Daklicht taxi. Foto: iStock / Byoung Joo

Taxichauffeur rijdt 57 kilometer per uur te hard op A7 en verliest rijbewijs

Daklicht. Foto ter illustratie. Foto: iStock / Byoung Joo

Op de A7 bij Groningen is een taxichauffeur afgelopen weekend zijn rijbewijs kwijtgeraakt. Hij reed 127 kilometer per uur waar een maximumsnelheid gold van 70 kilometer per uur. 

Normaal gesproken mag op dat deel van de A7 met een snelheid van maximaal 100 kilometer per uur gereden worden, schrijft RTV Noord. Vanwege werkzaamheden was er nu echter een een maximumsnelheid van 70 kilometer per uur van kracht. De politie stelt dat zij door de grove snelheidsovertreding van de taxichauffeur zijn rijbewijs hebben ingevorderd en een proces verbaal hebben opgemaakt.

Chauffeurskaart mogelijk ook kwijt

Bovendien geeft de politie aan dat de man moet vrezen voor zijn chauffeurskaart. De Inspectie Leefomgeving en Transport is op de hoogte gebracht van de overtreding en zal hier een beslissing over nemen. Naast de taxichauffeur zijn afgelopen weken nog verschillende andere automobilisten op deze plek hun rijbewijs kwijtgeraakt vanwege snelheidsovertredingen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

1 reactie op “Taxichauffeur rijdt 57 kilometer per uur te hard op A7 en verliest rijbewijs”

Pierre van Aert|19.01.22|15:03

Dat is toch helemaal niet zo hard, wij hadden er een bij die reed 205 km. per uur en die werd niet betrapt door de politie, maar door de klant die in de taxi zat en die de volgende dag naar de baas belde met de vraag of wij ook straaljagerpiloten in dienst hadden.

Taxichauffeur rijdt 57 kilometer per uur te hard op A7 en verliest rijbewijs | TaxiPro
Daklicht taxi. Foto: iStock / Byoung Joo

Taxichauffeur rijdt 57 kilometer per uur te hard op A7 en verliest rijbewijs

Daklicht. Foto ter illustratie. Foto: iStock / Byoung Joo

Op de A7 bij Groningen is een taxichauffeur afgelopen weekend zijn rijbewijs kwijtgeraakt. Hij reed 127 kilometer per uur waar een maximumsnelheid gold van 70 kilometer per uur. 

Normaal gesproken mag op dat deel van de A7 met een snelheid van maximaal 100 kilometer per uur gereden worden, schrijft RTV Noord. Vanwege werkzaamheden was er nu echter een een maximumsnelheid van 70 kilometer per uur van kracht. De politie stelt dat zij door de grove snelheidsovertreding van de taxichauffeur zijn rijbewijs hebben ingevorderd en een proces verbaal hebben opgemaakt.

Chauffeurskaart mogelijk ook kwijt

Bovendien geeft de politie aan dat de man moet vrezen voor zijn chauffeurskaart. De Inspectie Leefomgeving en Transport is op de hoogte gebracht van de overtreding en zal hier een beslissing over nemen. Naast de taxichauffeur zijn afgelopen weken nog verschillende andere automobilisten op deze plek hun rijbewijs kwijtgeraakt vanwege snelheidsovertredingen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

1 reactie op “Taxichauffeur rijdt 57 kilometer per uur te hard op A7 en verliest rijbewijs”

Pierre van Aert|19.01.22|15:03

Dat is toch helemaal niet zo hard, wij hadden er een bij die reed 205 km. per uur en die werd niet betrapt door de politie, maar door de klant die in de taxi zat en die de volgende dag naar de baas belde met de vraag of wij ook straaljagerpiloten in dienst hadden.