politie, arrestatie

Boa’s krijgen meer slagkracht op taxistandplaatsen Breda

Buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) krijgen in Breda extra bevoegdheden om op te treden tegen overtredingen op taxistandplaatsen. Het gaan om overtredingen zoals geen zichtbare taxipas, meer personen vervoeren dan is toegestaan en het tarief niet leesbaar tonen aan de klant. Dat schrijft de Bredase wethouder Greetje Bos. 

Dit is onderdeel van een pilot in de Noord-Brabantse stad, waarmee wordt verkend of de veiligheid en leefbaarheid verbetert wanneer gemeentelijke boa’s meer bevoegdheden hebben. Dit kan handhavingsknooppunten binnen de gemeenten oplossen of in ieder geval verminderen. Er zijn in Breda al vaak gemeentelijke boa’s aanwezig op de taxiplaatsen, zodat zij handhavend kunnen optreden.

Problematiek opstapmarkt

Breda is namelijk geconfronteerd met behoorlijk wat problemen in de opstapmarkt. Vooral rondom het uitgangscentrum ging het regelmatig mis. De invoering van een taxikeurmerk moest uitkomst bieden. De gemeente wilde op deze manier samen met de taxibranche tot een hogere kwaliteit en eerlijker taxivervoer komen. Afgelopen februari werd zelfs een zero tolerance-beleid ingevoerd om de problemen aan te pakken.

In de praktijk blijkt het verbeteren van de opstapmarkt lastig. In maart werd bekend dat in een paar weken zeventien waarschuwingen waren uitgedeeld aan taxichauffeurs die ritten weigerden of te hoge prijzen rekenden. Met deze pilot wil de gemeente verkennen of de leefbaarheid en veiligheid toeneemt. De pilot loopt tot oktober 2021, waarna deze wordt geëvalueerd.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Inge Jacobs

1 reactie op “Boa’s krijgen meer slagkracht op taxistandplaatsen Breda”

Tjerk Vinckx|24.07.20|10:25

Greetje Bos is weer een ambtelijke roep-toeter welk niet op de hoogte is van de de feiten. Geen zichtbare taxipas ???, deze zit tegenwoordig verwerkt in de niet functionerende BCT welk bij Taxitronic aan de binnenzijde van de zonneklep is ingebouwd en bij de Cabman links van het stuurhuis gemonteerd kan zijn, bla bla bla.

Boa’s krijgen meer slagkracht op taxistandplaatsen Breda | TaxiPro
politie, arrestatie

Boa’s krijgen meer slagkracht op taxistandplaatsen Breda

Buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) krijgen in Breda extra bevoegdheden om op te treden tegen overtredingen op taxistandplaatsen. Het gaan om overtredingen zoals geen zichtbare taxipas, meer personen vervoeren dan is toegestaan en het tarief niet leesbaar tonen aan de klant. Dat schrijft de Bredase wethouder Greetje Bos. 

Dit is onderdeel van een pilot in de Noord-Brabantse stad, waarmee wordt verkend of de veiligheid en leefbaarheid verbetert wanneer gemeentelijke boa’s meer bevoegdheden hebben. Dit kan handhavingsknooppunten binnen de gemeenten oplossen of in ieder geval verminderen. Er zijn in Breda al vaak gemeentelijke boa’s aanwezig op de taxiplaatsen, zodat zij handhavend kunnen optreden.

Problematiek opstapmarkt

Breda is namelijk geconfronteerd met behoorlijk wat problemen in de opstapmarkt. Vooral rondom het uitgangscentrum ging het regelmatig mis. De invoering van een taxikeurmerk moest uitkomst bieden. De gemeente wilde op deze manier samen met de taxibranche tot een hogere kwaliteit en eerlijker taxivervoer komen. Afgelopen februari werd zelfs een zero tolerance-beleid ingevoerd om de problemen aan te pakken.

In de praktijk blijkt het verbeteren van de opstapmarkt lastig. In maart werd bekend dat in een paar weken zeventien waarschuwingen waren uitgedeeld aan taxichauffeurs die ritten weigerden of te hoge prijzen rekenden. Met deze pilot wil de gemeente verkennen of de leefbaarheid en veiligheid toeneemt. De pilot loopt tot oktober 2021, waarna deze wordt geëvalueerd.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Inge Jacobs

1 reactie op “Boa’s krijgen meer slagkracht op taxistandplaatsen Breda”

Tjerk Vinckx|24.07.20|10:25

Greetje Bos is weer een ambtelijke roep-toeter welk niet op de hoogte is van de de feiten. Geen zichtbare taxipas ???, deze zit tegenwoordig verwerkt in de niet functionerende BCT welk bij Taxitronic aan de binnenzijde van de zonneklep is ingebouwd en bij de Cabman links van het stuurhuis gemonteerd kan zijn, bla bla bla.