Politie

Vrouw meermaals door taxi overreden in Amsterdam

Politie. Foto: ProMedia (Thom Mandos)

In Amsterdam-Noord is een 24-jarige vrouw zaterdagavond meerdere keren opzettelijk overreden door een taxi. Als reactie hierop vernielden omstanders het voertuig van de verdachte. De vrouw is zwaargewond opgenomen in het ziekenhuis. Zes verdachten zaten zondagavond nog vast.

Het incident vond rond 20.30 uur plaats aan de Ranonkelkade, meldt het Algemeen Dagblad. Het is onbekend of de bestuurder, een 23-jarige man uit Amsterdam, aan het werk was bij het voorval. Hij bevond zich in de auto met een 26-jarige man, eveneens uit Amsterdam. Beide heren zijn aangehouden en de bestuurder wordt beschuldigd van poging tot doodslag.

De politie geeft aan dat uit onderzoek van de recherche het beeld is ontstaan dat de vrouw een conflict had met de taxichauffeur. Het zou gaan over een mobiele telefoon die de vrouw eerder die avond via Marktplaats had gekocht en bij de taxi ging ophalen. Deze telefoon bleek niet echt, wat leidde tot een ruzie. 

Voertuig vernield

Vier omstanders die het ongeval zagen gebeuren hebben het voertuig vernield. Het gaat om twee 21-jarige en twee 22-jarige mannen uit Amsterdam. Zij zijn alle vier aangehouden voor openlijke geweldpleging. Ook een man van 64 werd aangehouden voor betrokkenheid bij het incident. Hij is inmiddels weer vrijgelaten en er wordt bekeken wat zijn rol was die avond. De recherche doet nog onderzoek naar dit incident en zoekt getuigen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

2 reacties op “Vrouw meermaals door taxi overreden in Amsterdam”

Rik de Swart|23.04.21|19:33

Yo…en de premie van de taxiverzekering gaat weer omhoog door dit soort kanspareltjes. Allemaal de schuld van afschaffing ondernemersvergunning. Iedere mongool kan taxibedrijf beginnen. Taxi is een beetje het afvoerputje geworden voor alle kansloze in onze samenleving. 60 uur werkstraf, beetje begeleiding en weer door.

Ali Ates|23.04.21|20:08

Klopt Rik,in ieder geval zijn we 1 rote apel minder geworden ,haha😊.

Vrouw meermaals door taxi overreden in Amsterdam | TaxiPro
Politie

Vrouw meermaals door taxi overreden in Amsterdam

Politie. Foto: ProMedia (Thom Mandos)

In Amsterdam-Noord is een 24-jarige vrouw zaterdagavond meerdere keren opzettelijk overreden door een taxi. Als reactie hierop vernielden omstanders het voertuig van de verdachte. De vrouw is zwaargewond opgenomen in het ziekenhuis. Zes verdachten zaten zondagavond nog vast.

Het incident vond rond 20.30 uur plaats aan de Ranonkelkade, meldt het Algemeen Dagblad. Het is onbekend of de bestuurder, een 23-jarige man uit Amsterdam, aan het werk was bij het voorval. Hij bevond zich in de auto met een 26-jarige man, eveneens uit Amsterdam. Beide heren zijn aangehouden en de bestuurder wordt beschuldigd van poging tot doodslag.

De politie geeft aan dat uit onderzoek van de recherche het beeld is ontstaan dat de vrouw een conflict had met de taxichauffeur. Het zou gaan over een mobiele telefoon die de vrouw eerder die avond via Marktplaats had gekocht en bij de taxi ging ophalen. Deze telefoon bleek niet echt, wat leidde tot een ruzie. 

Voertuig vernield

Vier omstanders die het ongeval zagen gebeuren hebben het voertuig vernield. Het gaat om twee 21-jarige en twee 22-jarige mannen uit Amsterdam. Zij zijn alle vier aangehouden voor openlijke geweldpleging. Ook een man van 64 werd aangehouden voor betrokkenheid bij het incident. Hij is inmiddels weer vrijgelaten en er wordt bekeken wat zijn rol was die avond. De recherche doet nog onderzoek naar dit incident en zoekt getuigen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

2 reacties op “Vrouw meermaals door taxi overreden in Amsterdam”

Rik de Swart|23.04.21|19:33

Yo…en de premie van de taxiverzekering gaat weer omhoog door dit soort kanspareltjes. Allemaal de schuld van afschaffing ondernemersvergunning. Iedere mongool kan taxibedrijf beginnen. Taxi is een beetje het afvoerputje geworden voor alle kansloze in onze samenleving. 60 uur werkstraf, beetje begeleiding en weer door.

Ali Ates|23.04.21|20:08

Klopt Rik,in ieder geval zijn we 1 rote apel minder geworden ,haha😊.