ANP - Wmo-vervoer
Gemeente

Terugbetalen eigen bijdrage Wmo-taxi kost Den Helder 20.000 euro

Oudere dame wordt door chauffeur in de taxi geholpen. Foto ter illustratie. Foto: ANP/George Mollering

De beslissing van Den Helder om de eigen ritbijdrage van het Wmo-taxivervoer te schrappen en terug te betalen, kost de gemeente 20.000 euro. Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders (B&W) in een brief aan de gemeenteraad. Het college geeft aan de eigen bijdrage van meer dan duizend Wmo-gebruikers te hebben teruggestort.

“Wij hebben onlangs het betaalde bedrag gerestitueerd aan 1038 inwoners die gebruik maken van het Wmo-taxivervoer en die eerder de één euro ritbijdrage hebben betaald”, zo schrijft het college. “Zij hebben hierover een brief ontvangen. Het totaal gerestitueerde bedrag bedraagt € 19.956,30.”

Tegelijkertijd geeft het college aan dat de eigen ritbijdrage nog niet op ieders bankrekening is teruggestort. In totaal gaat het om achttien Wmo-gebruikers. “Dat komt doordat de bij ons bekende bankrekeningnummers niet meer actief zijn”, zo verklaart het college. “Het totaal nog te restitueren bedrag bedraagt € 56,00.”

Motie

In september vorig jaar werd bekend dat de gemeente Den Helder heeft besloten om de eigen ritbijdrage van één euro te schrappen. Dat had te maken met een motie die op 7 maart werd ingediend. Deze motie riep het college van B&W op de eigen ritbijdrage per direct te schrappen. “Wij proberen de motie volledig uit te voeren. Daarom zullen de gefactureerde ritbijdrages die onze inwoners reeds hebben voldaan volledig worden gestorneerd”, zei het college daar destijds over.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Terugbetalen eigen bijdrage Wmo-taxi kost Den Helder 20.000 euro | TaxiPro
ANP - Wmo-vervoer
Gemeente

Terugbetalen eigen bijdrage Wmo-taxi kost Den Helder 20.000 euro

Oudere dame wordt door chauffeur in de taxi geholpen. Foto ter illustratie. Foto: ANP/George Mollering

De beslissing van Den Helder om de eigen ritbijdrage van het Wmo-taxivervoer te schrappen en terug te betalen, kost de gemeente 20.000 euro. Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders (B&W) in een brief aan de gemeenteraad. Het college geeft aan de eigen bijdrage van meer dan duizend Wmo-gebruikers te hebben teruggestort.

“Wij hebben onlangs het betaalde bedrag gerestitueerd aan 1038 inwoners die gebruik maken van het Wmo-taxivervoer en die eerder de één euro ritbijdrage hebben betaald”, zo schrijft het college. “Zij hebben hierover een brief ontvangen. Het totaal gerestitueerde bedrag bedraagt € 19.956,30.”

Tegelijkertijd geeft het college aan dat de eigen ritbijdrage nog niet op ieders bankrekening is teruggestort. In totaal gaat het om achttien Wmo-gebruikers. “Dat komt doordat de bij ons bekende bankrekeningnummers niet meer actief zijn”, zo verklaart het college. “Het totaal nog te restitueren bedrag bedraagt € 56,00.”

Motie

In september vorig jaar werd bekend dat de gemeente Den Helder heeft besloten om de eigen ritbijdrage van één euro te schrappen. Dat had te maken met een motie die op 7 maart werd ingediend. Deze motie riep het college van B&W op de eigen ritbijdrage per direct te schrappen. “Wij proberen de motie volledig uit te voeren. Daarom zullen de gefactureerde ritbijdrages die onze inwoners reeds hebben voldaan volledig worden gestorneerd”, zei het college daar destijds over.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.