Standplaats taxibord

Bedreiging en intimidatie op standplaats Almere Centrum

Bron: TaxiPro (VK)

Volgens verschillende taxichauffeurs is het gebied rond station Almere Centrum momenteel het toneel van een heuse taxioorlog. Chauffeurs zouden elkaar bedreigen en intimideren om ten koste van de ander klanten binnen te halen, en die klanten zouden regelmatig het slachtoffer van oplichting worden.

Dat meldt Omroep Flevoland op basis van gesprekken met chauffeurs in de stad. Zij spreken van ‘taxioorlog’ en wild west-taferelen. De mensen die aan de noodklok luiden, stellen dat een groep chauffeurs in Almere zijn eigen regels maakt. Klanten mogen zelf een taxi kiezen op de standplaats, maar als ze in Almere niet de taxi kiezen die vooraan staat, dan kan dat voor onrust zorgen. Ook zou oplichting van klanten voorkomen, onder meer door hoge ritprijzen te rekenen of om te rijden.

Aangifte van geweld

De chauffeurs melden dat er dagelijks deuren van taxi’s worden opengetrokken, waarbij klanten wordt verteld dat ze in een andere taxi moeten stappen. Een chauffeur zegt bij zo’n woordenwisseling klappen te hebben gekregen. Hij deed daarvan aangifte, wat door de politie is bevestigd. Fysiek geweld zou vaker voorkomen op de standplaats bij Almere Centrum. De gemeente is met de betrokkenen in gesprek over de spanningen.

Wil je ook elke week de gratis nieuwsbrief van TaxiPro ontvangen? Vul hier jouw e-mailadres in:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

4 reacties op “Bedreiging en intimidatie op standplaats Almere Centrum”

Frans Princen|11.01.17|11:41

Als voormalig nacht taxichauffeur Schaam ik me voor een land waar het in detaxibranche steeds meer een wildwest gebied aan het worden is. Ik heb nog steeds mijn geldige taxichauffeurspas ook al ben ik momenteel niet werkzaam. En ik ben blij dat ik niet van welke taxi dan ook afhankelijk ben. Te zot dat Nederland Dit niet in de greep kan krijgen. ..als klant ben je vogelvrij. Maar als chauffeur loop je ook gevaar. Tegek voor woorden …..

Lucien Bakboord|12.01.17|17:38

Het probleem blijft zich inderdaad maar herhalen sinds er aan de taxiwet is gesleuteld zijn er negatieve incidenten.
Het is nu als een olievlek en er is niemand zoals gewoonlijk die de verantwoordelijkheid neemt om deze puinhoop op te ruimen, ik wil niet beweren dat het altijd zo is of overal zo is want er zijn nog steeds heel veel proffesionele taxichauffeurs in deze branche werkzaam. Dat is zeker jammer van dit mooie dienstbare vak Taxichaiffeur.

Ton van Dalfsen|13.01.17|03:23

De vergunningen weer net als voor de de-regulering gemeentelijk uitgeven. Op die manier kan een gemeente een stop zetten op het uitgeven. Toon maar aan dat je een bepaalde omzet kan halen.

Taxi FirstClass|13.01.17|09:41

Aan Lucien
Is het niet zo dat jij degene bent die anderen uitlokt.. zelf ben je kind aan huis bij het politie bureau vanwege de vele aangifte tegen jouw.

En die andere gast dat is geïnterviewd denkt dat almere van hem is..

Dit hele verhaal is opgeblazen