Mes, crimineel, overval. Foto: iStock / arthurjakubowski1986

Tien maanden cel voor bedreigen taxichauffeur met mes

Mes, crimineel, overval. Foto: iStock / arthurjakubowski1986

Een vrouw van 43 uit Enschede moet tien maanden de cel in voor het met een mes bedreigen van een taxichauffeur. Ook moet ze de chauffeur 1.260 euro schadevergoeding betalen.

In maart 2017 probeerde de vrouw in Enschede een taxichauffeur te beroven terwijl ze als passagier achter in zijn taxi zat. Ze bedreigde hem door tijdens het rijden een mes op zijn keel te zetten en sprak hem toe met woorden in de geest van “En nu moet jij eens goed luisteren.” Bij de worsteling die volgde raakte de taxichauffeur gewond. Bij dit alles lukte het haar niet om de man geld of iets anders afhandig te maken.

De vrouw werd in deze rechtszaak ook nog voor een andere actie beoordeeld. Zo’n anderhalf jaar na het incident met de taxichauffeur, stal ze van iemand zijn pinpas en contant geld. Opmerkelijk detail is dat die persoon haar 85-jarige adoptievader was. Ze maakte daarvoor meerdere keren gebruik van een valse sleutel om het huis van haar vader binnen te komen. Ze gebruikte de pinpas voor enkele betalingen, naar eigen zeggen om in haar drugsverslaving te bekostigen. De vader deed aangifte in de hoop dat zijn dochter dan hulp zou krijgen.

Geen goed gevoel bij passagier

De beschuldigingen aan het adres van de vrouw zijn afpersing en diefstal. De rechter vindt bewezen dat ze strafbaar is aan deze feiten. De impact van het hele gebeuren op haar bejaarde vader weegt zwaar mee in het oordeel. En dat geldt ook voor wat de vrouw de taxichauffeur heeft aangedaan terwijl deze gewoon zijn werk deed. Bovendien had hij naar eigen zeggen geen goed gevoel bij de vrouw, maar nam hij haar toch mee omdat hij niet te snel wilde oordelen. De rechter neemt het haar kwalijk dat dit vertrouwen is beschaamd.

De officier van justitie had twintig maanden cel geƫist, waarvan zes maanden voorwaardelijk. Mede omdat het uiteindelijk bij een poging tot afpersing is gebleven, valt de straf lager uit. De rechter veroordeelt de vrouw tot vijftien maanden cel, waarvan vijf voorwaardelijk. Het telt ook mee dat de vrouw de volle verantwoordelijkheid voor haar daden heeft genomen en kort voor de rechtszaak op eigen initiatief hulp heeft gezocht om van haar verslaving af te komen. Daarom blijft het naast de genoemde celstraf bij een schadevergoeding van 1.260 euro die ze aan de taxichauffeur moet betalen.

U las zojuist Ć©Ć©n van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Tien maanden cel voor bedreigen taxichauffeur met mes | TaxiPro
Mes, crimineel, overval. Foto: iStock / arthurjakubowski1986

Tien maanden cel voor bedreigen taxichauffeur met mes

Mes, crimineel, overval. Foto: iStock / arthurjakubowski1986

Een vrouw van 43 uit Enschede moet tien maanden de cel in voor het met een mes bedreigen van een taxichauffeur. Ook moet ze de chauffeur 1.260 euro schadevergoeding betalen.

In maart 2017 probeerde de vrouw in Enschede een taxichauffeur te beroven terwijl ze als passagier achter in zijn taxi zat. Ze bedreigde hem door tijdens het rijden een mes op zijn keel te zetten en sprak hem toe met woorden in de geest van “En nu moet jij eens goed luisteren.” Bij de worsteling die volgde raakte de taxichauffeur gewond. Bij dit alles lukte het haar niet om de man geld of iets anders afhandig te maken.

De vrouw werd in deze rechtszaak ook nog voor een andere actie beoordeeld. Zo’n anderhalf jaar na het incident met de taxichauffeur, stal ze van iemand zijn pinpas en contant geld. Opmerkelijk detail is dat die persoon haar 85-jarige adoptievader was. Ze maakte daarvoor meerdere keren gebruik van een valse sleutel om het huis van haar vader binnen te komen. Ze gebruikte de pinpas voor enkele betalingen, naar eigen zeggen om in haar drugsverslaving te bekostigen. De vader deed aangifte in de hoop dat zijn dochter dan hulp zou krijgen.

Geen goed gevoel bij passagier

De beschuldigingen aan het adres van de vrouw zijn afpersing en diefstal. De rechter vindt bewezen dat ze strafbaar is aan deze feiten. De impact van het hele gebeuren op haar bejaarde vader weegt zwaar mee in het oordeel. En dat geldt ook voor wat de vrouw de taxichauffeur heeft aangedaan terwijl deze gewoon zijn werk deed. Bovendien had hij naar eigen zeggen geen goed gevoel bij de vrouw, maar nam hij haar toch mee omdat hij niet te snel wilde oordelen. De rechter neemt het haar kwalijk dat dit vertrouwen is beschaamd.

De officier van justitie had twintig maanden cel geƫist, waarvan zes maanden voorwaardelijk. Mede omdat het uiteindelijk bij een poging tot afpersing is gebleven, valt de straf lager uit. De rechter veroordeelt de vrouw tot vijftien maanden cel, waarvan vijf voorwaardelijk. Het telt ook mee dat de vrouw de volle verantwoordelijkheid voor haar daden heeft genomen en kort voor de rechtszaak op eigen initiatief hulp heeft gezocht om van haar verslaving af te komen. Daarom blijft het naast de genoemde celstraf bij een schadevergoeding van 1.260 euro die ze aan de taxichauffeur moet betalen.

U las zojuist Ć©Ć©n van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.