Pixabay/svklimkin - Rolstoel
€0,02

Valys verhoogt eigen bijdrage voor het eerst sinds 2014

Foto ter illustratie. Foto: Pixabay/svklimkin

Valys heeft per 1 februari 2023 de eigen bijdrage verhoogd. Dat heeft de vervoerder gedaan in overleg met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWZ). In totaal is de eigen bijdrage voor reizigers met twee eurocent gestegen. 

Het is voor het eerst in negen jaar tijd dat Valys besloten heeft de eigen bijdrage te verhogen. Sinds 2014 is dat namelijk niet meer voorgekomen. “De eigen bijdrage van Valys is sinds 2014 gelijk gebleven, terwijl de kosten voor een kaartje in het OV gestegen zijn”, zo verduidelijkt de vervoerder de eigen website. “Door de verhoging van de eigen bijdrage komen de kosten voor een Valysreis meer in lijn met de kosten voor een OV-reis.”

Persoonlijk Kilometerbudget

Valyspashouders ontvangen jaarlijks een Persoonlijk Kilometerbudget (PKB). “Binnen dit PKB kan een pashouder reizen tegen een vast bedrag per kilometer, dit is de eigen bijdrage”, zo legt de vervoerder uit. De eigen bijdrage per kilometer binnen het PKB lag voor deze maand op 0,20 euro. “Met ingang van 1 februari 2023 wordt de eigen bijdrage verhoogd naar 0,22 euro per kilometer.” Deze verhoging geldt echter alleen voor de kilometers die binnen het PKB verreisd worden. “De eigen bijdrage voor reiskilometers die buiten het PKB verreisd worden is vanaf 1 februari 2023: 1,53 euro per kilometer.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Valys verhoogt eigen bijdrage voor het eerst sinds 2014 | TaxiPro
Pixabay/svklimkin - Rolstoel
€0,02

Valys verhoogt eigen bijdrage voor het eerst sinds 2014

Foto ter illustratie. Foto: Pixabay/svklimkin

Valys heeft per 1 februari 2023 de eigen bijdrage verhoogd. Dat heeft de vervoerder gedaan in overleg met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWZ). In totaal is de eigen bijdrage voor reizigers met twee eurocent gestegen. 

Het is voor het eerst in negen jaar tijd dat Valys besloten heeft de eigen bijdrage te verhogen. Sinds 2014 is dat namelijk niet meer voorgekomen. “De eigen bijdrage van Valys is sinds 2014 gelijk gebleven, terwijl de kosten voor een kaartje in het OV gestegen zijn”, zo verduidelijkt de vervoerder de eigen website. “Door de verhoging van de eigen bijdrage komen de kosten voor een Valysreis meer in lijn met de kosten voor een OV-reis.”

Persoonlijk Kilometerbudget

Valyspashouders ontvangen jaarlijks een Persoonlijk Kilometerbudget (PKB). “Binnen dit PKB kan een pashouder reizen tegen een vast bedrag per kilometer, dit is de eigen bijdrage”, zo legt de vervoerder uit. De eigen bijdrage per kilometer binnen het PKB lag voor deze maand op 0,20 euro. “Met ingang van 1 februari 2023 wordt de eigen bijdrage verhoogd naar 0,22 euro per kilometer.” Deze verhoging geldt echter alleen voor de kilometers die binnen het PKB verreisd worden. “De eigen bijdrage voor reiskilometers die buiten het PKB verreisd worden is vanaf 1 februari 2023: 1,53 euro per kilometer.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.