheen dus wel mocht en deden. Wij schatten klanten in en als wij het niet vertrouwen weigeren wij de klant. Zins de komst van TTO en de regel beleid “klant is altijd koning” en mag niet meer geweigerd worden komen dit zulke ellende van. Aan onze veiligheid wordt geen rekening gehouden. Ik vind dat de TTO het weigeren van klanten weer toe laat staan. Dan zal de overval weer minder worden.

Peter Walgreen|16.12.17|01:42

Weigeren doen ze nu al volop, vorige week zaterdag stonden er 4 taxi’s voor café Nol in de hoop op werk maar alle 4 weigerden ze 2 mensen naar de stadhouderskade te brengen.
2 Andere mensen werden ook door alle 4 geweigerd waarbij door een paar chauffeurs “gewoon” gezegd werd dat ze de rit te kort vonden, wat een service….. Gek he, dat de mensen naar Uber stappen.

Aantal overvallen op taxi’s licht gestegen | TaxiPro
Politie-auto

Aantal overvallen op taxi’s licht gestegen

De onbekende man kon daardoor overgedragen worden aan de politie. Foto ter illustratie. Foto: politie.nl

In 2017 hebben er meer overvallen op taxichauffeurs plaatsgevonden dan in 2015 en 2016. In die jaren bleef de teller telkens op twaalf beroofde taxichauffeurs staan. In 2017 hebben er tot nu toe al vijftien van deze overvallen plaatsgevonden.

In 2009 werd er nog 91 keer aangifte van een overval op een taxichauffeur gedaan. De jaren nadien nam dat gestaag af tot twaalf incidenten in zowel 2015 als 2016. Nu staat de teller voor 2017 al op zeker vijftien overvallen. Bovendien ligt het daadwerkelijke aantal mogelijk nog iets hoger. In de registratie van overvallen worden dergelijke incidenten soms niet specifiek aan de taxibranche toegewezen, maar onder ‘overig’ ingeboekt.

De eerste twee overvallen van het jaar vonden in januari plaats. Eerst was het op 18 januari raak in de Haagse Hobbemastraat. Vijf dagen laten werd in Rotterdam een chauffeur door maar liefst vijf daders beroofd. Bij dit incident raakte de taxichauffeur gewond, iets wat bij de overige zaken niet zo was.

Twee of drie verdachten

Februari is weliswaar de kortste maand van het jaar, maar er werden die maand wel drie taxichauffeurs beroofd. Samen met juni spant februari met dat aantal de kroon. Op 9 februari was het raak in Almere, twee dagen later in Dordrecht en nog eens twaalf dagen daarna in Amsterdam. Bij al deze overvallen waren twee of drie verdachten betrokken. Opvallend genoeg is die laatste overval de enige die niet ’s avonds laat of in de nacht plaatsvond, maar rond 19.00 uur. De veertien andere berovingen vonden plaats tussen 22.20 uur en 05.30 uur.

Na een rustige periode was het in april in korte tijd twee keer raak. Op 26 april maakten vier mannen onder meer de taxi van een chauffeur buit in Groningen. Twee dagen later werd een vakgenoot onder dreiging van een mes beroofd in Amsterdam. Ook in mei en juni is eenzelfde patroon te zien, zij het zonder ogenschijnlijk onderling verband: op 19 mei een overval in Almere en ruim een week later in Amersfoort. In juni was het weer drie keer raak: op 9 juni in Heerlen, op 17 juni een beroving in Leiden en de dag daarna in Groningen.

Beroofd tijdens afrekenen

Na deze drukke junimaand bleef het een hele tijd rustig, maar op 22 oktober werd in Rotterdam een chauffeur beroofd van onder meer zijn taxi, telefoon en diverse pasjes. Op 17 november startte om 23.30 uur in Amsterdam een rit. Tijdens het afrekenen op de plaats van bestemming, de Vuursteen in Hoofddorp, werd de chauffeur door zijn passagier beroofd. En op 10 december werd een taxichauffeur beroofd in Voorhout, waarmee de teller nu op vijftien taxi-overvallen staat.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

2 reacties op “Aantal overvallen op taxi’s licht gestegen”

Branco Bonn|14.12.17|23:34

Vind ik niet gek nu er TTO is en niemand meer weigeren mag van de TTO wat voorheen dus wel mocht en deden. Wij schatten klanten in en als wij het niet vertrouwen weigeren wij de klant. Zins de komst van TTO en de regel beleid “klant is altijd koning” en mag niet meer geweigerd worden komen dit zulke ellende van. Aan onze veiligheid wordt geen rekening gehouden. Ik vind dat de TTO het weigeren van klanten weer toe laat staan. Dan zal de overval weer minder worden.

Peter Walgreen|16.12.17|01:42

Weigeren doen ze nu al volop, vorige week zaterdag stonden er 4 taxi’s voor café Nol in de hoop op werk maar alle 4 weigerden ze 2 mensen naar de stadhouderskade te brengen.
2 Andere mensen werden ook door alle 4 geweigerd waarbij door een paar chauffeurs “gewoon” gezegd werd dat ze de rit te kort vonden, wat een service….. Gek he, dat de mensen naar Uber stappen.