Bolt in Den Haag

Bolt nu ook actief in Den Haag

Country manager Lars Speekenbrink met een auto van Bolt. Foto: Bolt

Uber-concurrent Bolt breidt nog geen drie weken na de lancering in Rotterdam verder uit naar Den Haag. Het bedrijf startte daar op woensdag met enkele honderden chauffeurs.

Afgelopen juli lanceerde Bolt in Amsterdam en Haarlem en de dienst breidde sindsdien uit naar ‘t Gooi, Almere en drie weken geleden naar Rotterdam. Den Haag is de zesde Nederlandse stad waar de Europese taxidienst zich vestigt. 

Met deze uitbreiding stelt de taxidienst tegemoet te willen komen aan de toenemende vraag naar alternatieve mobiliteitsvormen en de wens voor een verminderde autodichtheid in de stad. “Den Haag heeft de grootste autodichtheid van Nederland en de afstand tussen de wijken is groot, waardoor de Hagenaar snel naar de eigen auto grijpt en de stad langzaam dichtslibt”, meent country manager Lars Speekenbrink.   

Leefbaarheid en bereikbaarheid

“Door de taxidiensten beschikbaar te maken in Den Haag, hopen we een alternatief vervoermiddel aan te bieden, waarbij inwoners minder afhankelijk hoeven te zijn van het bezit van een eigen auto.” Zo beoogt Bolt naar eigen zeggen een bijdrage te leveren aan leefbaarheid en bereikbaarheid van de stad.

Daarnaast is er voor Den Haag gekozen omdat er daar, net als Amsterdam en Rotterdam, een sterke internationale gemeenschap aanwezig is. Volgens Speekenbrink zit er voor deze groepen minder economische waarde in autobezit, waardoor zij eerder gebruik maken van alternatieve vervoerswijzen. 

Samen naar groei alternatieve vervoersopties

Bolt verwacht dat de vraag naar (deel-)mobiliteit alleen maar zal stijgen naarmate er de komende maanden meer mogelijk zal worden. Daarom start het bedrijf in Den Haag met een paar honderd chauffeurs. “Door nu te lanceren kunnen we de chauffeurs al een extra inkomstenstroom geven in deze moeilijke tijd en werken we samen aan de groei van alternatieve vervoersopties in de stad.” 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

1 reactie op “Bolt nu ook actief in Den Haag”

M Z|02.04.21|13:53

Even op trustpilot.com kijken …
Van de 570 reviews zowel klant als chsuffeur zijn er meer dan 500! Een cijfer 1 ..
Niet aan beginnen. Dezelde boevenbende als uber.

Bolt nu ook actief in Den Haag | TaxiPro
Bolt in Den Haag

Bolt nu ook actief in Den Haag

Country manager Lars Speekenbrink met een auto van Bolt. Foto: Bolt

Uber-concurrent Bolt breidt nog geen drie weken na de lancering in Rotterdam verder uit naar Den Haag. Het bedrijf startte daar op woensdag met enkele honderden chauffeurs.

Afgelopen juli lanceerde Bolt in Amsterdam en Haarlem en de dienst breidde sindsdien uit naar ‘t Gooi, Almere en drie weken geleden naar Rotterdam. Den Haag is de zesde Nederlandse stad waar de Europese taxidienst zich vestigt. 

Met deze uitbreiding stelt de taxidienst tegemoet te willen komen aan de toenemende vraag naar alternatieve mobiliteitsvormen en de wens voor een verminderde autodichtheid in de stad. “Den Haag heeft de grootste autodichtheid van Nederland en de afstand tussen de wijken is groot, waardoor de Hagenaar snel naar de eigen auto grijpt en de stad langzaam dichtslibt”, meent country manager Lars Speekenbrink.   

Leefbaarheid en bereikbaarheid

“Door de taxidiensten beschikbaar te maken in Den Haag, hopen we een alternatief vervoermiddel aan te bieden, waarbij inwoners minder afhankelijk hoeven te zijn van het bezit van een eigen auto.” Zo beoogt Bolt naar eigen zeggen een bijdrage te leveren aan leefbaarheid en bereikbaarheid van de stad.

Daarnaast is er voor Den Haag gekozen omdat er daar, net als Amsterdam en Rotterdam, een sterke internationale gemeenschap aanwezig is. Volgens Speekenbrink zit er voor deze groepen minder economische waarde in autobezit, waardoor zij eerder gebruik maken van alternatieve vervoerswijzen. 

Samen naar groei alternatieve vervoersopties

Bolt verwacht dat de vraag naar (deel-)mobiliteit alleen maar zal stijgen naarmate er de komende maanden meer mogelijk zal worden. Daarom start het bedrijf in Den Haag met een paar honderd chauffeurs. “Door nu te lanceren kunnen we de chauffeurs al een extra inkomstenstroom geven in deze moeilijke tijd en werken we samen aan de groei van alternatieve vervoersopties in de stad.” 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

1 reactie op “Bolt nu ook actief in Den Haag”

M Z|02.04.21|13:53

Even op trustpilot.com kijken …
Van de 570 reviews zowel klant als chsuffeur zijn er meer dan 500! Een cijfer 1 ..
Niet aan beginnen. Dezelde boevenbende als uber.