Pixabay - Auto Rotterdam
Vanaf De Kuip

Rotterdamse taxichauffeurs demonstreren tegen Uber en Bolt

De taxichauffeurs zullen in colonne onder andere over de Erasmusbrug rijden. Foto: Pixabay/neufal54

Verschillende taxichauffeurs organiseren woensdagavond een demonstratie in Rotterdam. Ongeveer vijftig chauffeurs verzamelen zich om 18.00 uur ’s avonds op de parkeerplaats bij De Kuip, waarna ze in colonne door de stad zullen rijden. De chauffeurs willen met deze protestactie hun onvrede uiten over taxiplatforms als Uber en Bolt. 

“Voor het eerst houden wij als Rotterdamse taxichauffeurs een demonstratie tegen Uber en Bolt. Wij willen dat deze platformen vertrekken uit Nederland”, zegt taxichauffeur Farid Rachid over de beweegredenen voor deze protestactie. “Er moet gewoon op de meter gereden worden of vaste prijsafspraken gemaakt worden, zodat er geen gekke prijzen ontstaan.”

Colonne

De taxichauffeurs verzamelen om 18.00 uur op de parkeerplaats bij De Kuip, de thuishaven van voetbalclub Feyenoord. Het is de bedoeling dat de chauffeurs in colonne door de stad rijden. Onder andere de Erasmusbrug en de Coolsingel worden tijdens deze protestmars aangedaan. Hoeveel chauffeurs aan de protestactie deelnemen is nog onbekend, maar de verwachting is dat zo’n vijftig taxi’s aan deze demonstratie zullen deelnemen. “Daar zouden wij al heel blij mee zijn”, zegt Rachid daarover.

De demonstratie is door de taxichauffeurs zelf geïnitieerd en is verspreid in een gezamenlijke WhatsApp-groep. Volgens Rachid hebben de Rotterdamse taxichauffeurs zich laten inspireren door collega’s in Amsterdam. “Zij doen het daar al een tijdje, wij beginnen er pas net mee. Maar wat zij kunnen, kunnen wij ook.”

Geen chaos

De taxichauffeur benadrukt daarbij dat het niet de bedoeling is dat er ongein wordt getrapt. “We hebben aangegeven dat iedereen zich gewoon moet gedragen. Zeker als we gaan rijden. Wij willen namelijk ook geen chaos op de weg of iets van die trant. Verwacht van ons geen roekeloos gedrag, dat hebben wij namelijk niet nodig”, zo besluit

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

3 reacties op “Rotterdamse taxichauffeurs demonstreren tegen Uber en Bolt”

Stef Bouwhuis|09.03.23|16:12

Terecht! Het is belachelijk dat de Overheid ‘gewone’ taxi’s verplicht een tarief te publiceren in de taxi, terwijl bijvoorbeeld Uber er een glijdend tarief op loslaat. Is het aantal beschikbare voertuigen in een zone schaars en de vraag hoog, dan knalt de prijs omhoog. Kortom de klant krijgt te maken met steeds wisselende tarieven. Als de gewone taxi dat zou doen, is dat een doodzonde!

Pa Driver|09.03.23|16:32

De realiteit is niet hetgeen de FNV zegt. Er rijden meer dan 4000 chauffeurs in Amsterdam (geen FNV-lid) en bij een demonstratie komen er maar 30 opdagen,In Rotterdam 50 demonstranten Is dat een meerderheid? De grootste meerderheid die voor Bolt Uber Heetch Grid en Brixlane rijden verdienen goed hun geld. Ook TCA en centrales rijden voor platforms. Tijdens de corona lang wachten. Overgegaan op bolt en uber. Prima mijn geld verdiend. Alles kunnen betalen en niks lenen. Wie is nou slim??

Pa Driver|09.03.23|16:33

Kortom de klant krijgt te maken met steeds wisselende tarieven. Als de gewone taxi dat zou doen, is dat een doodzonde! FOUT !!!! Centrales moeten eens met de tijd meegaan!!!!!