Leerlingenvervoer Munckhof

Gemeente Vijfheerenlanden worstelt met leerlingenvervoer: “Maken een inhaalslag”

Foto ter illustratie. Foto: Munckhof

In Vijfheerenlanden kampt men met achterstanden in het leerlingenvervoer. Volgens de gemeente hebben zo’n tachtig ouders te laat of helemaal geen aanvraag voor hun kind ingediend, waardoor vervoersbedrijf Juijn nu nog tientallen leerlingen in de planning moet verwerken. 

Volgens de gemeente Vijfheerenlanden moeten ouders wiens kind gebruik wil maken van het leerlingenvervoer, ieder jaar opnieuw een aanvraag indienen. Ook moet daarbij een actuele medische verklaring worden ingeleverd. Om alles op tijd in orde te maken voor het nieuwe schooljaar, moesten de ouders vóór 1 mei de aanvraag hebben ingediend. Ondanks diverse herinneringen via de mail en meerdere belrondes, is dat volgens de gemeente niet gelukt. 

“Ouders hebben onze oproepen op de een of andere manier niet gekregen of opgepakt”, laat Marjon van Driel namens de gemeente Vijfheerenlanden weten. “Hierdoor waren er een aantal aanmeldingen die te laat werden ingediend, maar ook vijftig á zestig leerlingen die nog helemaal niet waren aangemeld. Wat we de laatste dagen hebben gemerkt is dat ouders alsnog de aanvraag indienen. We zijn nu samen met de vervoerder een inhaalslag aan het maken om ervoor te zorgen dat straks toch iedereen een plekje heeft.”

Vervelende verrassing

In Vijfheerenlanden is Juijn verantwoordelijk voor het leerlingenvervoer. Zes weken voor de zomervakantie heeft het Zaltbommelse vervoersbedrijf een lijst met gegevens van de gemeente Vijfheerenlanden gekregen. Deze lijst is nodig om het nieuwe routeplan in orde te maken. De leerlingen die op deze lijst stonden, zijn dan ook meegenomen in de planning. Later bleek echter dat er nog meer namen meegenomen moesten worden. 

“Vorige week maandag, vier dagen voor de start van het nieuwe schooljaar, kwam er ineens nog een lijst binnen waar ongeveer zestig namen op stonden”, laat Rody Grisel van Juijn weten. “Dat waren namen waarvan de gemeente erachter was gekomen dat ze geen aanmelding hadden ingediend. Dat was natuurlijk geen haalbare kaart meer. De routes waren af en de chauffeurs waren al ingelicht. Het was een vervelende verrassing.”

Puzzelen

Om toch iedereen een plek in de auto te geven, is Juijn momenteel bezig om alle aanvragen die erbij gekomen zijn, in te passen. “Van de late aanmeldingen hebben we nog 22 kinderen kunnen toevoegen aan het leerlingenvervoer. Die konden alsnog vanaf de eerste dag mee. Dan blijven er echter nog ongeveer veertig leerlingen over. Dat is nog even puzzelen.”

“In deze dagen denken wij van die veertig leerlingen nog negentien leerlingen in te kunnen plannen, zodat die op korte termijn ook meekunnen. Omdat er ergens nog een plekje auto is, bijvoorbeeld. Voor de twintig leerlingen die dan nog overblijven moet er nog gekeken worden of er een nieuwe chauffeur geregeld moet worden, of dat de route misschien gesplitst moet worden. Dat krijg je natuurlijk niet in één middag voor elkaar, maar dat gaan we komende dagen bekijken.”

Onderzoek

Ook de gemeente Vijfheerenlanden is nog niet klaar met deze kwestie. Om antwoord te krijgen op de vraag waar het precies is misgegaan, heeft wethouder Kees Bel aangekondigd hiernaar onderzoek te willen doen. “We willen onderzoeken of ons systeem of onze werkprocessen bijdragen aan het gemakkelijk doen van een aanvraag”, legt Van Driel uit. “Of misschien het nog makkelijker maken van een aanvraag. Hoe kan het dat die ouders al onze uitingen om op tijd de aanvraag in te dienen niet hebben opgepikt? Dat gaan we allemaal uitzoeken. We hebben echter besloten dat eerst alle kinderen naar school moeten. Daar ligt voor ons momenteel de prioriteit.”

Lees ook: 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

1 reactie op “Gemeente Vijfheerenlanden worstelt met leerlingenvervoer: “Maken een inhaalslag””

Oluchi Kelas|24.08.22|17:33

IK ben een leerling, ik word dagelijks door de taxi naar school gebracht, ik word wel eens overstuur als ik van tevoren niet weet als er een andere taxichauffeur komt. Ik zit zelf bij Juijn, maar een taxi bedrijf Voet regelt de taxi. Want ik merkte namelijk dat er heel weinig kinderen mee gingen, en ik kreeg namelijk weer een andere chauffeur, ik vind het niet leuk dat er steeds gewisseld wordt met chauffeurs elke keer.
Het is ook weleens bij mij gebeurd dat de taxi mij vergeet.

