Daklicht taxibus

Avondklok bezorgt taxibedrijven meer ritten

Foto: Toyota

Sinds de invoering van de avondklok zien taxibedrijven in de grote steden een toename in het aantal ritten. De taxi wordt namelijk gezien als ideaal middel om een boete voor het overtreden van de coronamaatregel te voorkomen.

Na een uitgelopen gelopen borrel of etentje wordt een rit met de taxi als makkelijke manier gezien om handhavers niet onder ogen te komen. Taxi’s blijken namelijk zelden aangehouden te worden, meldt de Volkskrant. Hierin blijkt mee te spelen dat taxichauffeurs geen controlerende functie hebben, waardoor ‘vervelende’ vragen veelal uitblijven. Met name jongeren met een rijk sociaal leven maken gebruik van de taxi na ingang van de avondklok.

Vraag in stijgende lijn

De taxicentrales in Rotterdam en Den Haag geven aan sinds de invoering van de avondklok een toename in het aantal ritten te zien. Zo werden er vlak na de invoering in week vijf in Rotterdam 49 meer ritten gereden ten opzichte van de week daarvoor. In Den Haag waren dit er 32 meer. Deze toename was een paar weken later nog groter, toen er in Rotterdam een stijging van 172 en in Den Haag 384 ritten werd genoteerd. 

Volgens een woordvoerder van de Rotterdamse Taxicentrale (RTC) is de verklaring simpel: passagiers vallen minder op in een taxi. Er wordt echter ook aangegeven dat er nog genoeg mensen die de taxi met een legitieme reden aanhouden, zoals in het geval van zorgpersoneel of agenten. 

Elk ritje mooi meegenomen

Met deze toename is het niveau van voor de crisis echter nog lang niet bereikt. Zo is het aantal ritten in de vier grote steden van Nederland afgelopen jaar met zestig tot tachtig procent afgenomen. Daarbij is een groot deel van de taxichauffeurs tijdelijk of helemaal gestopt. Om deze reden wordt elk ritje veelal gezien als mooi meegenomen voor chauffeurs die nog wel met de taxi de weg op gaan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Avondklok bezorgt taxibedrijven meer ritten | TaxiPro
Daklicht taxibus

Avondklok bezorgt taxibedrijven meer ritten

Foto: Toyota

Sinds de invoering van de avondklok zien taxibedrijven in de grote steden een toename in het aantal ritten. De taxi wordt namelijk gezien als ideaal middel om een boete voor het overtreden van de coronamaatregel te voorkomen.

Na een uitgelopen gelopen borrel of etentje wordt een rit met de taxi als makkelijke manier gezien om handhavers niet onder ogen te komen. Taxi’s blijken namelijk zelden aangehouden te worden, meldt de Volkskrant. Hierin blijkt mee te spelen dat taxichauffeurs geen controlerende functie hebben, waardoor ‘vervelende’ vragen veelal uitblijven. Met name jongeren met een rijk sociaal leven maken gebruik van de taxi na ingang van de avondklok.

Vraag in stijgende lijn

De taxicentrales in Rotterdam en Den Haag geven aan sinds de invoering van de avondklok een toename in het aantal ritten te zien. Zo werden er vlak na de invoering in week vijf in Rotterdam 49 meer ritten gereden ten opzichte van de week daarvoor. In Den Haag waren dit er 32 meer. Deze toename was een paar weken later nog groter, toen er in Rotterdam een stijging van 172 en in Den Haag 384 ritten werd genoteerd. 

Volgens een woordvoerder van de Rotterdamse Taxicentrale (RTC) is de verklaring simpel: passagiers vallen minder op in een taxi. Er wordt echter ook aangegeven dat er nog genoeg mensen die de taxi met een legitieme reden aanhouden, zoals in het geval van zorgpersoneel of agenten. 

Elk ritje mooi meegenomen

Met deze toename is het niveau van voor de crisis echter nog lang niet bereikt. Zo is het aantal ritten in de vier grote steden van Nederland afgelopen jaar met zestig tot tachtig procent afgenomen. Daarbij is een groot deel van de taxichauffeurs tijdelijk of helemaal gestopt. Om deze reden wordt elk ritje veelal gezien als mooi meegenomen voor chauffeurs die nog wel met de taxi de weg op gaan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.