Aanhouding. Foto: politie.nl

Tweede verdachte opgepakt voor overval op taxichauffeur in Spijkenisse

Handboeien. Foto: politie.nl

De politie heeft afgelopen zaterdag een tweede verdachte aangehouden in verband met een overval op een taxichauffeur in Spijkenisse. Het betreft een man van 19 jaar; eerder werd al een 35-jarige man voor betrokkenheid bij hetzelfde vergrijp opgepakt.

De overval op de 31-jarige taxichauffeur uit Schiedam vond plaats op 3 februari in Spijkenisse. Omstreeks 02:00 uur kreeg hij de melding om een klant op te halen op de Mandarijngaard. Onderweg zag hij twee donkergekleurde scooters vanuit Spijkenisse richting Hoogvliet rijden. Op een van de scooters zaten twee personen. Toen de bestuurders van de scooter de chauffeur zagen, reden ze weg.

Drie personen op twee scooters

Eenmaal aangekomen op de Mandarijngaard kreeg de taxichauffeur de schrik van zijn leven. Onder de bedreiging van een vuurwapen moest hij zijn telefoon en contant geld afstaan. Drie personen gingen er op twee scooters vandoor. Het verband tussen de scooterrijders eerder op de avond en die tijdens de overval, wordt nog onderzocht. Nu er twee verdachten zijn aangehouden, is de zaak nog niet rond. Er was immers een derde overvaller en politie is ook nog steeds op zoek naar getuigen van het voorval.

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is redacteur bij ProMedia, de uitgeverij van TaxiPro.

2 reacties op “Tweede verdachte opgepakt voor overval op taxichauffeur in Spijkenisse”

Don Roemer|11.06.20|14:08

Valt me nog mee dat de chauffeur niet ook nog een boete heeft gehad voor het feit dat hij te dicht bij de overvallers is geweest…

Mo Salim|23.06.20|06:03

overval vond plaats in februari.. waren toen de coronamaatregelen van kracht🙄🤫