Hoge boetes bij taxicontrole Twente

Bij een controle van de taxisector in de regio Twente zijn verschillende hoge boetes uitgedeeld. Ook werd een illegale taxi van de weg gehaald bij deze gezamenlijke actie van politie, ILT en UW. Het was voor het eerst dat een dergelijke actie in de regio Twente plaatsvond.

In de nacht van zaterdag op zondag werden in Enchede, Almelo en Hengelo taxi’s langs de weg gezet en gecontroleerd. In de meeste gevallen bleek alles in orde, maar dat gold niet voor alle taxi’s en hun chauffeurs, aldus Tubantia. Een taxi zonder vergunning kwam de bestuurder ervan op een boete van 4.400 euro te staan. Zoals gebruikelijk bij zo’n overtreding werd er ook een last onder dwangsom van 10.000 euro opgelegd. Wordt de chauffeur in kwestie weer op dit vergrijp betrapt, dan moet hij die dwangsom alsnog betalen.

Niet gekeurde taxameter en gladde banden

De overige boetes vielen lager uit, maar waren nog steeds niet gering. Een taxichauffeur die reed zonder BCT mag daarvoor 1.400 euro betalen. Een niet gekeurde taxameter kwam een vakgenoot van hem op een geldstraf van 900 euro te staan. Verder werden er boetes uitgedeeld aan taxichauffeurs voor het rijden met te gladde banden, rijden zonder rijbewijs en een snelheidsovertreding van 47 kilometer per uur binnen de bebouwde kom. Voor de politie in Twente was de actie een soort nulmeting, waarbij vervolgacties dus voor de hand liggen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Hoge boetes bij taxicontrole Twente | TaxiPro

Hoge boetes bij taxicontrole Twente

Bij een controle van de taxisector in de regio Twente zijn verschillende hoge boetes uitgedeeld. Ook werd een illegale taxi van de weg gehaald bij deze gezamenlijke actie van politie, ILT en UW. Het was voor het eerst dat een dergelijke actie in de regio Twente plaatsvond.

In de nacht van zaterdag op zondag werden in Enchede, Almelo en Hengelo taxi’s langs de weg gezet en gecontroleerd. In de meeste gevallen bleek alles in orde, maar dat gold niet voor alle taxi’s en hun chauffeurs, aldus Tubantia. Een taxi zonder vergunning kwam de bestuurder ervan op een boete van 4.400 euro te staan. Zoals gebruikelijk bij zo’n overtreding werd er ook een last onder dwangsom van 10.000 euro opgelegd. Wordt de chauffeur in kwestie weer op dit vergrijp betrapt, dan moet hij die dwangsom alsnog betalen.

Niet gekeurde taxameter en gladde banden

De overige boetes vielen lager uit, maar waren nog steeds niet gering. Een taxichauffeur die reed zonder BCT mag daarvoor 1.400 euro betalen. Een niet gekeurde taxameter kwam een vakgenoot van hem op een geldstraf van 900 euro te staan. Verder werden er boetes uitgedeeld aan taxichauffeurs voor het rijden met te gladde banden, rijden zonder rijbewijs en een snelheidsovertreding van 47 kilometer per uur binnen de bebouwde kom. Voor de politie in Twente was de actie een soort nulmeting, waarbij vervolgacties dus voor de hand liggen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.