Rechter

Acht jaar cel voor drietal dat taxichauffeur mishandelde

Drie mannen die in Brussel een taxichauffeur zwaar mishandelden en beroofden, moeten daarvoor ieder acht jaar de cel in. Twee van hen moeten wel eerst opgespoord worden, want zowel bij de rechtszaak als de uitspraak kwamen ze niet opdagen.

De taxichauffeur werd in 2016 zo zwaar toegetakeld dat er 40 metalen plaatjes en 140 schroeven nodig waren om alle breuken in zijn gezicht te herstellen. Na de aanval was de man vier maanden arbeidsongeschikt, schrijft Het Laatste Nieuws.

Een kleine twee jaar geleden bracht Raphael Spapen een klant van Bilzen naar Brussel. Daar zou een broer van de passagier de 160 euro voor de rit afrekenen. Na enig wachten, kwamen er twee mannen opdagen. Toen ze Spapen om wisselgeld vroegen en hij zijn portefeuille pakte, werd hij eerst op het achterhoofd geslagen en kreeg hij vervolgens een hele reeks klappen en schoppen te verwerken, vooral tegen zijn hoofd. De daders gingen er vervolgens met zijn geld en GPS-apparatuur vandoor.

Rechter gelooft verdachte niet

Van de drie verdachten woonde er dus slechts één de rechtszaak bij. Dit was de passagier, die alle betrokkenheid ontkent. Hij zou wel hebben gezien dat de taxichauffeur werd mishandeld door twee mannen, maar hij vond het niet nodig tussenbeide te komen of de hulpdiensten in te schakelen. Maar de rechter gelooft zijn verhaal niet en heeft hem en zijn medeverdachten tot acht jaar cel veroordeeld. De twee andere veroordeelden zullen zo snel mogelijk worden aangehouden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Acht jaar cel voor drietal dat taxichauffeur mishandelde | TaxiPro
Rechter

Acht jaar cel voor drietal dat taxichauffeur mishandelde

Drie mannen die in Brussel een taxichauffeur zwaar mishandelden en beroofden, moeten daarvoor ieder acht jaar de cel in. Twee van hen moeten wel eerst opgespoord worden, want zowel bij de rechtszaak als de uitspraak kwamen ze niet opdagen.

De taxichauffeur werd in 2016 zo zwaar toegetakeld dat er 40 metalen plaatjes en 140 schroeven nodig waren om alle breuken in zijn gezicht te herstellen. Na de aanval was de man vier maanden arbeidsongeschikt, schrijft Het Laatste Nieuws.

Een kleine twee jaar geleden bracht Raphael Spapen een klant van Bilzen naar Brussel. Daar zou een broer van de passagier de 160 euro voor de rit afrekenen. Na enig wachten, kwamen er twee mannen opdagen. Toen ze Spapen om wisselgeld vroegen en hij zijn portefeuille pakte, werd hij eerst op het achterhoofd geslagen en kreeg hij vervolgens een hele reeks klappen en schoppen te verwerken, vooral tegen zijn hoofd. De daders gingen er vervolgens met zijn geld en GPS-apparatuur vandoor.

Rechter gelooft verdachte niet

Van de drie verdachten woonde er dus slechts één de rechtszaak bij. Dit was de passagier, die alle betrokkenheid ontkent. Hij zou wel hebben gezien dat de taxichauffeur werd mishandeld door twee mannen, maar hij vond het niet nodig tussenbeide te komen of de hulpdiensten in te schakelen. Maar de rechter gelooft zijn verhaal niet en heeft hem en zijn medeverdachten tot acht jaar cel veroordeeld. De twee andere veroordeelden zullen zo snel mogelijk worden aangehouden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.