Politie-auto

Vier snorders aangehouden in Eindhoven

De politie en de Inspectiedienst Leefomgeving en Transport (ILT) hebben bij een gerichte actie vier mensen aangehouden die zonder de juiste papieren taxivervoer aanboden of uitvoerden.

De vier werden aangehouden tijdens de Koningsnacht. Dit controlemoment lijkt bewust gekozen: het is tijdens zulke dagen extra druk met uitgaanspubliek en daardoor zijn er ook meer taxichauffeurs en snorders die een graantje mee proberen te pikken. In dit geval werden er daarvan vier betrapt.

10.000 euro per overtreding

Op het verzorgen van illegaal taxivervoer staat een boete van 4.300 euro. Daarnaast wordt een last onder dwangsom opgelegd. Dit is een uitgestelde boete van 10.000 euro per overtreding die alsnog wordt geïnd als iemand opnieuw op dezelfde overtreding wordt betrapt. Dat kan meerdere keren gebeuren, met een maximum van 40.000 euro. Of de last onder dwangsom voor één of meer van de vier betrapte snorders geldt, is niet bekendgemaakt.

25 illegale taxichauffeurs

Het is niet de eerste keer dit jaar dat politie en ILT in Noord-Brabant een gerichte actie tegen illegale taxichauffeurs houden. Afgelopen februari werden tijdens carnaval in Eindhoven en Den Bosch in totaal 25 snorders van de weg gehaald.

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij ProMedia. Binnen dat team is hij de vaste redacteur van Infrasite.nl.

4 reacties op “Vier snorders aangehouden in Eindhoven”

Pierre van Aert|29.04.19|10:54

€ 4.300 boete is slechts het maximum. Heb nog nooit meegemaakt, dat die daadwerkelijk opgelegd wordt. Vaak krijgen ze slechts een taakstrafje.

Holland Taxi Peter Walgreen|29.04.19|13:30

Verander de wet zodanig dat je die snorders gelijk hun auto in beslag kan nemen en hun rijbewijs voor bijvoorbeeld een jaar kan intrekken.

Albert de Bruin|01.05.19|07:54

Vrijwilligersvervoer (met betaling) mag wel? Het grote verschil is dat het 1 sociaal omarmt wordt en het ander niet.

Bennie de Wit|04.05.19|19:46

Auto in beslag nemen kan al, maar vaak rijden ze juist in huurauto’s. Ook bij een lease constructie kan je geen auto innemen. Rijbewijs innemen is een beter plan.