Standplaats Rotterdam CS. Foto: Jan Kok
Rondgang

Storm en versoepelingen horeca laten straattaximarkt heropleven

Standplaats Rotterdam CS. Foto: Jan Kok (onbeperkt gebruik)

De versoepelde maatregelen voor de horecasector en de stormen die over het land trokken, hebben afgelopen weekend gezorgd voor een grote toename in de vraag naar straattaxivervoer. De verwachtingen voor de komende tijd zijn ook zeer positief, zo blijkt uit een rondgang van TaxiPro.

In het hele land reden er afgelopen vrijdag vanaf 14:00 geen treinen meer, waardoor meer mensen zich genoodzaakt zagen om een taxi te pakken. “Veel Rotterdammers die vervoer nodig hadden en die normaal gebruik maken van openbaar vervoer bestelden telefonisch of via onze app een taxi”, legt uitvoerend bestuurder van RTC Davor Bogicevic uit. Bij boekingsplatform Sneleentaxi.nl zorgde het noodweer voor een verdrievoudiging van het aantal boekingen, zo vertelt directeur Sven Braam.

Vanaf vrijdagavond mochten restaurants langer openblijven en mochten clubs en discotheken hun deuren weer openen. Bij SchipholTaxi/TCS zorgde ook dit voor een flinke toename in de vraag naar taxivervoer. “Op dit moment is niet vast te stellen welke factor het meeste invloed had. Voor meeste chauffeurs maakt dit overigens niet uit, want zij zijn allang blij dat er weer wat beweging inzit”, legt directeur Gamis El Bouakili uit.

Een goed product blijven leveren

Als het gaat om de horeca stelt Erwin van Eekhout van Taxicentrale Eltax uit Leiden dat er niet alleen meer ritten werden gereden met bezoekers van kroegen, maar ook van onder andere restaurants en bioscopen. Hij verwacht dat de vraag naar straattaxivervoer de komende tijd alleen maar verder zal stijgen. “Hopelijk kunnen we als branche een goed product blijven leveren. Dit is best spannend vanwege de chauffeurskrapte. Wachttijden kunnen hierdoor oplopen of er moet zelfs nee verkocht worden.”

Herstel toerisme en zakelijk verkeer

El Bouakili stelt dat de verwachtingen voor de komende tijd ook bij SchipholTaxi/TCS een stuk beter zijn dan afgelopen periode. “Komend weekend volgen er verdere versoepelingen en daarnaast zijn de ontwikkelingen in veel andere landen ook positief te noemen. Hierdoor verwachten we dat zowel het toerisme als het zakelijk verkeer ook een flink herstel zullen laten zien.” Voor de komende twee maanden gaat hij uit van een groei naar 70 procent ten opzichte van pre-coronatijd. “Als we nog verder in de toekomst kijken is dat wat onzekerder, maar we verwachten geen dramatische terugval zoals we eerder gehad hebben. We zien de toekomst rooskleurig tegemoet.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Storm en versoepelingen horeca laten straattaximarkt heropleven | TaxiPro
Standplaats Rotterdam CS. Foto: Jan Kok
Rondgang

Storm en versoepelingen horeca laten straattaximarkt heropleven

Standplaats Rotterdam CS. Foto: Jan Kok (onbeperkt gebruik)

De versoepelde maatregelen voor de horecasector en de stormen die over het land trokken, hebben afgelopen weekend gezorgd voor een grote toename in de vraag naar straattaxivervoer. De verwachtingen voor de komende tijd zijn ook zeer positief, zo blijkt uit een rondgang van TaxiPro.

In het hele land reden er afgelopen vrijdag vanaf 14:00 geen treinen meer, waardoor meer mensen zich genoodzaakt zagen om een taxi te pakken. “Veel Rotterdammers die vervoer nodig hadden en die normaal gebruik maken van openbaar vervoer bestelden telefonisch of via onze app een taxi”, legt uitvoerend bestuurder van RTC Davor Bogicevic uit. Bij boekingsplatform Sneleentaxi.nl zorgde het noodweer voor een verdrievoudiging van het aantal boekingen, zo vertelt directeur Sven Braam.

Vanaf vrijdagavond mochten restaurants langer openblijven en mochten clubs en discotheken hun deuren weer openen. Bij SchipholTaxi/TCS zorgde ook dit voor een flinke toename in de vraag naar taxivervoer. “Op dit moment is niet vast te stellen welke factor het meeste invloed had. Voor meeste chauffeurs maakt dit overigens niet uit, want zij zijn allang blij dat er weer wat beweging inzit”, legt directeur Gamis El Bouakili uit.

Een goed product blijven leveren

Als het gaat om de horeca stelt Erwin van Eekhout van Taxicentrale Eltax uit Leiden dat er niet alleen meer ritten werden gereden met bezoekers van kroegen, maar ook van onder andere restaurants en bioscopen. Hij verwacht dat de vraag naar straattaxivervoer de komende tijd alleen maar verder zal stijgen. “Hopelijk kunnen we als branche een goed product blijven leveren. Dit is best spannend vanwege de chauffeurskrapte. Wachttijden kunnen hierdoor oplopen of er moet zelfs nee verkocht worden.”

Herstel toerisme en zakelijk verkeer

El Bouakili stelt dat de verwachtingen voor de komende tijd ook bij SchipholTaxi/TCS een stuk beter zijn dan afgelopen periode. “Komend weekend volgen er verdere versoepelingen en daarnaast zijn de ontwikkelingen in veel andere landen ook positief te noemen. Hierdoor verwachten we dat zowel het toerisme als het zakelijk verkeer ook een flink herstel zullen laten zien.” Voor de komende twee maanden gaat hij uit van een groei naar 70 procent ten opzichte van pre-coronatijd. “Als we nog verder in de toekomst kijken is dat wat onzekerder, maar we verwachten geen dramatische terugval zoals we eerder gehad hebben. We zien de toekomst rooskleurig tegemoet.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.