politie

Verdachte mishandeling taxichauffeur aangehouden

De politie heeft een 23-jarige man uit Tilburg aangehouden op verdenking van mishandeling van een taxichauffeur uit diezelfde plaats. De taxichauffeur werd in de nacht van donderdag op vrijdag belaagd door een agressieve klant die niet wilde betalen. Deze man sloeg de taxichauffeur, probeerde hem te beroven en deed een poging om hem te wurgen.

De 26-jarige chauffeur slaagde er uiteindelijk in om zijn belager van zich af te schudden en weg te rijden. Vervolgens deed hij aangifte bij de politie van mishandeling en poging tot beroving. De politie kon de belager vrij makkelijk achterhalen omdat in de taxi zijn portemonnee was achtergebleven. Kort daarna werd hij van zijn bed gelicht en meegenomen naar het bureau.

Zilveren pluim

In Amsterdam heeft de politie vorige week zilveren pluimen uitgedeeld aan twee burgers die een paar weken geleden een taxichauffeur in nood te hulp zijn geschoten.

De taxichauffeur werd door een passagier uit zijn taxi geduwd en een paar keer tegen het hoofd geslagen met een metalen staaf. Twee passanten op een brommer schoten te hulp. Toen de overvaller vluchtte, bleef een van de helpers hem samen met de chauffeur volgen. Ondertussen belden ze het alarmnummer. De politie was snel ter plaatse en kon de belager, een 31-jarige man, aanhouden.

Niet vanzelfsprekend

De Amsterdamse politiechef Pieter-Jaap Aalbersberg roemde de inzet van de twee helpers bij de uitreiking van de zilveren pluimen. “Deze moedige mensen twijfelden niet om in te grijpen. De betrokkenheid bij burgers bij hun eigen veiligheid en die van hun omgeving is helaas niet altijd vanzelfsprekend. Te vaak kijken mensen weg.”

 

Auteur: Yvonne Ton

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.