inspectie, ILT, auto

Twintig boetes uitgedeeld bij taxicontrole Arnhem

Bron: ILT

Bij een uitgebreide taxicontrole in Arnhem zijn afgelopen weekend twintig boetes uitgeschreven. Diverse chauffeurs hadden hun papieren niet op orde of reden te hard. Arnhem krijgt in 2020 waarschijnlijk aanvullende taxiregels met een bijbehorend keurmerk.

Bij de actie waren politie, Inspectie Leefomgeving en Transport en de gemeente Arnhem betrokken. De controle vond plaats in de omgeving van het Gelredome, waar op dat moment een groot evenement plaatsvond. Dat was bewust gedaan vanuit het idee dat taxivervoer ook bij grote drukte op de juiste manier moet verlopen. De komende tijd zullen er meer taxicontroles plaatsvinden rondom grote evenementen in de stad.

Geen busbaanontheffing

De controle van afgelopen weekend was in elk geval niet zinloos. Zo werd van één taxichauffeur vastgesteld dat hij bijna 50 kilometer per uur te hard reed. Diverse chauffeurs reden op de busbaan, maar bleken daarvoor niet de benodigde ontheffing te hebben. Verder werden er overtredingen op het gebied van arbeid- en rusttijden waargenomen. Eén taxi had meer zitplaatsen dan toegestaan, terwijl een ander rondreed zonder chauffeurspas en weer een ander met een verlopen taxameter.

Burgemeester Marcouch van Arnhem zei het volgende over de taxicontrole: “Met deze actie willen we illegale taxichauffeurs en chauffeurs weren die de regels aan hun laars lappen. Chauffeurs die hun werk op een eerlijke en professionele manier uitvoeren, moeten ervan op aan kunnen dat zij niet hoeven te concurreren met onprofessionele chauffeurs die ritten aanbieden tegen woekerprijzen. Ook Arnhemmers en bezoekers moeten er op kunnen vertrouwen dat ze veilig en met een betrouwbare chauffeur de weg op gaan.”

Invoering taxiverordening

In Arnhem heeft de gemeenteraad afgelopen zomer ingestemd met een taxiverordening. Dit betekent dat op enig moment aanvullende regels gaan gelden voor de plaatselijke opstapmarkt en dat er ook een lokaal keurmerk komt. De invoering laat echter nog op zich wachten. Zo moet de stichting achter het keurmerk nog in het leven geroepen worden en wil de verantwoordelijke wethouder de taxiregels afstemmen op bepaalde ontwikkelingen in de infrastructuur in de stad.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

1 reactie op “Twintig boetes uitgedeeld bij taxicontrole Arnhem”

frans ritzerfeld|17.12.19|07:38

Daar zijn we weer, sinds de W.P. 2000 is Nederland 1 vervoersgebied voor taxi’s, dan hebben we ca 2200 gemeentes en voor iedere gemeente moet men een busbaanvergunning aan vragen, het hek is gewoon van de dam, naar mijn mening idiotie, dit zijn nu die overbodige regels om ons te pakken, daarnaast zou men voor iedere gemeente een zelf ontwikkeld keurmerk aan moeten vragen, de ambtenaren moeten stoppen met hun overbodige regels en vooral met nadenken over hoe ze de taxibranche verzieken