Vuurwapen, pistool

Politie zoekt getuigen van gewapende overval op taxichauffeur

Foto: iStock / evpv (onbeperkt redactioneel gebruik)

In Rotterdam werd op zaterdag 23 mei een taxichauffeur van zijn voertuig en geld beroofd bij metrostation Capelsebrug. De politie is op zoek naar getuigen van het incident.

De taxichauffeur had rond 13.00 uur een passagier opgepikt aan de achterzijde van het Centraal Station. De rit verliep lange tijd normaal. Bij metrostation Capelsebrug trok de man echter een vuurwapen waarmee hij de chauffeur bedreigde. Hij wilde geld, maar gaf even later aan ook de taxi zelf buit te willen maken. De taxichauffeur parkeerde en stapte uit, waarna de overvaller er met de taxi vandoor ging. De bestuurder raakte bij de overval niet gewond.

Gezien op viaduct

De taxi, een zwarte Mercedes Benz E 200 CDI, werd korte tijd later op de Jac Dutilhweg teruggevonden. In een tuin aan de nabijgelegen Koenraad Bothstraat werd de telefoon van de taxihauffeur gevonden. De dader is ook nog gezien op het viaduct Alexanderlaan richting Capelseplein, waar zich vestigingen van KFC en McDonalds bevinden. Op dat viaduct mogen geen voetgangers lopen, dus de politie hoopt dat het mensen is opgevallen dat hier toch iemand liep.

De verdachte is een blanke man met een iets bruine huidskleur die accentloos Nederlands spreekt. Hij is ongeveer 40 jaar en 1.65 meter lang en heeft een bollig postuur. Hij droeg tijdens de overval een zwarte jas en donkere spijkerbroek. De politie is op zoek naar getuigen van de overval en naar mensen die de verdachte daarna nog hebben gezien. Zij kunnen zich melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Politie zoekt getuigen van gewapende overval op taxichauffeur | TaxiPro
Vuurwapen, pistool

Politie zoekt getuigen van gewapende overval op taxichauffeur

Foto: iStock / evpv (onbeperkt redactioneel gebruik)

In Rotterdam werd op zaterdag 23 mei een taxichauffeur van zijn voertuig en geld beroofd bij metrostation Capelsebrug. De politie is op zoek naar getuigen van het incident.

De taxichauffeur had rond 13.00 uur een passagier opgepikt aan de achterzijde van het Centraal Station. De rit verliep lange tijd normaal. Bij metrostation Capelsebrug trok de man echter een vuurwapen waarmee hij de chauffeur bedreigde. Hij wilde geld, maar gaf even later aan ook de taxi zelf buit te willen maken. De taxichauffeur parkeerde en stapte uit, waarna de overvaller er met de taxi vandoor ging. De bestuurder raakte bij de overval niet gewond.

Gezien op viaduct

De taxi, een zwarte Mercedes Benz E 200 CDI, werd korte tijd later op de Jac Dutilhweg teruggevonden. In een tuin aan de nabijgelegen Koenraad Bothstraat werd de telefoon van de taxihauffeur gevonden. De dader is ook nog gezien op het viaduct Alexanderlaan richting Capelseplein, waar zich vestigingen van KFC en McDonalds bevinden. Op dat viaduct mogen geen voetgangers lopen, dus de politie hoopt dat het mensen is opgevallen dat hier toch iemand liep.

De verdachte is een blanke man met een iets bruine huidskleur die accentloos Nederlands spreekt. Hij is ongeveer 40 jaar en 1.65 meter lang en heeft een bollig postuur. Hij droeg tijdens de overval een zwarte jas en donkere spijkerbroek. De politie is op zoek naar getuigen van de overval en naar mensen die de verdachte daarna nog hebben gezien. Zij kunnen zich melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.