Taxistandplaats Rotterdam Centraal.
Zomeroffensief

Rotterdamse taxichauffeurs vrezen chaos door afgesloten straten

Taxistandplaats nabij Rotterdam Centraal. Foto: Olivier Smits

De gemeente Rotterdam heeft besloten vanaf vandaag vier starten in het centrum van de stad, tijdens de weekenden permanent te sluiten voor auto’s. Dat meldt vakblad VerkeersNet. Taxichauffeurs vrezen dat dit besluit voor chaos zorgt en hen bemoeilijkt in hun dagelijkse werkzaamheden. 

Drukke straten in het centrum, zoals de Aert van Nesstraat, Kruiskade, Meent en het Schouwburgplein worden op donderdag- tot en met zondagavonden tijdelijk afgesloten voor auto’s vanaf 22.00 uur tot ver in de nacht. Deze maatregel is onderdeel van het zogeheten Zomeroffensief, die door de gemeente in het leven is geroepen om verkeersaso’s die te snel rijden, herrie maken en onveilige situaties veroorzaken te bestrijden. Voor fietsers, voetgangers en hulpdiensten blijven de straten wel open. Taxistandplaatsen blijven volgens de gemeente bereikbaar.

Vervelend

Toch vrezen taxichauffeurs die werkzaam zijn in de havenstad, de dupe te worden van de afgesloten straten. “Het is vooral vervelend voor passagiers”, zegt een chauffeur op de taxistandplaats nabij Rotterdam Centraal. Door de afgesloten straten worden chauffeurs straks gedwongen om te rijden, waardoor een taxirit duurder uitvalt. “Voor ons als chauffeurs is het ook vervelend. Plekken als de Meent bevatten namelijk veel restaurants en cafés. In de weekenden rij je als taxichauffeur daar regelmatig rond, om passagiers op te halen of af te zetten. Daarnaast wordt het door deze afsluitingen drukker op andere wegen in de stad, waardoor je vaker in de file staat.”

“Deze maatregel is slecht nieuws voor ons”, valt een andere taxichauffeur hem bij. “Ik denk ook dat handhaving en politie het hierdoor erg druk gaat krijgen. Als taxi’s niet meer op de Kruiskade kunnen komen, zullen ze waarschijnlijk de busbaan gebruiken. Dan wordt het een chaos. Deze maatregel werkt averechts, het helpt niet.”

Uitzonderingspositie

De chauffeurs zeggen het standpunt van een autoluwe stad, of delen daarvan, te begrijpen. Ze vinden echter dat taxi’s daarvan uitgezonderd dienen te worden. “De gemeente zou juist blij met ons moeten zijn. Wij brengen al die dronken mensen namelijk veilig naar huis, waardoor ze niet zelf aan het verkeer deelnemen. Politie en boa’s zouden daar ook blij mee moeten zijn. Anders zouden al die gasten wachten tot vroeg in de ochtend, als er weer bussen rijden of met een slok op deelnemen aan het verkeer. Dat moet je niet willen.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Rotterdamse taxichauffeurs vrezen chaos door afgesloten straten | TaxiPro
Taxistandplaats Rotterdam Centraal.
Zomeroffensief

Rotterdamse taxichauffeurs vrezen chaos door afgesloten straten

Taxistandplaats nabij Rotterdam Centraal. Foto: Olivier Smits

De gemeente Rotterdam heeft besloten vanaf vandaag vier starten in het centrum van de stad, tijdens de weekenden permanent te sluiten voor auto’s. Dat meldt vakblad VerkeersNet. Taxichauffeurs vrezen dat dit besluit voor chaos zorgt en hen bemoeilijkt in hun dagelijkse werkzaamheden. 

Drukke straten in het centrum, zoals de Aert van Nesstraat, Kruiskade, Meent en het Schouwburgplein worden op donderdag- tot en met zondagavonden tijdelijk afgesloten voor auto’s vanaf 22.00 uur tot ver in de nacht. Deze maatregel is onderdeel van het zogeheten Zomeroffensief, die door de gemeente in het leven is geroepen om verkeersaso’s die te snel rijden, herrie maken en onveilige situaties veroorzaken te bestrijden. Voor fietsers, voetgangers en hulpdiensten blijven de straten wel open. Taxistandplaatsen blijven volgens de gemeente bereikbaar.

Vervelend

Toch vrezen taxichauffeurs die werkzaam zijn in de havenstad, de dupe te worden van de afgesloten straten. “Het is vooral vervelend voor passagiers”, zegt een chauffeur op de taxistandplaats nabij Rotterdam Centraal. Door de afgesloten straten worden chauffeurs straks gedwongen om te rijden, waardoor een taxirit duurder uitvalt. “Voor ons als chauffeurs is het ook vervelend. Plekken als de Meent bevatten namelijk veel restaurants en cafés. In de weekenden rij je als taxichauffeur daar regelmatig rond, om passagiers op te halen of af te zetten. Daarnaast wordt het door deze afsluitingen drukker op andere wegen in de stad, waardoor je vaker in de file staat.”

“Deze maatregel is slecht nieuws voor ons”, valt een andere taxichauffeur hem bij. “Ik denk ook dat handhaving en politie het hierdoor erg druk gaat krijgen. Als taxi’s niet meer op de Kruiskade kunnen komen, zullen ze waarschijnlijk de busbaan gebruiken. Dan wordt het een chaos. Deze maatregel werkt averechts, het helpt niet.”

Uitzonderingspositie

De chauffeurs zeggen het standpunt van een autoluwe stad, of delen daarvan, te begrijpen. Ze vinden echter dat taxi’s daarvan uitgezonderd dienen te worden. “De gemeente zou juist blij met ons moeten zijn. Wij brengen al die dronken mensen namelijk veilig naar huis, waardoor ze niet zelf aan het verkeer deelnemen. Politie en boa’s zouden daar ook blij mee moeten zijn. Anders zouden al die gasten wachten tot vroeg in de ochtend, als er weer bussen rijden of met een slok op deelnemen aan het verkeer. Dat moet je niet willen.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.