Arrestatie, arrestant, politie. Bron: Politie.nl

Vijf mannen aangehouden voor drugshandel per taxi

Arrestatie, arrestant, politie. Bron: Politie.nl

De Amsterdamse politie heeft vijf mannen gearresteerd op verdenking van drugshandel. De zaak kwam aan het rollen omdat één van hen werd verdacht van het koerieren van drugs met zijn taxi. Bij huiszoekingen is bijna 290.000 euro in contant geld aangetroffen, evenals zeven voertuigen en grote hoeveelheden harddrugs.

Het politieteam Bestrijding Ondermijning van de Dienst Infrastructuur houdt zich in Amsterdam bezig met het tegengaan van zogenaamde ‘ondermijnende criminaliteit’ die samenhangt met onder meer taxi’s en havens. In het geval van deze zaak kwam men drie drugskoeriers op het spoor omdat één van hen zijn taxi gebruikte om drugs af te leveren. Daarbij ging het meestal om cocaïne.

25.000 euro per week

Het ging de mannen van 32, 29 en 28 behoorlijk voor de wind met hun drugshandel. De rechercheurs die het onderzoek deden, rekenden uit dat het om zo’n 500 bestellingen per week ging. Elke bestelling bestond tenminste uit een wikkel cocaïne van 50 gram. Eén van de rechercheurs zegt over de inkomsten: “De mannen, die geen officiële inkomstenbron hadden, haalden een weekomzet van minstens 25.000 euro. Zij hadden de beschikking over een aanzienlijke klantenkring.”

Het onderzoek naar de drie koeriers bracht ook hun opdrachtgevers in beeld, twee mannen van respectievelijk 28 en 38. Toen het onderzoek voldoende aanknopingspunten had opgeleverd, hebben de rechercheurs op vijf adressen huiszoekingen gedaan. Daar werden nog geen handelshoeveelheden drugs aangetroffen, maar wel een aanwijzing richting een woning in Amsterdam Zuid-oost waar wellicht meer te vinden was.

Koffer vol drugs

Dat bleek al meteen toen er werd aangebeld. Een 50-jarige vrouw gooide nog snel een koffer van het balkon. In de koffer trof de politie cocaïne, xtc-pillen en een automatisch vuurwapen aan. Ook in de woning zelf werd drugs aangetroffen. De politie verdenkt de vrouw van het handelsklaar maken van de drugs. Ook zij is aangehouden maar in afwachting van het strafproces vrijgelaten.

Dat geldt vooralsnog niet voor de vijf mannelijke verdachten. Nu zij vastzitten, gaan de rechercheurs nader onderzoek doen naar hun bezittingen en bankrekeningen. Bij de huiszoekingen is, alles bij elkaar, 288.000 euro in contant geld aangetroffen. Daarnaast gaat het om zeven voertuigen, meer dan 12 kilo cocaïne en tassen vol xtc-pillen.

Lees ook: Taxichauffeur veroordeeld tot 3,5 jaar cel voor vervoeren drugs

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.