Bolt taxi
177%

Bolt ziet aantal ritten stijgen dankzij Koningsdag

Een auto van Bolt. Foto ter illustratie. Foto: ProMedia/Olivier Smits

Bolt heeft donderdag een enorme stijging van het aantal ritten geconstateerd. Het taxiplatform zag een stijging van maar liefst 177 procent, ten opzichte van de week daarvoor. Volgens Bolt heeft dat te maken met Koningsdag, omdat op die dag het openbaar vervoer op sommige plekken in de grote steden slechts beperkt beschikbaar was.

“Vorig jaar was het percentage tijdens Koningsdag 140 procent meer dan een ‘normale’ week ervoor”, zo vergelijkt Bolt de stijging van 177 procent op Koningsdag dit jaar. “Op middernacht werden er zelfs acht keer zoveel Bolt-taxi’s als gebruikelijk besteld. Dat komt neer op een stijging van ruim 15 procent in vergelijking met vorig jaar.”

Leidseplein

De meest populaire ophaallocatie tijdens Koningsdag, was volgens Bolt het Leidseplein in Amsterdam. De meeste hoofdstedelijke ritten gingen richting het Centraal Station en de Stadhouderskade. “Maar er werden niet alleen Bolt-taxi’s geboekt in Amsterdam”, zegt Bolt daar direct bij. Het mobiliteitsplatform zag gisteren namelijk ook dat er langere afstanden werden afgelegd. Zo werd onder meer een passagier van Den Haag naar Zeeland vervoerd.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Bolt ziet aantal ritten stijgen dankzij Koningsdag | TaxiPro
Bolt taxi
177%

Bolt ziet aantal ritten stijgen dankzij Koningsdag

Een auto van Bolt. Foto ter illustratie. Foto: ProMedia/Olivier Smits

Bolt heeft donderdag een enorme stijging van het aantal ritten geconstateerd. Het taxiplatform zag een stijging van maar liefst 177 procent, ten opzichte van de week daarvoor. Volgens Bolt heeft dat te maken met Koningsdag, omdat op die dag het openbaar vervoer op sommige plekken in de grote steden slechts beperkt beschikbaar was.

“Vorig jaar was het percentage tijdens Koningsdag 140 procent meer dan een ‘normale’ week ervoor”, zo vergelijkt Bolt de stijging van 177 procent op Koningsdag dit jaar. “Op middernacht werden er zelfs acht keer zoveel Bolt-taxi’s als gebruikelijk besteld. Dat komt neer op een stijging van ruim 15 procent in vergelijking met vorig jaar.”

Leidseplein

De meest populaire ophaallocatie tijdens Koningsdag, was volgens Bolt het Leidseplein in Amsterdam. De meeste hoofdstedelijke ritten gingen richting het Centraal Station en de Stadhouderskade. “Maar er werden niet alleen Bolt-taxi’s geboekt in Amsterdam”, zegt Bolt daar direct bij. Het mobiliteitsplatform zag gisteren namelijk ook dat er langere afstanden werden afgelegd. Zo werd onder meer een passagier van Den Haag naar Zeeland vervoerd.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.