Chauffeur, bestuurder
Cliëntenvervoer

Zorginstelling De Zijlen verlengt contract met vervoerders

Foto ter illustratie. Foto: iStock / Dusan Petkovic

De Zijlen heeft deze week het contract met Taxi Nuis en UVO Vervoer verlengd. Beide vervoersbedrijven zijn verantwoordelijk voor het cliëntenvervoer van de zorg- en welzijnsorganisatie in de provincie Groningen. Jan Jongstra, facilitair leidinggevende bij De Zijlen, is maar wat blij met de contractverlenging. 

“Dit zijn twee leveranciers die constant met ons meedenken”, verklaart Jongstra de blijdschap tegenover TaxiPro. “Ze denken actief mee over hoe de ritten zo efficiënt mogelijk ingedeeld kunnen worden. Daarnaast zijn deze twee vervoersbedrijven gevestigd in Groningen. Ook daar zijn we erg blij mee.”

Korte lijnen

Taxi Nuis en UVO Vervoer vervoeren volgens het Dagblad van het Noorden cliënten van zorginstelling De Zijlen door de hele provincie Groningen. Op de vraag wat deze vervoersbedrijven zo goed doen, antwoordt Jongstra: “Ze kijken goed naar hoe ze bepaalde ritten kunnen combineren. Daarnaast zijn het familiebedrijven, waardoor de lijnen korter zijn dan bij andere vervoerders. Ze zijn heel makkelijk te bereiken. Als er een keer problemen zijn, dan worden deze mede door die korte lijnen snel opgelost.”

Overgang

Zorg- en welzijnsorganisatie De Zijlen heeft in het noorden verschillende vestigingen. Een daarvan ligt in Groningen. Begin dit jaar namen Taxi Nuis en UVO Vervoer het cliëntenvervoer van deze vestiging over van een ander vervoersbedrijf. “De moeilijkheid was dat je daar meer cliënten moet combineren in een busje. Daar komt natuurlijk het nodige bij kijken. Zoals een goede communicatie, bijvoorbeeld. Het wisselen van vervoerder ligt altijd gevoelig. De overname was dus een hele uitdaging, maar is zonder noemenswaardige problemen verlopen”, zo besluit Jongstra.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Zorginstelling De Zijlen verlengt contract met vervoerders | TaxiPro
Chauffeur, bestuurder
Cliëntenvervoer

Zorginstelling De Zijlen verlengt contract met vervoerders

Foto ter illustratie. Foto: iStock / Dusan Petkovic

De Zijlen heeft deze week het contract met Taxi Nuis en UVO Vervoer verlengd. Beide vervoersbedrijven zijn verantwoordelijk voor het cliëntenvervoer van de zorg- en welzijnsorganisatie in de provincie Groningen. Jan Jongstra, facilitair leidinggevende bij De Zijlen, is maar wat blij met de contractverlenging. 

“Dit zijn twee leveranciers die constant met ons meedenken”, verklaart Jongstra de blijdschap tegenover TaxiPro. “Ze denken actief mee over hoe de ritten zo efficiënt mogelijk ingedeeld kunnen worden. Daarnaast zijn deze twee vervoersbedrijven gevestigd in Groningen. Ook daar zijn we erg blij mee.”

Korte lijnen

Taxi Nuis en UVO Vervoer vervoeren volgens het Dagblad van het Noorden cliënten van zorginstelling De Zijlen door de hele provincie Groningen. Op de vraag wat deze vervoersbedrijven zo goed doen, antwoordt Jongstra: “Ze kijken goed naar hoe ze bepaalde ritten kunnen combineren. Daarnaast zijn het familiebedrijven, waardoor de lijnen korter zijn dan bij andere vervoerders. Ze zijn heel makkelijk te bereiken. Als er een keer problemen zijn, dan worden deze mede door die korte lijnen snel opgelost.”

Overgang

Zorg- en welzijnsorganisatie De Zijlen heeft in het noorden verschillende vestigingen. Een daarvan ligt in Groningen. Begin dit jaar namen Taxi Nuis en UVO Vervoer het cliëntenvervoer van deze vestiging over van een ander vervoersbedrijf. “De moeilijkheid was dat je daar meer cliënten moet combineren in een busje. Daar komt natuurlijk het nodige bij kijken. Zoals een goede communicatie, bijvoorbeeld. Het wisselen van vervoerder ligt altijd gevoelig. De overname was dus een hele uitdaging, maar is zonder noemenswaardige problemen verlopen”, zo besluit Jongstra.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.