Controle TX-Keur
Inspectie instelling

IIVN neemt werkzaamheden Cobein over

Foto ter illustratie. Foto: Yvonne Botterhuis

Inspectie Instelling ViAlex Nederland, beter bekend als IIVN, neemt vanaf 1 oktober de werkzaamheden van Cobein over. Op 23 augustus bereikten Cecile Bakermans (Cobein) en Terry Bouhuizen (IIVN) overeenstemming tot overname van de werkzaamheden. Na een overgangsperiode van een jaar, zal Bakermans zich eind 2023 terugtrekken. 

Cobein is al jarenlang een inspectie instelling voor het afnemen van TX-Keurmerk inspecties. IIVN doet hetzelfde werk, maar geldt als een van de jongste spelers op de markt. Zo is IIVN pas sinds 2019 actief als zelfstandige inspectie instelling. Directeur Terry Bouhuizen is dan ook maar wat blij met de overname. “We zien een mooie groei van ons bedrijf door de overname van de werkzaamheden van Cecile. Ze bedient al jarenlang mooie klanten verspreid door het hele land. Wij zetten ons er volledig voor in om dezelfde service en dienstverlening neer te zetten, zoals haar klanten dat al jaren van haar gewend zijn.”

Ook Cecile Bakermans, nu nog directeur van Cobein, is tevreden met de overeenkomst en heeft alle vertrouwen in IIVN. “Kennis van de bedrijfstak werd en wordt door de klanten hoog gewaardeerd. Dit onderscheidde Cobein van de andere inspectie instellingen. IIVN zal dit zeker gaan voortzetten.”

Collegiaal overleg

Volgens Bouhuizen is de overname onder andere te danken aan intensief collegiaal contact tussen hem en Cecile Bakermans. “Wij zijn de enige twee inspectiebedrijfjes die maar een of twee medewerkers hebben. Die andere bedrijven zijn allemaal een stuk groter. Wij hebben daarom wellicht meer collegiaal overleg dan die andere partijen hebben. Daarnaast is Cecile vroeger voorzitter van TX-Keur geweest, voordat ze haar eigen inspectie instelling oprichtte. Ik ken haar al sinds die tijd. Op een gegeven moment ontstaat er dan toch een gesprek, waarin je het een en ander met elkaar bespreekt.”

“In die hoedanigheid hebben we begin dit jaar een gesprek met elkaar gevoerd”, legt Bouhuizen verder uit. “Daar kwamen we in eerste instantie niet samen uit. Toen heb ik het idee eigenlijk een beetje laten varen, maar later kwam Cecile daarop terug. Ze had er nog eens over nagedacht en vroeg om de gesprekken over een eventuele overname weer op te pakken. Dat gesprek vond een aantal weken geleden plaats. Uiteindelijk is daar een mooie overeenkomst uit voortgekomen.”

Afscheidsrondje

Bouhuizen spreekt dan ook over een harmonieuze overeenstemming. “Vanaf 1 oktober zullen wij de werkzaamheden overnemen. Wij worden vanaf die datum eigenlijk de uitvoerende partij. Cecile loopt nog een rondje mee om afscheid te nemen van al haar klanten. Het is een hele warme overdracht geweest”, besluit Bouhuizen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

IIVN neemt werkzaamheden Cobein over | TaxiPro
Controle TX-Keur
Inspectie instelling

IIVN neemt werkzaamheden Cobein over

Foto ter illustratie. Foto: Yvonne Botterhuis

Inspectie Instelling ViAlex Nederland, beter bekend als IIVN, neemt vanaf 1 oktober de werkzaamheden van Cobein over. Op 23 augustus bereikten Cecile Bakermans (Cobein) en Terry Bouhuizen (IIVN) overeenstemming tot overname van de werkzaamheden. Na een overgangsperiode van een jaar, zal Bakermans zich eind 2023 terugtrekken. 

Cobein is al jarenlang een inspectie instelling voor het afnemen van TX-Keurmerk inspecties. IIVN doet hetzelfde werk, maar geldt als een van de jongste spelers op de markt. Zo is IIVN pas sinds 2019 actief als zelfstandige inspectie instelling. Directeur Terry Bouhuizen is dan ook maar wat blij met de overname. “We zien een mooie groei van ons bedrijf door de overname van de werkzaamheden van Cecile. Ze bedient al jarenlang mooie klanten verspreid door het hele land. Wij zetten ons er volledig voor in om dezelfde service en dienstverlening neer te zetten, zoals haar klanten dat al jaren van haar gewend zijn.”

Ook Cecile Bakermans, nu nog directeur van Cobein, is tevreden met de overeenkomst en heeft alle vertrouwen in IIVN. “Kennis van de bedrijfstak werd en wordt door de klanten hoog gewaardeerd. Dit onderscheidde Cobein van de andere inspectie instellingen. IIVN zal dit zeker gaan voortzetten.”

Collegiaal overleg

Volgens Bouhuizen is de overname onder andere te danken aan intensief collegiaal contact tussen hem en Cecile Bakermans. “Wij zijn de enige twee inspectiebedrijfjes die maar een of twee medewerkers hebben. Die andere bedrijven zijn allemaal een stuk groter. Wij hebben daarom wellicht meer collegiaal overleg dan die andere partijen hebben. Daarnaast is Cecile vroeger voorzitter van TX-Keur geweest, voordat ze haar eigen inspectie instelling oprichtte. Ik ken haar al sinds die tijd. Op een gegeven moment ontstaat er dan toch een gesprek, waarin je het een en ander met elkaar bespreekt.”

“In die hoedanigheid hebben we begin dit jaar een gesprek met elkaar gevoerd”, legt Bouhuizen verder uit. “Daar kwamen we in eerste instantie niet samen uit. Toen heb ik het idee eigenlijk een beetje laten varen, maar later kwam Cecile daarop terug. Ze had er nog eens over nagedacht en vroeg om de gesprekken over een eventuele overname weer op te pakken. Dat gesprek vond een aantal weken geleden plaats. Uiteindelijk is daar een mooie overeenkomst uit voortgekomen.”

Afscheidsrondje

Bouhuizen spreekt dan ook over een harmonieuze overeenstemming. “Vanaf 1 oktober zullen wij de werkzaamheden overnemen. Wij worden vanaf die datum eigenlijk de uitvoerende partij. Cecile loopt nog een rondje mee om afscheid te nemen van al haar klanten. Het is een hele warme overdracht geweest”, besluit Bouhuizen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.