Gemeente Vijfheerenlanden worstelt met leerlingenvervoer: “Maken een inhaalslag” | TaxiPro
Leerlingenvervoer Munckhof

Gemeente Vijfheerenlanden worstelt met leerlingenvervoer: “Maken een inhaalslag”

Foto ter illustratie. Foto: Munckhof

In Vijfheerenlanden kampt men met achterstanden in het leerlingenvervoer. Volgens de gemeente hebben zo’n tachtig ouders te laat of helemaal geen aanvraag voor hun kind ingediend, waardoor vervoersbedrijf Juijn nu nog tientallen leerlingen in de planning moet verwerken. 

Volgens de gemeente Vijfheerenlanden moeten ouders wiens kind gebruik wil maken van het leerlingenvervoer, ieder jaar opnieuw een aanvraag indienen. Ook moet daarbij een actuele medische verklaring worden ingeleverd. Om alles op tijd in orde te maken voor het nieuwe schooljaar, moesten de ouders vóór 1 mei de aanvraag hebben ingediend. Ondanks diverse herinneringen via de mail en meerdere belrondes, is dat volgens de gemeente niet gelukt. 

“Ouders hebben onze oproepen op de een of andere manier niet gekregen of opgepakt”, laat Marjon van Driel namens de gemeente Vijfheerenlanden weten. “Hierdoor waren er een aantal aanmeldingen die te laat werden ingediend, maar ook vijftig á zestig leerlingen die nog helemaal niet waren aangemeld. Wat we de laatste dagen hebben gemerkt is dat ouders alsnog de aanvraag indienen. We zijn nu samen met de vervoerder een inhaalslag aan het maken om ervoor te zorgen dat straks toch iedereen een plekje heeft.”

Vervelende verrassing

In Vijfheerenlanden is Juijn verantwoordelijk voor het leerlingenvervoer. Zes weken voor de zomervakantie heeft het Zaltbommelse vervoersbedrijf een lijst met gegevens van de gemeente Vijfheerenlanden gekregen. Deze lijst is nodig om het nieuwe routeplan in orde te maken. De leerlingen die op deze lijst stonden, zijn dan ook meegenomen in de planning. Later bleek echter dat er nog meer namen meegenomen moesten worden. 

“Vorige week maandag, vier dagen voor de start van het nieuwe schooljaar, kwam er ineens nog een lijst binnen waar ongeveer zestig namen op stonden”, laat Rody Grisel van Juijn weten. “Dat waren namen waarvan de gemeente erachter was gekomen dat ze geen aanmelding hadden ingediend. Dat was natuurlijk geen haalbare kaart meer. De routes waren af en de chauffeurs waren al ingelicht. Het was een vervelende verrassing.”

Puzzelen

Om toch iedereen een plek in de auto te geven, is Juijn momenteel bezig om alle aanvragen die erbij gekomen zijn, in te passen. “Van de late aanmeldingen hebben we nog 22 kinderen kunnen toevoegen aan het leerlingenvervoer. Die konden alsnog vanaf de eerste dag mee. Dan blijven er echter nog ongeveer veertig leerlingen over. Dat is nog even puzzelen.”

“In deze dagen denken wij van die veertig leerlingen nog negentien leerlingen in te kunnen plannen, zodat die op korte termijn ook meekunnen. Omdat er ergens nog een plekje auto is, bijvoorbeeld. Voor de twintig leerlingen die dan nog overblijven moet er nog gekeken worden of er een nieuwe chauffeur geregeld moet worden, of dat de route misschien gesplitst moet worden. Dat krijg je natuurlijk niet in één middag voor elkaar, maar dat gaan we komende dagen bekijken.”

Onderzoek

Ook de gemeente Vijfheerenlanden is nog niet klaar met deze kwestie. Om antwoord te krijgen op de vraag waar het precies is misgegaan, heeft wethouder Kees Bel aangekondigd hiernaar onderzoek te willen doen. “We willen onderzoeken of ons systeem of onze werkprocessen bijdragen aan het gemakkelijk doen van een aanvraag”, legt Van Driel uit. “Of misschien het nog makkelijker maken van een aanvraag. Hoe kan het dat die ouders al onze uitingen om op tijd de aanvraag in te dienen niet hebben opgepikt? Dat gaan we allemaal uitzoeken. We hebben echter besloten dat eerst alle kinderen naar school moeten. Daar ligt voor ons momenteel de prioriteit.”

Lees ook: 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

1 reactie op “Gemeente Vijfheerenlanden worstelt met leerlingenvervoer: “Maken een inhaalslag””

Oluchi Kelas|24.08.22|17:33

IK ben een leerling, ik word dagelijks door de taxi naar school gebracht, ik word wel eens overstuur als ik van tevoren niet weet als er een andere taxichauffeur komt. Ik zit zelf bij Juijn, maar een taxi bedrijf Voet regelt de taxi. Want ik merkte namelijk dat er heel weinig kinderen mee gingen, en ik kreeg namelijk weer een andere chauffeur, ik vind het niet leuk dat er steeds gewisseld wordt met chauffeurs elke keer.
Het is ook weleens bij mij gebeurd dat de taxi mij vergeet.