RMC-directeur Gerry Oosterbaan.
Wmo- en leerlingenvervoer

Gerry Oosterbaan (RMC): ‘Overname werkzaamheden soepel verlopen’

RMC-directeur Gerry Oosterbaan. Foto: ProMedia/TaxiPro

In de gemeenten Dordrecht, Amstelveen en Aalsmeer, heeft RMC sinds dinsdag 1 november alle werkzaamheden van Maasstad Regie Centrale (MRC) overgenomen. Dat bedrijf maakte vorige maand bekend alle werkzaamheden neer te leggen. Volgens Gerry Oosterbaan, directeur van RMC, is de eerste week soepel verlopen.

“Zeker als je in ogenschouw neemt dat we weinig tijd hadden om het vervoer over te nemen”, zo blikt RMC-directeur Gerry Oosterbaan terug op de eerste week. “Alle kinderen worden netjes vervoerd en het aantal klachten vallen binnen de aanvaardbare marges. Ik kan eigenlijk niet anders zeggen dan dat het bijzonder soepel is verlopen.”

Geruisloze overgang

Vorige maand maakte Maasstad bekend met alle werkzaamheden te stoppen. Bij de bekendmaking van dit nieuws, maakte Maasstad direct duidelijk mee te willen werken aan een voorspoedige overdracht van alle werkzaamheden. “Maasstad wil in lastige omstandigheden toch alles keurig proberen te regelen en voor te bereiden, zodat een nagenoeg geruisloze overgang aan de orde kan zijn”, zo liet het Rotterdamse vervoersbedrijf destijds weten in een verklaring.

Volgens RMC-directeur Gerry Oosterbaan is dat ook ruimschoots gelukt. “We namen eigenlijk een planning over die al bestond, namelijk die van Maasstad. De mensen en middelen die daarmee gepaard gaan, zijn mee overgekomen. Alles wat daaromheen geregeld moest worden, zoals het omzetten van BCT’s, hebben we meegepakt. Eigenlijk zetten we iets voort wat al redelijk stabiel stond.”

Desgevraagd gaf ook Maasstad Regie Centrale aan erg tevreden te zijn. Volgens hen is het voornemen te komen tot een geruisloze overdracht geslaagd. “Maasstad Regie Centrale heeft daartoe alle inzet getoond in het belang van de te vervoeren kinderen en cliënten”, zo laat het Rotterdamse vervoersbedrijf weten. “De goede constructieve samenwerking met RMC maakten dit resultaat mede mogelijk.”

Rommelig

Ondanks het feit dat de overdracht van werkzaamheden soepel is verlopen, verliep de eerste dag van RMC in de gemeente Amstelveen, waar het Rotterdamse vervoersbedrijf het Wmo-vervoer overneemt, volgens Gerry Oosterbaan ietwat rommelig. “Dat had ook met een aantal technische zaken te maken, zoals het overzetten van systemen. Gelukkig kunnen we inmiddels concluderen dat de dagen daarna beter zijn gegaan.”

In de gemeente Dordrecht, waar RMC sinds deze week het leerlingenvervoer onder de vlag van mobiliteitsplatform Stroomlijn verzorgt, verliep de eerste dag minder rommelig dan in Amstelveen. “De eerste dag verliep goed”, zegt Oosterbaan daarover. Toch moesten ook op die dag in Dordrecht de nodige hordes worden genomen. “Ook hier moesten namelijk systemen omgezet worden. Dat is natuurlijk niet met een druk op de knop geregeld. Daar moeten gewoon bepaalde dingen voor gebeuren. Dat betekende dat wij sommige chauffeurs met aanpassingen hebben moeten laten rijden. Gelukkig is dat allemaal goed gegaan. We maken ons op voor de tweede week”, besluit Oosterbaan.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

1 reactie op “Gerry Oosterbaan (RMC): ‘Overname werkzaamheden soepel verlopen’”

Juliette Lourdes|15.11.22|12:12

Toch wel vreemd om te horen dat hoewel RMC een chauffeurstekort heeft in de regio amsterdam, ze moeiteloos nog meer werk binnenslepen in dezelfde regio

