SchipholTaxi spant kort geding aan tegen NRC

De directeur van SchipholTaxi sleept NRC voor de rechter. Daarmee wil Gamis el Bouakili de krant dwingen om met bewijzen te komen voor de beschuldigingen dat taxichauffeurs smeergeld aan het taxibedrijf zouden betalen om van de beste plekken op Schiphol te mogen werken.

NRC publiceerde vorige week over deze kwestie. Taxichauffeurs zouden jarenlang smeergeld hebben betaald aan SchipholTaxi en BIOS om gebruik te mogen maken van de beste plekken op de standplaats Schiphol Plaza, waar deze bedrijven samen met Willemsen-de Koning concessiehouders zijn. BIOS reageerde kort door de aantijgingen ten stelligste te ontkennen. Dat deed Gamis el Bouakili ook, maar omdat hij als enige bij naam wordt genoemd in het artikel reageerde hij in een uitgebreid interview met TaxiPro op alle aantijgingen.

‘Goede naam beschermen’

Een kleine week later is de storm nog niet gaan liggen, blijkt uit een bericht van El Bouakili aan zijn relaties. Hij benadrukt opnieuw dat hij en zijn omgeving, inclusief SchipholTaxi en de chauffeurs, erg geraakt zijn door het verhaal. “Om de goede naam van zowel SchipholTaxi als mijzelf te beschermen, heb ik in overleg met mijn adviseurs geen andere keuze gezien dan de NRC te dagvaarden in een kort geding. Dat is vandaag dan ook gedaan. Ik wil bevorderen dat de NRC bereid is de documenten en geluidsopnamen waar ze zich op beroept openbaar te maken. Alleen dan kan ik me verweren.”

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij ProMedia. Binnen dat team is hij de vaste redacteur van Infrasite.nl.

1 reactie op “SchipholTaxi spant kort geding aan tegen NRC”

Henry van der Aa|24.10.19|13:14

Verloren ofwel in het ongelijk gesteld / de voorzieningenrechter stelt het onderzoek van NRC in het gelijk
Journalisten liegen nooit vandaar / waar rook is is vuur Heer El Bouakili / mocht U twijfelen kunt U altijd eens een poosje zelf
gaan rijden op Schiphol / U weet de weg …..