Daklicht
Onvrede

Leeuwardense taxichauffeurs boos vanwege ingepikte standplaatsen

Daklicht. Foto ter illustratie. Shutterstock/ESB Professional

Taxistandplaatsen in Leeuwarden worden regelmatig ingepikt door chauffeurs uit andere steden. Dat stelt de lokale partij FNP Ljouwert, die door verschillende taxichauffeurs is benaderd. Volgens de politieke partij zijn Leeuwardense chauffeurs ontevreden en teleurgesteld in de handelswijze van de gemeente, handhaving en de politie.

Taxichauffeurs die gebruik willen maken van de standplaatsen, hebben daar een vergunning voor nodig. Deze vergunning kunnen zij aanvragen bij de gemeente. Volgens FNP komt het echter regelmatig voor dat deze standplaatsen worden ingepikt door chauffeurs uit andere steden, zoals Groningen, Amsterdam en zelfs Utrecht, die niet over zo’n vergunning beschikken. “En dat terwijl straattaxichauffeurs uit Leeuwarden hoge bedragen betalen om gebruik te kunnen maken van deze standplaatsen”, zegt fractievoorzitter Jan-Willem Tuininga daarover.

Beklag

Ook heerst er grote grote ergernis over oneigenlijk gebruik van de taxistandplaatsen bij het treinstation. Chauffeurs die hier melding van willen maken, worden volgens Tuininga door verschillende instanties van het kastje naar de muur gestuurd. “Er is ons verteld dat meerdere chauffeurs hun beklag hierover hebben gedaan bij de gemeente, die op hun beurt verwees naar het niet telefonisch bereikbare Bureau Handhaving. Deze verwezen de chauffeurs naar de politie. Nadat er melding was gedaan bij de politie, verwezen zij weer naar de gemeente.”

Taxicowboys

FNP Ljouwert wil daarom weten wat het college van burgemeester en wethouders (B&W) gaat doen om Leeuwardense taxibedrijven te beschermen tegen de ‘groeiende invasie van taxicowboys’. Daarnaast vraagt Jan-Willem Tuininga of het college een avond wil organiseren om duidelijkheid te scheppen over de regelgeving omtrent taxistandplaatsen, ontheffingen en handhaving.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Leeuwardense taxichauffeurs boos vanwege ingepikte standplaatsen | TaxiPro
Daklicht
Onvrede

Leeuwardense taxichauffeurs boos vanwege ingepikte standplaatsen

Daklicht. Foto ter illustratie. Shutterstock/ESB Professional

Taxistandplaatsen in Leeuwarden worden regelmatig ingepikt door chauffeurs uit andere steden. Dat stelt de lokale partij FNP Ljouwert, die door verschillende taxichauffeurs is benaderd. Volgens de politieke partij zijn Leeuwardense chauffeurs ontevreden en teleurgesteld in de handelswijze van de gemeente, handhaving en de politie.

Wilt u dit artikel lezen?

Bent u al abonnee?

logIN

Heeft u een abonnement en u kunt niet inloggen? Of heeft u een abonnement en kunt u wel inloggen maar niet dit artikel lezen? Neem dan contact met ons op via klantenservice@promedia.nl of telefonisch via 010 280 1000. Vermeld hierbij uw abonneenummer.
 

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.