Taxibusje van Trevvel
€5 per rit

Rotterdam biedt ouders die afzien van leerlingenvervoer reiskostenregeling

Trevvel is in Rotterdam onder meer verantwoordelijk voor de uitvoering van het leerlingenvervoer. Foto: TaxiPro (VK)

De gemeente Rotterdam geeft ouders die afzien van het leerlingenvervoer geld om zelf vervoer te regelen. Dat meldt RTV Rijnmond. Ouders die kun kinderen met eigen vervoer wegbrengen en ophalen, krijgen daarvoor vijf euro per rit.

De regeling gaat in vanaf januari 2023 en loopt tot de zomervakantie van dat jaar. Ouders die verder dan 13 kilometer van de school wonen waar hun kinderen op zitten, krijgen een vergoeding van 38 cent per kilometer.

Ronald Buijt, wethouder Zorg, Ouderen en Jeugdzorg in de havenstad, zegt tegenover Rijnmond nog niet te weten hoeveel mensen gebruik zullen maken van de regeling. “In de zomervakantie komt een evaluatie. Dan weten we of de maatregel effect heeft en of de mensen er tevreden mee zijn.”

Klachten

Vervoersbedrijf Trevvel heeft naar eigen zeggen te maken met een chauffeurstekort, waardoor sommige ritten niet volgens planning verlopen. Sinds het begin van het schooljaar zijn er dan ook verschillende klachten binnengekomen over de dienstverlening van het Rotterdamse vervoersbedrijf. “Daar hebben niet alleen wij, maar de hele branche mee te maken. We vissen allemaal in dezelfde vijver”, zei Trevvel-directeur Arno van Haasterecht daar destijds al eens over.

Verbetering

Sinds die tijd zijn er door zowel Trevvel als de gemeente Rotterdam diverse maatregelen genomen, om het leerlingenvervoer soepeler te laten verlopen. Ronald Buijt laat aan Rijnmond weten dat de afgelopen periode verbetering te zien is. “Het is nog te vroeg om te zeggen dat we het lek boven water hebben, maar het gaat op alle fronten wat beter. Minder busjes komen te laat komen of helemaal niet. En er zijn ook minder klachten van ouders.” Tot slot laat de wethouder weten te willen onderzoeken of de reiskostenregeling uitgebreid kan worden naar een kleine groep andere gebruikers, waarbij de Trevvelbus al heel vaak niet is gekomen.

Trevvel juicht regel toe

Arno van Haasterecht laat tegenover TaxiPro weten blij te zijn met deze reiskostenvergoeding. “Ik denk dat het heel erg goed is. Het is altijd beter als ouders zelf in staat zijn hun kinderen naar school te brengen. Dat maakt bijvoorbeeld ook het afspreken met vriendjes na schooltijd een stuk eenvoudiger. Dat de gemeente deze regel nu uitbreidt, juich ik van harte toe.”

Van Haasterecht betwist echter dat deze regel in het leven is geroepen om Trevvel uit de brand te helpen. “Wij hebben op dit moment namelijk voldoende capaciteit om alle leerlingen te vervoeren. Natuurlijk zullen er ook gevallen tussenzitten waarbij wij te laat komen, maar dat zal je altijd houden. Het gaat momenteel echter over een heel klein percentage. Als we kijken naar de maand november, dan zitten we weer op het niveau die vergelijkbaar is met de jaren ervoor, toen bijna iedereen tevreden was. Voor de capaciteit hoeft het dus niet, maar ouders hebben nu wél een keuze. We willen de stijgende lijn met elkaar voortzetten om alle doelgroepen die wij vervoeren in rustiger vaarwater te brengen”, besluit van Haasterecht.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Rotterdam biedt ouders die afzien van leerlingenvervoer reiskostenregeling | TaxiPro
Taxibusje van Trevvel
€5 per rit

Rotterdam biedt ouders die afzien van leerlingenvervoer reiskostenregeling

Trevvel is in Rotterdam onder meer verantwoordelijk voor de uitvoering van het leerlingenvervoer. Foto: TaxiPro (VK)

De gemeente Rotterdam geeft ouders die afzien van het leerlingenvervoer geld om zelf vervoer te regelen. Dat meldt RTV Rijnmond. Ouders die kun kinderen met eigen vervoer wegbrengen en ophalen, krijgen daarvoor vijf euro per rit.

De regeling gaat in vanaf januari 2023 en loopt tot de zomervakantie van dat jaar. Ouders die verder dan 13 kilometer van de school wonen waar hun kinderen op zitten, krijgen een vergoeding van 38 cent per kilometer.

Ronald Buijt, wethouder Zorg, Ouderen en Jeugdzorg in de havenstad, zegt tegenover Rijnmond nog niet te weten hoeveel mensen gebruik zullen maken van de regeling. “In de zomervakantie komt een evaluatie. Dan weten we of de maatregel effect heeft en of de mensen er tevreden mee zijn.”

Klachten

Vervoersbedrijf Trevvel heeft naar eigen zeggen te maken met een chauffeurstekort, waardoor sommige ritten niet volgens planning verlopen. Sinds het begin van het schooljaar zijn er dan ook verschillende klachten binnengekomen over de dienstverlening van het Rotterdamse vervoersbedrijf. “Daar hebben niet alleen wij, maar de hele branche mee te maken. We vissen allemaal in dezelfde vijver”, zei Trevvel-directeur Arno van Haasterecht daar destijds al eens over.

Verbetering

Sinds die tijd zijn er door zowel Trevvel als de gemeente Rotterdam diverse maatregelen genomen, om het leerlingenvervoer soepeler te laten verlopen. Ronald Buijt laat aan Rijnmond weten dat de afgelopen periode verbetering te zien is. “Het is nog te vroeg om te zeggen dat we het lek boven water hebben, maar het gaat op alle fronten wat beter. Minder busjes komen te laat komen of helemaal niet. En er zijn ook minder klachten van ouders.” Tot slot laat de wethouder weten te willen onderzoeken of de reiskostenregeling uitgebreid kan worden naar een kleine groep andere gebruikers, waarbij de Trevvelbus al heel vaak niet is gekomen.

Trevvel juicht regel toe

Arno van Haasterecht laat tegenover TaxiPro weten blij te zijn met deze reiskostenvergoeding. “Ik denk dat het heel erg goed is. Het is altijd beter als ouders zelf in staat zijn hun kinderen naar school te brengen. Dat maakt bijvoorbeeld ook het afspreken met vriendjes na schooltijd een stuk eenvoudiger. Dat de gemeente deze regel nu uitbreidt, juich ik van harte toe.”

Van Haasterecht betwist echter dat deze regel in het leven is geroepen om Trevvel uit de brand te helpen. “Wij hebben op dit moment namelijk voldoende capaciteit om alle leerlingen te vervoeren. Natuurlijk zullen er ook gevallen tussenzitten waarbij wij te laat komen, maar dat zal je altijd houden. Het gaat momenteel echter over een heel klein percentage. Als we kijken naar de maand november, dan zitten we weer op het niveau die vergelijkbaar is met de jaren ervoor, toen bijna iedereen tevreden was. Voor de capaciteit hoeft het dus niet, maar ouders hebben nu wél een keuze. We willen de stijgende lijn met elkaar voortzetten om alle doelgroepen die wij vervoeren in rustiger vaarwater te brengen”, besluit van Haasterecht.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.