politie Engeland

Taxichauffeur doodt twaalf mensen en pleegt zelfmoord

ENGELAND – De politie in het Engelse Lake District heeft woensdagmiddag het stoffelijk overschot gevonden van een taxichauffeur op wie een klopjacht was geopend. Hij werd gezocht voor een reeks schietincidenten, waarbij eerder op de dag zeker twaalf mensen om het leven kwamen.

De Britse krant The Guardian meldt woensdag de dood van de schutter. De dader is de 52-jarige Derrick Bird, hij is waarschijnlijk door zelfmoord om het leven gekomen. Hij opende rond half 11 vanuit zijn auto het vuur en schoot zeker twaalf mensen dood. Vervolgens ging hij te voet verder en opende hij ook op andere plaatsen het vuur. Zeker vijfentwintig mensen zouden gewond zijn geraakt.

De politie adviseerde inwoners van het gebied binnen te blijven tot de man was gepakt. Hij zou zich hebben verplaatst per auto. Over het motief van de dader is niets bekend. Mensen die Bird kenden spreken van een beheerste en rustige man.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.