ANP - Vraagafhankelijk vervoer
Per 1 januari 2023

Avan past ritreserveringstijden vraagafhankelijk vervoer aan

Een ouder echtpaar stapt in de taxi. Foto ter illustratie. Foto: ANP/David Rozing

Avan wil het vraagafhankelijk vervoer in de regio Arnhem-Nijmegen voorspelbaar en daardoor beter uitvoerbaar houden. De vervoersorganisatie wijzigt daarom de regels voor het boeken van een rit per 1 januari 2023. In de praktijk komt het erop neer dat reizigers ochtend- en avondritten voortaan ruim tevoren moeten boeken.

De nieuwe regels gelden voor de ritten met een vertrektijd tussen 08.00 en 10.00 uur ’s ochtends (voor deze ritten moet de avond van tevoren voor 20.00 uur geboekt worden) en 22.00 en 00.00 uur ’s avonds (vóór 20.00 uur dezelfde avond boeken). Door eerder te reserveren kunnen de taxibedrijven beter rekening houden met het aantal ritten en ervoor zorgen dat de reizigers op tijd opgehaald kunnen worden. Het voorkomt ook dat door chauffeurstekorten geen vervoer beschikbaar is op bepaalde tijden, zo stelt de vervoersorganisatie.

Overdag verandert niets

De vervroegde ritreserveringstijden gelden voor zowel online als telefonische boekingen. Voor ritten met een vertrektijd tussen 10.00 uur en 20.00 uur geldt nog steeds dat deze telefonisch een uur van tevoren en online twee uur van tevoren geboekt kunnen worden. Voor alle ritten die geboekt worden tussen drie uur en een uur van tevoren, geldt een toeslag van eenmaal het opstaptarief van het wmo-tarief met korting. “Alle reizigers worden geadviseerd zo vroeg mogelijk van tevoren ritten te boeken. In verband met de huidige chauffeurstekorten, is het mogelijk dat er anders geen vervoer beschikbaar is op het gewenste moment.”

Avan rijdt in opdracht van de gemeenten Arnhem, Berg en Dal, Beuningen, Doesburg, Druten, Duiven, Heumen, Lingewaard, Montferland, Mook en Middelaar, Nijmegen, Overbetuwe, Renkum, Rheden, Rozendaal, Westervoort, Wijchen en Zevenaar. Alleen mensen met een wmo-indicatie kunnen boeken en maximaal 25 kilometer reizen met hun WMO-pas, vaak met korting.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Avan past ritreserveringstijden vraagafhankelijk vervoer aan | TaxiPro
ANP - Vraagafhankelijk vervoer
Per 1 januari 2023

Avan past ritreserveringstijden vraagafhankelijk vervoer aan

Een ouder echtpaar stapt in de taxi. Foto ter illustratie. Foto: ANP/David Rozing

Avan wil het vraagafhankelijk vervoer in de regio Arnhem-Nijmegen voorspelbaar en daardoor beter uitvoerbaar houden. De vervoersorganisatie wijzigt daarom de regels voor het boeken van een rit per 1 januari 2023. In de praktijk komt het erop neer dat reizigers ochtend- en avondritten voortaan ruim tevoren moeten boeken.

De nieuwe regels gelden voor de ritten met een vertrektijd tussen 08.00 en 10.00 uur ’s ochtends (voor deze ritten moet de avond van tevoren voor 20.00 uur geboekt worden) en 22.00 en 00.00 uur ’s avonds (vóór 20.00 uur dezelfde avond boeken). Door eerder te reserveren kunnen de taxibedrijven beter rekening houden met het aantal ritten en ervoor zorgen dat de reizigers op tijd opgehaald kunnen worden. Het voorkomt ook dat door chauffeurstekorten geen vervoer beschikbaar is op bepaalde tijden, zo stelt de vervoersorganisatie.

Overdag verandert niets

De vervroegde ritreserveringstijden gelden voor zowel online als telefonische boekingen. Voor ritten met een vertrektijd tussen 10.00 uur en 20.00 uur geldt nog steeds dat deze telefonisch een uur van tevoren en online twee uur van tevoren geboekt kunnen worden. Voor alle ritten die geboekt worden tussen drie uur en een uur van tevoren, geldt een toeslag van eenmaal het opstaptarief van het wmo-tarief met korting. “Alle reizigers worden geadviseerd zo vroeg mogelijk van tevoren ritten te boeken. In verband met de huidige chauffeurstekorten, is het mogelijk dat er anders geen vervoer beschikbaar is op het gewenste moment.”

Avan rijdt in opdracht van de gemeenten Arnhem, Berg en Dal, Beuningen, Doesburg, Druten, Duiven, Heumen, Lingewaard, Montferland, Mook en Middelaar, Nijmegen, Overbetuwe, Renkum, Rheden, Rozendaal, Westervoort, Wijchen en Zevenaar. Alleen mensen met een wmo-indicatie kunnen boeken en maximaal 25 kilometer reizen met hun WMO-pas, vaak met korting.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.