CNV Vakmensen
cao Zorgvervoer en Taxi

Werkgevers doen bonden ‘veelbelovende’ uitnodiging, CNV schort acties op

Spandoek CNV Vakmensen. Foto: ANP/Kees van de Veen

CNV Vakmensen heeft besloten verdere acties in het zorg- en leerlingenvervoer op te schorten. Reden hiervoor is dat de vakbond, net als FNV, een uitnodiging van werkgeversvereniging KNV Zorgvoer en Taxi heeft ontvangen om maandag opnieuw om tafel te gaan. 

CNV-onderhandelaar Rick Pellis is positief gestemd. “De acties van vandaag hebben laten zien dat het de chauffeurs menens is. Ik denk dat KNV daar nu ook van doordrongen is”, zegt hij daarover.

Leefbaar inkomen

Vrijdag vonden op verschillende plaatsen in het land stakingen plaats in het leerlingen- en zorgvervoer. De inzet van de chauffeurs die daaraan deelnamen was een betere cao die moet zorgen voor leefbaar inkomen, met een eerlijke pauzeregeling en doorbetaling bij ziekte. In Zeeland, Noord-Holland, Gelderland en Overijssel kregen reizigers daardoor te maken krijgen met acties van taxichauffeurs.

Volgens CNV lijken de acties hun vruchten al af te werpen. “We merkten het ongemak en de onrust die de acties veroorzaakten. Niet alleen bij de werkgevers, ook bij de klanten die we desondanks wel zoveel als mogelijk probeerden te ontzien. Ik denk dat iedereen gebaat is bij rust. Ik ga ervan uit dat die na maandag ook gaat komen”, besluit Pellis.

Goede hoop

Leerlingen Belang Voortgezet Onderwijs (LBVSO) is blij dat de staking is opgeschort. “Wij zijn echt superblij dat dit bereikt is”, zegt LBVSO-voorzitter Elijah Delsink tegenover ANP. “Trots op alle chauffeurs dat zij, ondanks het duivelse dilemma (laat ik kinderen in de steek of niet), zijn gaan staken, maar ook op alle chauffeurs die dubbel zijn gaan rijden om dit op te vangen.” Tot slot zegt Delsink goede hoop te hebben “dat er goede afspraken uit gaan komen en de wensen van de chauffeurs ingewilligd worden”.

Koninklijk Nederlands Vervoer bevestigt tegenover TaxiPro dat maandag opnieuw met de vakbonden gesproken gaat worden. De werkgeversorganisatie wilde verder geen inhoudelijk commentaar geven.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Werkgevers doen bonden ‘veelbelovende’ uitnodiging, CNV schort acties op | TaxiPro
CNV Vakmensen
cao Zorgvervoer en Taxi

Werkgevers doen bonden ‘veelbelovende’ uitnodiging, CNV schort acties op

Spandoek CNV Vakmensen. Foto: ANP/Kees van de Veen

CNV Vakmensen heeft besloten verdere acties in het zorg- en leerlingenvervoer op te schorten. Reden hiervoor is dat de vakbond, net als FNV, een uitnodiging van werkgeversvereniging KNV Zorgvoer en Taxi heeft ontvangen om maandag opnieuw om tafel te gaan. 

CNV-onderhandelaar Rick Pellis is positief gestemd. “De acties van vandaag hebben laten zien dat het de chauffeurs menens is. Ik denk dat KNV daar nu ook van doordrongen is”, zegt hij daarover.

Leefbaar inkomen

Vrijdag vonden op verschillende plaatsen in het land stakingen plaats in het leerlingen- en zorgvervoer. De inzet van de chauffeurs die daaraan deelnamen was een betere cao die moet zorgen voor leefbaar inkomen, met een eerlijke pauzeregeling en doorbetaling bij ziekte. In Zeeland, Noord-Holland, Gelderland en Overijssel kregen reizigers daardoor te maken krijgen met acties van taxichauffeurs.

Volgens CNV lijken de acties hun vruchten al af te werpen. “We merkten het ongemak en de onrust die de acties veroorzaakten. Niet alleen bij de werkgevers, ook bij de klanten die we desondanks wel zoveel als mogelijk probeerden te ontzien. Ik denk dat iedereen gebaat is bij rust. Ik ga ervan uit dat die na maandag ook gaat komen”, besluit Pellis.

Goede hoop

Leerlingen Belang Voortgezet Onderwijs (LBVSO) is blij dat de staking is opgeschort. “Wij zijn echt superblij dat dit bereikt is”, zegt LBVSO-voorzitter Elijah Delsink tegenover ANP. “Trots op alle chauffeurs dat zij, ondanks het duivelse dilemma (laat ik kinderen in de steek of niet), zijn gaan staken, maar ook op alle chauffeurs die dubbel zijn gaan rijden om dit op te vangen.” Tot slot zegt Delsink goede hoop te hebben “dat er goede afspraken uit gaan komen en de wensen van de chauffeurs ingewilligd worden”.

Koninklijk Nederlands Vervoer bevestigt tegenover TaxiPro dat maandag opnieuw met de vakbonden gesproken gaat worden. De werkgeversorganisatie wilde verder geen inhoudelijk commentaar geven.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.