Vuurwapen, pistool

17-jarige bedreigt taxichauffeur met vuurwapen

Foto: iStock / evpv (onbeperkt redactioneel gebruik)

Een jongen van 17 jaar heeft in Amsterdam een taxichauffeur bedreigd met een vuurwapen. Hij wilde op die manier onder het betalen voor een urenlange rit uitkomen.

Afgelopen vrijdag kreeg de taxichauffeur rond 14.15 uur het verzoek om een klant op te halen in Zaanstad. Deze persoon liet de taxichauffeur op verschillende locaties in Amsterdam tussenstops maken. Na een aantal uur wilde de klant afgezet worden op een locatie in Amsterdam-West. Daar bleek dat hij geen geld bij zich had om de lange rit af te rekenen. De passagier bedreigde vervolgens de taxichauffeur met een vuurwapen en ging er vandoor.

Vals geld en harddrugs

De politie kreeg al snel beelden van de verdachte in handen, waarna agenten de verdachte herkenden. De politie viel diezelfde dag een pand binnen en trof daar het gebruikte vuurwapen, een taser, vals geld en meerdere wikkels met vermoedelijk harddrugs aan. De 17-jarige Amsterdammer is aangehouden en ingesloten in afwachting van nader onderzoek.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

17-jarige bedreigt taxichauffeur met vuurwapen | TaxiPro
Vuurwapen, pistool

17-jarige bedreigt taxichauffeur met vuurwapen

Foto: iStock / evpv (onbeperkt redactioneel gebruik)

Een jongen van 17 jaar heeft in Amsterdam een taxichauffeur bedreigd met een vuurwapen. Hij wilde op die manier onder het betalen voor een urenlange rit uitkomen.

Afgelopen vrijdag kreeg de taxichauffeur rond 14.15 uur het verzoek om een klant op te halen in Zaanstad. Deze persoon liet de taxichauffeur op verschillende locaties in Amsterdam tussenstops maken. Na een aantal uur wilde de klant afgezet worden op een locatie in Amsterdam-West. Daar bleek dat hij geen geld bij zich had om de lange rit af te rekenen. De passagier bedreigde vervolgens de taxichauffeur met een vuurwapen en ging er vandoor.

Vals geld en harddrugs

De politie kreeg al snel beelden van de verdachte in handen, waarna agenten de verdachte herkenden. De politie viel diezelfde dag een pand binnen en trof daar het gebruikte vuurwapen, een taser, vals geld en meerdere wikkels met vermoedelijk harddrugs aan. De 17-jarige Amsterdammer is aangehouden en ingesloten in afwachting van nader onderzoek.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.