Taxiwerq, wmo-vervoer
Motie

Den Helder betaalt eigen bijdrage Wmo-taxi terug

Oudere dame stapt in de taxi. Foto: Taxiwerq

Het college van burgemeester en wethouders (B&W) in Den Helder heeft besloten de eigen bijdrage voor de Wmo-taxi te schrappen. Dat meldt het college in een brief aan de gemeenteraad. De gemeente gaat alle reeds betaalde eigen ritbijdragen terugbetalen.

Tot voor kort gold er in Den Helder een eigen bijdrage van één euro per rit met de Wmo-taxi. Op 7 maart werd echter een motie aangenomen, die het college van B&W opriep de eigen ritbijdrage per direct te schrappen. “Met het staken van de inning werd nog geen volledige uitvoering gegeven aan de motie”, schrijft het college in haar brief. “Wij proberen de motie volledig uit te voeren. Daarom zullen de gefactureerde ritbijdrages die onze inwoners reeds hebben voldaan volledig worden gestorneerd. In afwachting van een alternatieve uitvoering van het Wmo- vervoer is daarnaast besloten om het Wmo-taxivervoer geheel uit te sluiten van eigen bijdrage.”

Onderzoek

De aangenomen motie riep het college van B&W tevens op een onderzoek te starten naar een alternatieve uitvoering van het Wmo-vervoer. Dat onderzoek heeft inmiddels plaatsgevonden. “Er is kritisch gekeken naar de huidige invulling van het lokale Wmo-vervoer en er worden suggesties gedaan voor de mogelijke denkrichtingen en alternatieve invulling van het Wmo-vervoer in de gemeente Den Helder.” Het college hoopt de resultaten van het onderzoek op 8 november aan de gemeenteraad te presenteren.

Lees ook

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.