Gerry Oosterbaan (RMC): ‘Overname werkzaamheden soepel verlopen’ | TaxiPro
RMC-directeur Gerry Oosterbaan.
Wmo- en leerlingenvervoer

Gerry Oosterbaan (RMC): ‘Overname werkzaamheden soepel verlopen’

RMC-directeur Gerry Oosterbaan. Foto: ProMedia/TaxiPro

In de gemeenten Dordrecht, Amstelveen en Aalsmeer, heeft RMC sinds dinsdag 1 november alle werkzaamheden van Maasstad Regie Centrale (MRC) overgenomen. Dat bedrijf maakte vorige maand bekend alle werkzaamheden neer te leggen. Volgens Gerry Oosterbaan, directeur van RMC, is de eerste week soepel verlopen.

“Zeker als je in ogenschouw neemt dat we weinig tijd hadden om het vervoer over te nemen”, zo blikt RMC-directeur Gerry Oosterbaan terug op de eerste week. “Alle kinderen worden netjes vervoerd en het aantal klachten vallen binnen de aanvaardbare marges. Ik kan eigenlijk niet anders zeggen dan dat het bijzonder soepel is verlopen.”

Geruisloze overgang

Vorige maand maakte Maasstad bekend met alle werkzaamheden te stoppen. Bij de bekendmaking van dit nieuws, maakte Maasstad direct duidelijk mee te willen werken aan een voorspoedige overdracht van alle werkzaamheden. “Maasstad wil in lastige omstandigheden toch alles keurig proberen te regelen en voor te bereiden, zodat een nagenoeg geruisloze overgang aan de orde kan zijn”, zo liet het Rotterdamse vervoersbedrijf destijds weten in een verklaring.

Volgens RMC-directeur Gerry Oosterbaan is dat ook ruimschoots gelukt. “We namen eigenlijk een planning over die al bestond, namelijk die van Maasstad. De mensen en middelen die daarmee gepaard gaan, zijn mee overgekomen. Alles wat daaromheen geregeld moest worden, zoals het omzetten van BCT’s, hebben we meegepakt. Eigenlijk zetten we iets voort wat al redelijk stabiel stond.”

Desgevraagd gaf ook Maasstad Regie Centrale aan erg tevreden te zijn. Volgens hen is het voornemen te komen tot een geruisloze overdracht geslaagd. “Maasstad Regie Centrale heeft daartoe alle inzet getoond in het belang van de te vervoeren kinderen en cliënten”, zo laat het Rotterdamse vervoersbedrijf weten. “De goede constructieve samenwerking met RMC maakten dit resultaat mede mogelijk.”

Rommelig

Ondanks het feit dat de overdracht van werkzaamheden soepel is verlopen, verliep de eerste dag van RMC in de gemeente Amstelveen, waar het Rotterdamse vervoersbedrijf het Wmo-vervoer overneemt, volgens Gerry Oosterbaan ietwat rommelig. “Dat had ook met een aantal technische zaken te maken, zoals het overzetten van systemen. Gelukkig kunnen we inmiddels concluderen dat de dagen daarna beter zijn gegaan.”

In de gemeente Dordrecht, waar RMC sinds deze week het leerlingenvervoer onder de vlag van mobiliteitsplatform Stroomlijn verzorgt, verliep de eerste dag minder rommelig dan in Amstelveen. “De eerste dag verliep goed”, zegt Oosterbaan daarover. Toch moesten ook op die dag in Dordrecht de nodige hordes worden genomen. “Ook hier moesten namelijk systemen omgezet worden. Dat is natuurlijk niet met een druk op de knop geregeld. Daar moeten gewoon bepaalde dingen voor gebeuren. Dat betekende dat wij sommige chauffeurs met aanpassingen hebben moeten laten rijden. Gelukkig is dat allemaal goed gegaan. We maken ons op voor de tweede week”, besluit Oosterbaan.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

1 reactie op “Gerry Oosterbaan (RMC): ‘Overname werkzaamheden soepel verlopen’”

Juliette Lourdes|15.11.22|12:12

Toch wel vreemd om te horen dat hoewel RMC een chauffeurstekort heeft in de regio amsterdam, ze moeiteloos nog meer werk binnenslepen in dezelfde regio