Uber afbeelding ter illustratie
Zero-emissie

BP en Uber starten wereldwijde samenwerking omtrent laadmogelijkheden

Foto ter illustratie. Foto: Pixabay/freestock-photos

BP en Uber hebben vorige week vrijdag een nieuwe wereldwijde mobiliteitsovereenkomst ondertekend. Met de samenwerking willen ze chauffeurs helpen de overstap naar elektrische voertuigen (EV’s) te maken, door ze toegang te bieden tot laadmogelijkheden.

Uber en BP richten zich in eerste instantie op samenwerking in een aantal belangrijke markten, waaronder Europa, de VS en het Verenigd Koninkrijk. Andere markten, zoals Australië en Nieuw-Zeeland, zullen volgens beide bedrijven volgen. De lokale teams hebben de handen inmiddels ineen geslagen om chauffeurs binnen een maatwerkprogramma toegang te bieden tot het snellaadnetwerk van BP Pulse, inclusief speciale aanbiedingen.

Met de samenwerking hopen het Britse aardoliebedrijf en het van origine Amerikaanse taxiplatform bij te dragen aan de doelstelling, die Uber zichzelf gesteld heeft: een volledig emissievrij mobiliteitsplatform in 2030. BP heeft op haar beurt weer het streven om uiterlijk in 2050 een ‘net zero’-bedrijf te worden.

Oplaadinfrastructuur

“We willen dat Uber het schoonste platform ter wereld is voor de communities en steden die we bedienen”, zegt Christopher Hook, Uber’s Global Head of Sustainability, over de mobiliteitsovereenkomst. “De overgang naar 100% elektrisch kunnen we echter niet alleen. We hebben samenwerkingen als deze nodig voor emissievrij vervoer, vooral omdat we weten dat de beschikbaarheid van gemakkelijk toegankelijke, betaalbare oplaadinfrastructuur een van de grootste uitdagingen is voor chauffeurs.”

BP heeft momenteel wereldwijd zo’n 22.000 oplaadpunten en is actief in tien landen. Het aardoliebedrijf investeert naar eigen zeggen miljarden in EV-infrastructuur en installeert wekelijks honderden oplaadpunten. De ambitie is om in 2030 wereldwijd meer dan 100.000 oplaadpunten te hebben.

“Chauffeurs die de Uber app gebruiken hebben baat bij de snelle en betrouwbare laadinfrastructuur die wij aan het bouwen zijn, zeker nu er steeds meer overstappen op elektrisch rijden”, zegt Richard Bartlett, ceo van BP Pulse, daarover. “We investeren wereldwijd miljarden in het supersnel opladen van elektrische auto’s, een aanbod van digitale producten en diensten, en grootschalige BP Pulse Gigahubs, waarmee commerciële klanten uitlaatemissies kunnen elimineren.”

Fleet hubs

In Nederland maken chauffeurs die met een elektrisch voertuig rijden via de Uber-app, volgens beide bedrijven, al veelvuldig gebruik van de strategisch gelegen fleet hubs van BP Pulse. Met een groeiend aantal laadpunten zet BP Pulse in op het ontwikkelen van een interessant EV-laadaanbod in Nederland.

Als onderdeel van de samenwerking wil BP een aanbod op maat bieden via de Uber-app. Dit zal op het gebied van laden met BP Pulse zijn, maar ook verkennen de twee bedrijven de uitbreiding van het aanbod van gemaks- en retailfaciliteiten.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

BP en Uber starten wereldwijde samenwerking omtrent laadmogelijkheden | TaxiPro
Uber afbeelding ter illustratie
Zero-emissie

BP en Uber starten wereldwijde samenwerking omtrent laadmogelijkheden

Foto ter illustratie. Foto: Pixabay/freestock-photos

BP en Uber hebben vorige week vrijdag een nieuwe wereldwijde mobiliteitsovereenkomst ondertekend. Met de samenwerking willen ze chauffeurs helpen de overstap naar elektrische voertuigen (EV’s) te maken, door ze toegang te bieden tot laadmogelijkheden.

Uber en BP richten zich in eerste instantie op samenwerking in een aantal belangrijke markten, waaronder Europa, de VS en het Verenigd Koninkrijk. Andere markten, zoals Australië en Nieuw-Zeeland, zullen volgens beide bedrijven volgen. De lokale teams hebben de handen inmiddels ineen geslagen om chauffeurs binnen een maatwerkprogramma toegang te bieden tot het snellaadnetwerk van BP Pulse, inclusief speciale aanbiedingen.

Met de samenwerking hopen het Britse aardoliebedrijf en het van origine Amerikaanse taxiplatform bij te dragen aan de doelstelling, die Uber zichzelf gesteld heeft: een volledig emissievrij mobiliteitsplatform in 2030. BP heeft op haar beurt weer het streven om uiterlijk in 2050 een ‘net zero’-bedrijf te worden.

Oplaadinfrastructuur

“We willen dat Uber het schoonste platform ter wereld is voor de communities en steden die we bedienen”, zegt Christopher Hook, Uber’s Global Head of Sustainability, over de mobiliteitsovereenkomst. “De overgang naar 100% elektrisch kunnen we echter niet alleen. We hebben samenwerkingen als deze nodig voor emissievrij vervoer, vooral omdat we weten dat de beschikbaarheid van gemakkelijk toegankelijke, betaalbare oplaadinfrastructuur een van de grootste uitdagingen is voor chauffeurs.”

BP heeft momenteel wereldwijd zo’n 22.000 oplaadpunten en is actief in tien landen. Het aardoliebedrijf investeert naar eigen zeggen miljarden in EV-infrastructuur en installeert wekelijks honderden oplaadpunten. De ambitie is om in 2030 wereldwijd meer dan 100.000 oplaadpunten te hebben.

“Chauffeurs die de Uber app gebruiken hebben baat bij de snelle en betrouwbare laadinfrastructuur die wij aan het bouwen zijn, zeker nu er steeds meer overstappen op elektrisch rijden”, zegt Richard Bartlett, ceo van BP Pulse, daarover. “We investeren wereldwijd miljarden in het supersnel opladen van elektrische auto’s, een aanbod van digitale producten en diensten, en grootschalige BP Pulse Gigahubs, waarmee commerciële klanten uitlaatemissies kunnen elimineren.”

Fleet hubs

In Nederland maken chauffeurs die met een elektrisch voertuig rijden via de Uber-app, volgens beide bedrijven, al veelvuldig gebruik van de strategisch gelegen fleet hubs van BP Pulse. Met een groeiend aantal laadpunten zet BP Pulse in op het ontwikkelen van een interessant EV-laadaanbod in Nederland.

Als onderdeel van de samenwerking wil BP een aanbod op maat bieden via de Uber-app. Dit zal op het gebied van laden met BP Pulse zijn, maar ook verkennen de twee bedrijven de uitbreiding van het aanbod van gemaks- en retailfaciliteiten.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.