Staxi, TTO, Amsterdam, politie, taxi

Staxi ontvangt als eerste nieuwe TTO-vergunning

Taxibedrijf Staxi is de eerste TTO in Amsterdam van wie de aanvraag voor een nieuwe vergunning is goedgekeurd. In februari dit jaar startte een aanvraagronde voor nieuwe vergunningen voor de TTO-regelgeving die van start gaat op 1 juni 2018. In 2013 trad de Amsterdamse taxiverordening in werking en destijds kreeg TTO Staxi ook als eerste organisatie de TTO-vergunning.

Sinds 2013 moeten alle taxichauffeurs die in Amsterdam actief willen blijven op de opstapmarkt aangesloten zijn bij een erkende TTO, een Toegelaten Taxi Onderneming. De nieuwe regels werden opgesteld om de kwaliteit van het Amsterdamse taxivervoer te verbeteren en wantoestanden aan te pakken.

Aanpassingen verordening

Vanwege aanpassingen die de gemeente Amsterdam heeft gemaakt in de verordening, moesten TTO’s opnieuw een aanvraag indienen. De gemeente kwam onder andere met een nieuwe procedure voor het schorsen van chauffeurs en er zijn regels afgesproken om overlast op standplaatsen tegen te gaan. Dinsdag is de aanvraag van Staxi als eerste goedgekeurd door de gemeente Amsterdam.

In maart werd tijdens een evaluatie van het systeem nog geconcludeerd dat het systeem met Toegelaten Taxi Organisaties in Amsterdam niet de kwaliteitsverbetering in de opstapmarkt heeft gebracht, waarop bij de start werd gehoopt. In ieder geval was de herkenbaarheid van taxi’s voor klanten nog altijd beperkt en leek het aantal incidenten weliswaar gedaald, maar bleef intimidatie rondom standplaatsen bestaan. Verder zorgt de taxibranche in toenemende mate voor overlast voor binnenstadbewoners.

Daarbij moest Kwink Groep in het eindrapport erkennen dat er maar een beperkte beschikbaarheid van feiten en cijfers over de kwaliteit en marktsituatie van de Amsterdamse taxibranche is. De beelden die bestaan zijn niet met cijfers te onderbouwen. Verkeerswethouder Pieter Litjens van Amsterdam gaf aan diverse aanbevelingen uit het rapport wel te willen overnemen, waaronder zorgen dat TTO’s meer aan zelfregulering gaan doen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Inge Jacobs

2 reacties op “Staxi ontvangt als eerste nieuwe TTO-vergunning”

Tjerk Vinckx|18.04.18|22:05

PAPPEN en NATHOUDEN, pfffffff !!!!!

Raoul Renique|20.04.18|06:43

De eerste taxiverordening bestond gewoon niet, die van 2018 werd dan eindelijk in Gemeenteblad langs voorgeschreven weg kenbaar gemaakt en is dan nu wet. En daar staat in overeenkomstig de bevoegdheden van de Gemeente dat deze delen(!) van de openbare weg mag aanwijzen, en dat is dus niet(!) de hele stad. En je ziet ook aan de rechtspraak dat handhaving en de rechtspraak zich nog slechts richt rond de standplaatsen en hotspots.

Kwalijk dat ook hier nog steeds de onderbuik gevuld wordt, smerig!

Staxi ontvangt als eerste nieuwe TTO-vergunning | TaxiPro
Staxi, TTO, Amsterdam, politie, taxi

Staxi ontvangt als eerste nieuwe TTO-vergunning

Taxibedrijf Staxi is de eerste TTO in Amsterdam van wie de aanvraag voor een nieuwe vergunning is goedgekeurd. In februari dit jaar startte een aanvraagronde voor nieuwe vergunningen voor de TTO-regelgeving die van start gaat op 1 juni 2018. In 2013 trad de Amsterdamse taxiverordening in werking en destijds kreeg TTO Staxi ook als eerste organisatie de TTO-vergunning.

Sinds 2013 moeten alle taxichauffeurs die in Amsterdam actief willen blijven op de opstapmarkt aangesloten zijn bij een erkende TTO, een Toegelaten Taxi Onderneming. De nieuwe regels werden opgesteld om de kwaliteit van het Amsterdamse taxivervoer te verbeteren en wantoestanden aan te pakken.

Aanpassingen verordening

Vanwege aanpassingen die de gemeente Amsterdam heeft gemaakt in de verordening, moesten TTO’s opnieuw een aanvraag indienen. De gemeente kwam onder andere met een nieuwe procedure voor het schorsen van chauffeurs en er zijn regels afgesproken om overlast op standplaatsen tegen te gaan. Dinsdag is de aanvraag van Staxi als eerste goedgekeurd door de gemeente Amsterdam.

In maart werd tijdens een evaluatie van het systeem nog geconcludeerd dat het systeem met Toegelaten Taxi Organisaties in Amsterdam niet de kwaliteitsverbetering in de opstapmarkt heeft gebracht, waarop bij de start werd gehoopt. In ieder geval was de herkenbaarheid van taxi’s voor klanten nog altijd beperkt en leek het aantal incidenten weliswaar gedaald, maar bleef intimidatie rondom standplaatsen bestaan. Verder zorgt de taxibranche in toenemende mate voor overlast voor binnenstadbewoners.

Daarbij moest Kwink Groep in het eindrapport erkennen dat er maar een beperkte beschikbaarheid van feiten en cijfers over de kwaliteit en marktsituatie van de Amsterdamse taxibranche is. De beelden die bestaan zijn niet met cijfers te onderbouwen. Verkeerswethouder Pieter Litjens van Amsterdam gaf aan diverse aanbevelingen uit het rapport wel te willen overnemen, waaronder zorgen dat TTO’s meer aan zelfregulering gaan doen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Inge Jacobs

2 reacties op “Staxi ontvangt als eerste nieuwe TTO-vergunning”

Tjerk Vinckx|18.04.18|22:05

PAPPEN en NATHOUDEN, pfffffff !!!!!

Raoul Renique|20.04.18|06:43

De eerste taxiverordening bestond gewoon niet, die van 2018 werd dan eindelijk in Gemeenteblad langs voorgeschreven weg kenbaar gemaakt en is dan nu wet. En daar staat in overeenkomstig de bevoegdheden van de Gemeente dat deze delen(!) van de openbare weg mag aanwijzen, en dat is dus niet(!) de hele stad. En je ziet ook aan de rechtspraak dat handhaving en de rechtspraak zich nog slechts richt rond de standplaatsen en hotspots.

Kwalijk dat ook hier nog steeds de onderbuik gevuld wordt, smerig!