Politie-auto

Taxipassagiers dodelijk ongeval Leiden melden zich bij politie

Bij een ongeval in Leiden is zaterdagmiddag een zevenjarig meisje overleden. Zij kwam vermoedelijk ten val met haar fiets doordat ze uitweek voor een plotseling openslaande taxideur, waarna ze onder een passerende bus terecht kwam. 

Het meisje fietste samen met haar ouders op de Steenstraat in het centrum van Leiden toen het ongeluk gebeurde, meldt RTL Nieuws. Meerdere hulpdiensten, waaronder specialistische brandweereenheden en een traumahelikopter werden opgeroepen. De traumahelikopter is later afgebeld. Hulp mocht niet baten. Het slachtoffer overleed ter plekke aan haar verwondingen.

De taxichauffeur en buschauffeur werden al eerder meegenomen naar het politiebureau voor een verhoor, en zondag hebben ook de twee passagiers van de taxi zich gemeld bij de politie. Ook zij zijn inmiddels door agenten gehoord. Het onderzoek naar de exacte toedracht van het ongeval loopt nog.

Kritiek op verkeerssituatie

De Steenstraat was lange tijd afgesloten. Er bleek eerder al kritiek te zijn op de verkeerssituatie in de Steenstraat, schrijft Omroep West. Vanwege de coronamaatregelen is de markt in Leiden verplaatst, waardoor de bussen in het centrum ook een andere route rijden. Hierdoor is het extra druk en onoverzichtelijk geworden in de straat.

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.