Seksueel misbruik. Foto: iStock / Andrey Popov
Rechtspraak

Taakstraf voor taxichauffeur die twee passagiers aanrandde

Seksueel misbruik. Foto: iStock / Andrey Popov (onbeperkt gebruik)

Een taxichauffeur heeft een taakstraf van 120 uur gekregen omdat hij twee vrouwelijke klanten heeft aangerand, op twee verschillende momenten in 2018. Dit deed hij in beide gevallen nadat hij hen had afgezet op hun bestemmingsadres.

Het eerste incident heeft zich voorgedaan op 24 maart 2018 in Amsterdam. Een van de slachtoffers was die avond in een bar geweest in de stad en is na 02.30 uur alleen in een taxi gestapt richting haar huis. Toen de taxi tot stilstand kwam voor haar woning, stapte zij uit. De taxichauffeur stapte ook uit en duwde haar tegen de taxi aan, om vervolgens met zijn hand onder haar rok te gaan.

De vrouw schrok en ze draaide zich om. Met zijn andere hand pakte hij haar bij haar kruis. De vrouw wist zichzelf los te trekken en ging snel de portiek van haar huis in. Via het taxibedrijf wist zij wat de naam van taxichauffeur was, waardoor de man gemakkelijk opgepakt kon worden. Tijdens de zitting verklaarde hij dat hij, gelet op de beschikbare ritgegevens, de rit wel zal hebben gemaakt. Hij gaf echter aan zich dit niet meer te kunnen herinneren.

Soortgelijke handelswijze

Het andere slachtoffer kreeg op 6 juni 2018 met de chauffeur te maken in Amsterdam. Zij stapte die nacht bij hem in en ging naast hem zitten. Ze had een kleine koffer bij zich, die ze op de achterbank had gelegd. Na een korte rit van vijf minuten, bereikten ze haar bestemming en stapte ze uit. Op het moment dat zij de portier opende om haar koffer te pakken, stapte ook de chauffeur uit. Hij was snel bij haar, en greep haar bij haar billen. De vrouw sloeg zijn hand direct weg.

Dit weerhield de chauffeur er echter niet van om verder te gaan. Toen zij daarna namelijk voorover bukte om haar koffer te pakken, zou hij met zijn volledige arm in de broek van het slachtoffer zijn gegaan. De vrouw sloeg de chauffeur, waarop hij zijn hand terugtrok. Daarna rende ze direct haar woning in. Ook bij haar was de naam van de chauffeur via het taxibedrijf bekend. Bovendien heeft zij een foto in handen gekregen van hem. De verdachte gaf aan dat hij zich hierin herkende en bevestigde dat hij de rit heeft gemaakt.

Geen andere reden voor de emotie

In de afgiftes van beide slachtoffers zitten veel overeenkomsten. Bovendien waren allebei de vrouwen zichtbaar geëmotioneerd bij het afleggen van hun verklaringen. De rechtbank beoordeeld deze verklaringen als betrouwbaar, mede vanwege de gedetailleerdheid en omdat ze zijn allebei kort na de incidenten zijn afgelegd. Omdat ook uit de gegevens van het taxibedrijf blijkt dat de verdachte daadwerkelijk in beide gevallen de chauffeur in kwestie was, wordt het als bewezen geacht dat hij de vrouwen heeft aangerand. De verdachte schetste tevens geen ander scenario waardoor de emotie bij de vrouwen kon zijn ontstaan.

Schadevergoeding

De rechtbank heeft de chauffeur daarom een onvoorwaardelijke taakstraf van 120 uur opgelegd. Bij de hoogte van de straf is onder andere rekening gehouden met het feit dat hij nog niet eerder is veroordeeld en dat hij na deze twee incidenten niet opnieuw met justitie in aanraking is gekomen. Aan een van de slachtoffers moet hij wel een schadevergoeding betalen van 1.527,24 euro, waarvan 1.500 euro voor immateriële schade.

Lees ook: 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

4 reacties op “Taakstraf voor taxichauffeur die twee passagiers aanrandde”

Jan de Waal|12.01.22|12:48

En klasse justitie deze geilzak heeft zeker zijn chauffeurskaart mogen behouden en of zijn inmiddels ondernemers vergunning ?

Dennis Sleeswijk|13.01.22|11:45

Ik mag aan nemen dat zijn VOG is ingetrokken en daarom ook zijn chauffeurspas automatisch is ingetrokken. Zou raar zijn als hij dit beroep nog langer kan uitoefenen.

Jorg|18.01.22|08:56

Dat is nu weer het voordeel van zo’n mooie app waar kenteken, naam en foto van de chauffeur worden getoond….

Ali Ates|21.01.22|02:55

Ongelofelijk dat er nog zulke mensen bestaan, hoe laag kan je zijn.

