Taxibord

Voorrang voor taxi’s uit Assen tijdens TT

Foto: TaxiPro (VK)

Tijdens het motorsportevenement TT Assen krijgen taxi’s met een speciaal vignet een eigen standplaats in het stationsgebied. Met het vignet mogen ze ook op andere plekken komen die voor andere taxi’s en auto’s niet toegankelijk zijn. Met deze aanpak moeten problemen met taxi’s van buiten Assen worden voorkomen.

De motorraces en de feesten er omheen zorgen altijd voor een enorme toestroom van mensen naar Assen. Voor de plaatselijke taxibedrijven biedt dat de kans om veel te werken en goed te verdienen tijdens het evenement, dat komend weekend weer plaatsvindt. Maar ook taxiondernemers die normaliter niet in Assen rijden, komen op de grote groep aan potentiële klanten af. En dat gaat niet altijd even goed, zegt Wietze Mast namens de Gezamenlijke Asser Taxi Ondernemers (GATO).

“Vaak worden er problemen veroorzaakt door chauffeurs van buitenaf, die niet bekend zijn in Assen en vaak onnodig omrijden tijdens de wegafsluitingen die bij het evenement horen. Ook kwamen er vorig jaar veel klachten over taxi’s van buitenaf die woekerprijzen rekenden.”

Speciale standplaatsen

Daarom is er in overleg met de gemeente besloten tijdens de TT-week een GATO-vignet te hanteren. Taxi’s die dit vignet hebben, mogen op plaatsen komen die voor andere voertuigen afgesloten zijn. Het aanwijzen van deze speciale standplaatsen is een proef. Op het verloop daarvan wordt toegezien door de verkeersregelaars.

Twee jaar geleden probeerden de GATO-bedrijven zelf al een vignet in te voeren, toen nog zonder steun van de gemeente. Tegenwoordig werken de partijen goed samen, geeft Mast aan. “De vereniging werkt nauw samen met de gemeente en er is voortdurend overleg. Belangrijk is dat de gemeente weet wat ze aan deze vereniging en zijn leden heeft.”

Onderwerpen: , ,

Auteur: Vincent Krabbendam

6 reacties op “Voorrang voor taxi’s uit Assen tijdens TT”

Kor Aalders|25.06.19|12:29

ik begrijp dat je niet wil zien dat een andere taxibedrijf uit een andere regio in Assen gaat rijden maar blijf dat ook weg uit alle andere festivals of concerten ergens buiten Assen.
hier in Groningen hebben wij ze ook overal uit het land,misschien landelijk invoeren een eigen regio.

Terry Ketelings|25.06.19|13:09

Dat is tegenwoordig aan de gemeente zelf om aanvullende kwaliteitseisen te stellen. Dus als er in Groningen problemen voor komen met taxi’s van “buitenaf” dan kan de gemeente Groningen hier zelf wat aan doen. Dat zie je al bij tientallen andere steden door het land heen die een permanente verordening hanteren. Of zoals in het verhaal hierboven een tijdelijk vignet.

Harry Bloemendaal|25.06.19|17:02

Op zich hebben ze wel een punt in Assen (al vraag ik me af hoe ze dat alleen willen gaan doen met die drukte.
Het zou vooral de aangesloten leden van de GATO sieren als ze dan ook besluiten om in het vervolg op evenementen als Hello Festival, Gouden Pijl en C’est la Vie in Emmen weg te blijven…zoals voorgaande jaren niet het geval was.
Ik weet ook dat er vanuit de Gemeente Emmen vooralsnog geen verordening
hiervoor is.
Maar deze actie van de GATO lijkt een beetje op “de pot verwijt de ketel..”

Harry Bloemendaal|25.06.19|17:10

Op zich hebben ze daar een punt in Assen.
Maar het zou vooral de aangesloten leden van de GATO dan ook sieren om in het vervolg dan ook weg te blijven bij evenementen als Hello Festival,de Gouden Pijl en C’est la Vie in Emmen zoals voorgaande jaren niet het geval was.
Om nog maar te zwijgen over de carnavalsdagen in de Emmer buitendorpen
Ook weet ik dat er vooralsnog geen verordening hiervoor is vanuit de Gemeente

Maar deze actie van de GATO lijkt een beetje op ” de pot verwijt de ketel…”

richard Jaasma|25.06.19|21:50

Hallo Allemaal
Zal de gemeente sudwestfryslan ook even om raad vragen ,over de sneek-week!!!!
kom op jongens , we hebben toch een vergunning voor landelijk nederland
ook hier komen de jongens uit aAssen en Groningen af
Spreek desnoods iets af met de noordelijke(Taxi) provincies ,al heb ik hier weinig hoop in

Taxi Richard Sneek