Uber afbeelding ter illustratie
Buitenland

VS waarschuwen toeristen over spanningen rond Uber in Cancún

Foto ter illustratie. Foto: Pixabay/freestock-photos

De Verenigde Staten vragen landgenoten die naar het Mexicaanse Cancún reizen op te passen voor mogelijk gewelddadige confrontaties tussen chauffeurs van plaatselijke taxi’s en Uber. Taxichauffeurs zijn boos over de komst van het Amerikaanse taxibedrijf naar de populaire badplaats.

Spanningen laaien op nadat een rechtbank deze maand heeft geoordeeld dat Uber-chauffeurs aan de slag mogen in de zuidoostelijke deelstaat Quintana Roo, die de veelbezochte bestemmingen Cancún en Tulum omvat.

Maandag blokkeerden taxichauffeurs wegen in Cancún, dat jaarlijks 30 miljoen toeristen verwelkomt, waardoor het reizen naar de luchthaven werd verstoord. Mexicaanse media berichten dat Uber-chauffeurs en Mexicaanse en internationale toeristen door de taxichauffeurs worden gehinderd en lastiggevallen.

“Veilig alternatief voor taxi’s”

Taxi-apps zoals Uber “bieden over het algemeen een veilig alternatief voor taxi’s”, aldus de veiligheidswaarschuwing van de Amerikaanse ambassade in Mexico-Stad. “Geschillen in het verleden tussen deze diensten en lokale taxivakbonden zijn echter af en toe gewelddadig geworden, wat in sommige gevallen heeft geleid tot gewonde Amerikaanse burgers.”

De burgemeester van Cancún, Ana Patricia Peralta, zei op sociale media dat ze niet zou toestaan dat “het imago en de veiligheid van de bestemming door enkelen worden geschonden”.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits/ANP

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

VS waarschuwen toeristen over spanningen rond Uber in Cancún | TaxiPro
Uber afbeelding ter illustratie
Buitenland

VS waarschuwen toeristen over spanningen rond Uber in Cancún

Foto ter illustratie. Foto: Pixabay/freestock-photos

De Verenigde Staten vragen landgenoten die naar het Mexicaanse Cancún reizen op te passen voor mogelijk gewelddadige confrontaties tussen chauffeurs van plaatselijke taxi’s en Uber. Taxichauffeurs zijn boos over de komst van het Amerikaanse taxibedrijf naar de populaire badplaats.

Spanningen laaien op nadat een rechtbank deze maand heeft geoordeeld dat Uber-chauffeurs aan de slag mogen in de zuidoostelijke deelstaat Quintana Roo, die de veelbezochte bestemmingen Cancún en Tulum omvat.

Maandag blokkeerden taxichauffeurs wegen in Cancún, dat jaarlijks 30 miljoen toeristen verwelkomt, waardoor het reizen naar de luchthaven werd verstoord. Mexicaanse media berichten dat Uber-chauffeurs en Mexicaanse en internationale toeristen door de taxichauffeurs worden gehinderd en lastiggevallen.

“Veilig alternatief voor taxi’s”

Taxi-apps zoals Uber “bieden over het algemeen een veilig alternatief voor taxi’s”, aldus de veiligheidswaarschuwing van de Amerikaanse ambassade in Mexico-Stad. “Geschillen in het verleden tussen deze diensten en lokale taxivakbonden zijn echter af en toe gewelddadig geworden, wat in sommige gevallen heeft geleid tot gewonde Amerikaanse burgers.”

De burgemeester van Cancún, Ana Patricia Peralta, zei op sociale media dat ze niet zou toestaan dat “het imago en de veiligheid van de bestemming door enkelen worden geschonden”.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits/ANP

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.