politiecontrole, agent

Non doet aangifte tegen taxichauffeur voor intimidatie

In het Belgische Gent heeft een 92-jarige non aangifte gedaan van seksuele intimidatie door een taxichauffeur. De zuster zat afgelopen donderdag in een taxi en kreeg zeer intieme vragen van de taxichauffeur, waar zij niet op zat te wachten. Bovendien zou hij de oudere dame een zoen op haar wang hebben gegeven bij het afscheid.

De non is naar de politie gestapt op advies van een vertrouwenspersoon en de moeder-overste van het klooster. Ze is namelijk erg aangedaan door de situatie en de ongepaste vragen, meldt de Belgische krant Het Laatste Nieuws. “Wie weet wat hij doet als hij nog eens mijn pad kruist. Ik ben er echt bang van”, aldus het slachtoffer.

Politie

Hoewel de non zegt blij te zijn dat ze hierover naar de politie is gestapt, twijfelt ze sterk of er ook iets met haar aangifte gedaan zal worden door de politie. “Maar officieel heeft hij niks misdaan, zeiden ze daar, al zit zijn gedrag zeker in de grijze zone.” Daarnaast is ook beloofd dat het taxibedrijf wordt aangesproken op de manier van communiceren van deze man.

In een reactie laat dit taxibedrijf V-Tax weten geschrokken en verbolgen te zijn over de handelwijze van de werknemer. “Dit is compleet onaanvaardbaar, de chauffeur zal absoluut op het matje worden geroepen”, laat de directeur weten. “Bij V-Tax hebben we een goede naam, en we wensen die ook te behouden.” Het bedrijf zegt eerder nog geen klachten over de chauffeur te hebben gehad, maar zal hem een flinke berisping geven en een laatste waarschuwing.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Inge Jacobs

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Non doet aangifte tegen taxichauffeur voor intimidatie | TaxiPro
politiecontrole, agent

Non doet aangifte tegen taxichauffeur voor intimidatie

In het Belgische Gent heeft een 92-jarige non aangifte gedaan van seksuele intimidatie door een taxichauffeur. De zuster zat afgelopen donderdag in een taxi en kreeg zeer intieme vragen van de taxichauffeur, waar zij niet op zat te wachten. Bovendien zou hij de oudere dame een zoen op haar wang hebben gegeven bij het afscheid.

De non is naar de politie gestapt op advies van een vertrouwenspersoon en de moeder-overste van het klooster. Ze is namelijk erg aangedaan door de situatie en de ongepaste vragen, meldt de Belgische krant Het Laatste Nieuws. “Wie weet wat hij doet als hij nog eens mijn pad kruist. Ik ben er echt bang van”, aldus het slachtoffer.

Politie

Hoewel de non zegt blij te zijn dat ze hierover naar de politie is gestapt, twijfelt ze sterk of er ook iets met haar aangifte gedaan zal worden door de politie. “Maar officieel heeft hij niks misdaan, zeiden ze daar, al zit zijn gedrag zeker in de grijze zone.” Daarnaast is ook beloofd dat het taxibedrijf wordt aangesproken op de manier van communiceren van deze man.

In een reactie laat dit taxibedrijf V-Tax weten geschrokken en verbolgen te zijn over de handelwijze van de werknemer. “Dit is compleet onaanvaardbaar, de chauffeur zal absoluut op het matje worden geroepen”, laat de directeur weten. “Bij V-Tax hebben we een goede naam, en we wensen die ook te behouden.” Het bedrijf zegt eerder nog geen klachten over de chauffeur te hebben gehad, maar zal hem een flinke berisping geven en een laatste waarschuwing.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Inge Jacobs

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.