Rechter, rechtbank (kleine versie). Foto: iStock / Wavebreakmedia

Advies aan taxi-overvaller: neem een advocaat

Bron: iStock / Wavebreakmedia (onbeperkt gebruik)

Een vrouw die in maart 2018 probeerde een taxichauffeur in Enschede te overvallen, verscheen recent zonder advocaat voor de rechter. Die adviseerde haar met klem om die aanpak te heroverwegen en stelde de zitting uit tot december.

De vrouw wordt ervan verdacht zo’n 2,5 jaar geleden een mes op de keel van de taxichauffeur te hebben gezet in een poging hem te beroven, meldt RTV Oost. De inmiddels 43-jarige verdachte wilde op die manier aan geld komen om drugs te kopen. De beroving mislukte, waardoor de aanklacht beperkt blijft tot een poging tot overval.

Gaat een stuk beter

De strafzaak vond vorige week plaats, maar de vrouw verscheen daar zonder advocaat. Het kwam wel ter sprake dat het nu beter gaat met haar. Ze woont en leeft begeleid en heeft haar drugsgebruik onder controle, wat door een meegereisde begeleidster werd bevestigd. Desondanks vond de rechter het geen goed idee dat de vrouw haar eigen verdediging zou voeren. Ze kreeg het dringende advies om alsnog een advocaat in de arm te nemen. De rechtszaak wordt in december hervat.

Onderwerpen: ,

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is redacteur bij ProMedia, de uitgeverij van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.