Taxiwerq, wmo-vervoer
Voor Elkaar Pas

Meer Tilburgers pakken bus in plaats van regiotaxi

Oudere dame stapt in de taxi. Foto: Taxiwerq

Steeds meer Tilburgers met een wmo-pas kiezen ervoor om met de bus te reizen, in plaats van met de regiotaxi. Volgens de gemeente Tilburg heeft deze switch te maken met de korting die gegeven wordt met de Voor Elkaar Pas.

Pashouders die ervoor kiezen te reizen met de bussen van Arriva, krijgen namelijk 37% korting. Daarnaast mogen pashouders iemand gratis meenemen. Per keer kan er gekozen worden tussen een rit met de bus of de regiotaxi. De kosten voor alle busritten worden samen met de taxiritten elke maand automatisch afgeschreven.

Duizend ritten

De Voor Elkaar Pas is een proef en bestaat in Tilburg sinds januari 2022. In de eerste maand werden er zo’n 250 busritten gereden. Volgens de gemeente lag dat aantal in de maand juni al op bijna duizend. Er zijn nog 150 passen beschikbaar. Het experiment duurt twee jaar.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Meer Tilburgers pakken bus in plaats van regiotaxi | TaxiPro
Taxiwerq, wmo-vervoer
Voor Elkaar Pas

Meer Tilburgers pakken bus in plaats van regiotaxi

Oudere dame stapt in de taxi. Foto: Taxiwerq

Steeds meer Tilburgers met een wmo-pas kiezen ervoor om met de bus te reizen, in plaats van met de regiotaxi. Volgens de gemeente Tilburg heeft deze switch te maken met de korting die gegeven wordt met de Voor Elkaar Pas.

Pashouders die ervoor kiezen te reizen met de bussen van Arriva, krijgen namelijk 37% korting. Daarnaast mogen pashouders iemand gratis meenemen. Per keer kan er gekozen worden tussen een rit met de bus of de regiotaxi. De kosten voor alle busritten worden samen met de taxiritten elke maand automatisch afgeschreven.

Duizend ritten

De Voor Elkaar Pas is een proef en bestaat in Tilburg sinds januari 2022. In de eerste maand werden er zo’n 250 busritten gereden. Volgens de gemeente lag dat aantal in de maand juni al op bijna duizend. Er zijn nog 150 passen beschikbaar. Het experiment duurt twee jaar.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.