eCab, taxi-app

Taxicentrale Amsterdam sluit zich aan bij taxi-app eCab

De Taxicentrale Amsterdam (TCA) heeft zich aangesloten bij de taxi-app eCab. Na Parijs en Brussel is Amsterdam de derde stad waar eCab gelanceerd wordt. De komende maanden zullen er nog tientallen andere steden volgen in Europa. TCA richt zich hiermee in Amsterdam voornamelijk op de frequente, zakelijke, maar ook internationale taxigebruiker. Na iedere rit wordt zowel de chauffeur als de rit zelf beoordeeld.

eCab is onderdeel van G7 (de grootste taxicentrale van Parijs) en betreft een samenwerking tussen diverse grote taxicentrales in Europa. De lancering in Amsterdam betreft nog een soft release. De grote officiële lancering volgt eind oktober. Wel zijn nu al taxi’s te bestellen.

Service

Na het downloaden van eCab heeft de consument de keuze uit twee service-niveau’s: eCab en eCab+. Met eCab kiest de consument er voor om direct en simpel zijn taxi te bestellen zonder extra opties. De app ziet waar de klant staat en er staat binnen 5 minuten een van de taxi’s voor hem klaar. Met de ‘gewone’ eCab betaalt de klant in de taxi.

Met eCab+ kiest de consument er voor om een account aan te maken, waaraan ook een creditcard wordt gekoppeld. Waardoor de klant meer opties krijgt. Er kan alsnog direct een taxi besteld worden, maar er kan ook gekozen worden om een taxi voor een later tijdstip te reserveren. Na de bestelling regelt eCab de rest.

Creditcard

De rit wordt automatisch afgeschreven van de klant zijn creditcard, waarna de klant per mail een factuur van de rit ontvangt. De betaling vindt dus niet meer in de taxi plaats. Uitbetaling aan de taxichauffeur vindt wekelijks en op dezelfde manier plaats als bij een creditcardbetaling.

Ook kan er met eCab+ naast een gewone businesstaxi ook een businessbusje besteld worden. En de klant kan aangeven dat hij huisdieren of veel bagage wil meenemen. Is de gebruiker in Parijs, Brussel, Amsterdam, of later dit jaar in andere grote steden, dan kan hij altijd een taxi regelen met dezelfde kwaliteitsstandaard.

Taximeter

TCA-chauffeurs krijgen net een eCab-rit gewoon aangeboden op de FMS-terminal. Aan de prijs verandert niks, iedere rit vindt op de meter plaats. Als de klant zich bij eCab heeft geregistreerd met zijn creditcard, dan vindt de betaling niet plaats in de taxi. Maar verloopt via TCA. De eCab-rit wordt dan net als een rit op rekening aan de chauffeur uitbetaald.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Taxicentrale Amsterdam sluit zich aan bij taxi-app eCab | TaxiPro
eCab, taxi-app

Taxicentrale Amsterdam sluit zich aan bij taxi-app eCab

De Taxicentrale Amsterdam (TCA) heeft zich aangesloten bij de taxi-app eCab. Na Parijs en Brussel is Amsterdam de derde stad waar eCab gelanceerd wordt. De komende maanden zullen er nog tientallen andere steden volgen in Europa. TCA richt zich hiermee in Amsterdam voornamelijk op de frequente, zakelijke, maar ook internationale taxigebruiker. Na iedere rit wordt zowel de chauffeur als de rit zelf beoordeeld.

eCab is onderdeel van G7 (de grootste taxicentrale van Parijs) en betreft een samenwerking tussen diverse grote taxicentrales in Europa. De lancering in Amsterdam betreft nog een soft release. De grote officiële lancering volgt eind oktober. Wel zijn nu al taxi’s te bestellen.

Service

Na het downloaden van eCab heeft de consument de keuze uit twee service-niveau’s: eCab en eCab+. Met eCab kiest de consument er voor om direct en simpel zijn taxi te bestellen zonder extra opties. De app ziet waar de klant staat en er staat binnen 5 minuten een van de taxi’s voor hem klaar. Met de ‘gewone’ eCab betaalt de klant in de taxi.

Met eCab+ kiest de consument er voor om een account aan te maken, waaraan ook een creditcard wordt gekoppeld. Waardoor de klant meer opties krijgt. Er kan alsnog direct een taxi besteld worden, maar er kan ook gekozen worden om een taxi voor een later tijdstip te reserveren. Na de bestelling regelt eCab de rest.

Creditcard

De rit wordt automatisch afgeschreven van de klant zijn creditcard, waarna de klant per mail een factuur van de rit ontvangt. De betaling vindt dus niet meer in de taxi plaats. Uitbetaling aan de taxichauffeur vindt wekelijks en op dezelfde manier plaats als bij een creditcardbetaling.

Ook kan er met eCab+ naast een gewone businesstaxi ook een businessbusje besteld worden. En de klant kan aangeven dat hij huisdieren of veel bagage wil meenemen. Is de gebruiker in Parijs, Brussel, Amsterdam, of later dit jaar in andere grote steden, dan kan hij altijd een taxi regelen met dezelfde kwaliteitsstandaard.

Taximeter

TCA-chauffeurs krijgen net een eCab-rit gewoon aangeboden op de FMS-terminal. Aan de prijs verandert niks, iedere rit vindt op de meter plaats. Als de klant zich bij eCab heeft geregistreerd met zijn creditcard, dan vindt de betaling niet plaats in de taxi. Maar verloopt via TCA. De eCab-rit wordt dan net als een rit op rekening aan de chauffeur uitbetaald.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.