ANP - Doelgroepenvervoer
Vereniging Doelgroepenvervoer Nederland (VDVN)

Helft Nederlandse gemeenten sluit zich aan bij nieuwe branchevereniging doelgroepenvervoer

Met VDVN is er een nieuwe branchevereniging voor doelgroepenvervoer in het leven geroepen. Foto ter illustratie. Foto: ANP/Anita Pantus

Verschillende gemeenten in Nederland hebben besloten hun krachten te bundelen in een nieuwe vereniging, genaamd: Vereniging Doelgroepenvervoer Nederland (VDVN). De nieuwe vereniging streeft naar eigen zeggen naar een toekomstbestendig en goed doelgroepenvervoer dat betaalbaar, duurzaam, uitvoerbaar en toegankelijk is voor alle doelgroepen.

De nieuwe vereniging VDVN werd op 1 november gelanceerd. Sindsdien heeft ongeveer de helft van alle Nederlandse gemeenten zich bij de nieuwe vereniging aangesloten. Volgens VDVN doen de gemeenten dat om kennis te delen over de gemeentelijke vervoervoorziening voor mensen die niet zelfstandig kunnen reizen.

“Het hedendaagse doelgroepenvervoer kent de nodige uitdagingen, zoals personeelstekort en files”, zegt Lisette de Lijster de Raadt, voorzitter van VDVN. “Om die gezamenlijk het hoofd te kunnen bieden, is het onze ambitie om deelnemers te verbinden en expertise bijeen te brengen en zo nodig één stem te vormen. Samen brengen we het doelgroepenvervoer verder”, aldus de kersverse VDVN-voorzitter.

Belangenbehartiging en kennisuitwisseling

De nieuwe vereniging biedt naar eigen zeggen een platform voor belangenbehartiging en kennisuitwisseling. Zo wordt er kennis en informatie met elkaar gedeeld, worden er adviezen gegeven op thema’s waar een landelijke en – in sommige gevallen – een acute aanpak nodig is en zal VDVN de gedeelde belangen van de aangesloten gemeenten behartigen.

Tevens zal de nieuwe branchevereniging fungeren als gesprekspartner voor de overheid, beleidsinstanties en branche- en belangenorganisaties op het gebied van doelgroepenvervoer. ‘Deelnemende gemeenten werken samen op landelijke thema’s, zoals verduurzaming en integratie van openbaar vervoer en doelgroepenvervoer. De vereniging geeft hierin beleidsadviezen’, aldus VDVN.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Helft Nederlandse gemeenten sluit zich aan bij nieuwe branchevereniging doelgroepenvervoer | TaxiPro
ANP - Doelgroepenvervoer
Vereniging Doelgroepenvervoer Nederland (VDVN)

Helft Nederlandse gemeenten sluit zich aan bij nieuwe branchevereniging doelgroepenvervoer

Met VDVN is er een nieuwe branchevereniging voor doelgroepenvervoer in het leven geroepen. Foto ter illustratie. Foto: ANP/Anita Pantus

Verschillende gemeenten in Nederland hebben besloten hun krachten te bundelen in een nieuwe vereniging, genaamd: Vereniging Doelgroepenvervoer Nederland (VDVN). De nieuwe vereniging streeft naar eigen zeggen naar een toekomstbestendig en goed doelgroepenvervoer dat betaalbaar, duurzaam, uitvoerbaar en toegankelijk is voor alle doelgroepen.

De nieuwe vereniging VDVN werd op 1 november gelanceerd. Sindsdien heeft ongeveer de helft van alle Nederlandse gemeenten zich bij de nieuwe vereniging aangesloten. Volgens VDVN doen de gemeenten dat om kennis te delen over de gemeentelijke vervoervoorziening voor mensen die niet zelfstandig kunnen reizen.

“Het hedendaagse doelgroepenvervoer kent de nodige uitdagingen, zoals personeelstekort en files”, zegt Lisette de Lijster de Raadt, voorzitter van VDVN. “Om die gezamenlijk het hoofd te kunnen bieden, is het onze ambitie om deelnemers te verbinden en expertise bijeen te brengen en zo nodig één stem te vormen. Samen brengen we het doelgroepenvervoer verder”, aldus de kersverse VDVN-voorzitter.

Belangenbehartiging en kennisuitwisseling

De nieuwe vereniging biedt naar eigen zeggen een platform voor belangenbehartiging en kennisuitwisseling. Zo wordt er kennis en informatie met elkaar gedeeld, worden er adviezen gegeven op thema’s waar een landelijke en – in sommige gevallen – een acute aanpak nodig is en zal VDVN de gedeelde belangen van de aangesloten gemeenten behartigen.

Tevens zal de nieuwe branchevereniging fungeren als gesprekspartner voor de overheid, beleidsinstanties en branche- en belangenorganisaties op het gebied van doelgroepenvervoer. ‘Deelnemende gemeenten werken samen op landelijke thema’s, zoals verduurzaming en integratie van openbaar vervoer en doelgroepenvervoer. De vereniging geeft hierin beleidsadviezen’, aldus VDVN.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.