Taakstraf voor taxichauffeur die twee passagiers aanrandde | TaxiPro
Seksueel misbruik. Foto: iStock / Andrey Popov
Rechtspraak

Taakstraf voor taxichauffeur die twee passagiers aanrandde

Seksueel misbruik. Foto: iStock / Andrey Popov (onbeperkt gebruik)

Een taxichauffeur heeft een taakstraf van 120 uur gekregen omdat hij twee vrouwelijke klanten heeft aangerand, op twee verschillende momenten in 2018. Dit deed hij in beide gevallen nadat hij hen had afgezet op hun bestemmingsadres.

Het eerste incident heeft zich voorgedaan op 24 maart 2018 in Amsterdam. Een van de slachtoffers was die avond in een bar geweest in de stad en is na 02.30 uur alleen in een taxi gestapt richting haar huis. Toen de taxi tot stilstand kwam voor haar woning, stapte zij uit. De taxichauffeur stapte ook uit en duwde haar tegen de taxi aan, om vervolgens met zijn hand onder haar rok te gaan.

De vrouw schrok en ze draaide zich om. Met zijn andere hand pakte hij haar bij haar kruis. De vrouw wist zichzelf los te trekken en ging snel de portiek van haar huis in. Via het taxibedrijf wist zij wat de naam van taxichauffeur was, waardoor de man gemakkelijk opgepakt kon worden. Tijdens de zitting verklaarde hij dat hij, gelet op de beschikbare ritgegevens, de rit wel zal hebben gemaakt. Hij gaf echter aan zich dit niet meer te kunnen herinneren.

Soortgelijke handelswijze

Het andere slachtoffer kreeg op 6 juni 2018 met de chauffeur te maken in Amsterdam. Zij stapte die nacht bij hem in en ging naast hem zitten. Ze had een kleine koffer bij zich, die ze op de achterbank had gelegd. Na een korte rit van vijf minuten, bereikten ze haar bestemming en stapte ze uit. Op het moment dat zij de portier opende om haar koffer te pakken, stapte ook de chauffeur uit. Hij was snel bij haar, en greep haar bij haar billen. De vrouw sloeg zijn hand direct weg.

Dit weerhield de chauffeur er echter niet van om verder te gaan. Toen zij daarna namelijk voorover bukte om haar koffer te pakken, zou hij met zijn volledige arm in de broek van het slachtoffer zijn gegaan. De vrouw sloeg de chauffeur, waarop hij zijn hand terugtrok. Daarna rende ze direct haar woning in. Ook bij haar was de naam van de chauffeur via het taxibedrijf bekend. Bovendien heeft zij een foto in handen gekregen van hem. De verdachte gaf aan dat hij zich hierin herkende en bevestigde dat hij de rit heeft gemaakt.

Geen andere reden voor de emotie

In de afgiftes van beide slachtoffers zitten veel overeenkomsten. Bovendien waren allebei de vrouwen zichtbaar geëmotioneerd bij het afleggen van hun verklaringen. De rechtbank beoordeeld deze verklaringen als betrouwbaar, mede vanwege de gedetailleerdheid en omdat ze zijn allebei kort na de incidenten zijn afgelegd. Omdat ook uit de gegevens van het taxibedrijf blijkt dat de verdachte daadwerkelijk in beide gevallen de chauffeur in kwestie was, wordt het als bewezen geacht dat hij de vrouwen heeft aangerand. De verdachte schetste tevens geen ander scenario waardoor de emotie bij de vrouwen kon zijn ontstaan.

Schadevergoeding

De rechtbank heeft de chauffeur daarom een onvoorwaardelijke taakstraf van 120 uur opgelegd. Bij de hoogte van de straf is onder andere rekening gehouden met het feit dat hij nog niet eerder is veroordeeld en dat hij na deze twee incidenten niet opnieuw met justitie in aanraking is gekomen. Aan een van de slachtoffers moet hij wel een schadevergoeding betalen van 1.527,24 euro, waarvan 1.500 euro voor immateriële schade.

Lees ook: 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

4 reacties op “Taakstraf voor taxichauffeur die twee passagiers aanrandde”

Jan de Waal|12.01.22|12:48

En klasse justitie deze geilzak heeft zeker zijn chauffeurskaart mogen behouden en of zijn inmiddels ondernemers vergunning ?

Dennis Sleeswijk|13.01.22|11:45

Ik mag aan nemen dat zijn VOG is ingetrokken en daarom ook zijn chauffeurspas automatisch is ingetrokken. Zou raar zijn als hij dit beroep nog langer kan uitoefenen.

Jorg|18.01.22|08:56

Dat is nu weer het voordeel van zo’n mooie app waar kenteken, naam en foto van de chauffeur worden getoond….

Ali Ates|21.01.22|02:55

Ongelofelijk dat er nog zulke mensen bestaan, hoe laag kan je zijn.