Zelfrijdende taxi van Cruise
Technische mankementen

Zelfrijdende taxi’s vallen midden op de weg stil in San Francisco

Zelfrijdende taxi van Cruise in San Francisco. Foto: Shutterstock/Phil Pasquini

Een tiental zelfrijdende taxi’s van het bedrijf Cruise hebben vrijdag voor een flinke verkeerschaos gezorgd in San Francisco. De zelfrijdende taxi’s vielen plotsklaps midden op de weg uit. Volgens het Amerikaanse autobedrijf heeft deze gebeurtenis met wifi-problemen te maken. 

Cruise wijst daarvoor naar Outside Lands, een driedaags muziekfestival dat vrijdag van start ging. Volgens het Amerikaanse autobedrijf zorgde het festival voor problemen met de draadloze netwerkverbinding. “Hoe dat festival de netwerkproblemen precies heeft veroorzaakt, verduidelijkte Cruise niet. Wel is bekend dat grote evenementen voor een piek in datagebruik zorgen, wat op zijn beurt verbindingsproblemen kan veroorzaken”, zo tikt de Telegraaf op.

De technische mankementen traden op een saillant moment op, namelijk één dag nadat het bedrijf zijn aanwezigheid in San Francisco uitbreidde. Sinds deze week mogen zelfrijdende taxi’s namelijk ook overdag rijden. Voorheen was dat alleen tussen 22.00 uur ’s avonds en 06.00 uur ’s ochtends toegestaan.

Integreren

London Breed, burgemeester van San Francisco, blijft desondanks vertrouwen houden in autonome voertuigen (AV’s). “Ze zijn een belangrijk onderdeel van de toekomst van transport”, zegt ze op X, voorheen Twitter. “Als stad die toonaangevend is op het gebied van innovatie, zetten we ons in om AV’s te integreren en te verbeteren, zodat ze op een veilige manier kunnen worden ingezet.”

Lees ook:

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

1 reactie op “Zelfrijdende taxi’s vallen midden op de weg stil in San Francisco”

Stef Bouwhuis|17.08.23|15:04

Het lijkt erop dat ook een crimineel of terrorist, die wil wegkomen straks de openbare communicatie zou kunnen storen en daarmee deze robot taxi’s zou kunnen laten stoppen en zo enorme files veroorzaken. Het kan dus niet zo zijn, dat deze communicatie afhankelijk is van het Openbare telecommunicatie Net.

Zelfrijdende taxi’s vallen midden op de weg stil in San Francisco | TaxiPro
Zelfrijdende taxi van Cruise
Technische mankementen

Zelfrijdende taxi’s vallen midden op de weg stil in San Francisco

Zelfrijdende taxi van Cruise in San Francisco. Foto: Shutterstock/Phil Pasquini

Een tiental zelfrijdende taxi’s van het bedrijf Cruise hebben vrijdag voor een flinke verkeerschaos gezorgd in San Francisco. De zelfrijdende taxi’s vielen plotsklaps midden op de weg uit. Volgens het Amerikaanse autobedrijf heeft deze gebeurtenis met wifi-problemen te maken. 

Cruise wijst daarvoor naar Outside Lands, een driedaags muziekfestival dat vrijdag van start ging. Volgens het Amerikaanse autobedrijf zorgde het festival voor problemen met de draadloze netwerkverbinding. “Hoe dat festival de netwerkproblemen precies heeft veroorzaakt, verduidelijkte Cruise niet. Wel is bekend dat grote evenementen voor een piek in datagebruik zorgen, wat op zijn beurt verbindingsproblemen kan veroorzaken”, zo tikt de Telegraaf op.

De technische mankementen traden op een saillant moment op, namelijk één dag nadat het bedrijf zijn aanwezigheid in San Francisco uitbreidde. Sinds deze week mogen zelfrijdende taxi’s namelijk ook overdag rijden. Voorheen was dat alleen tussen 22.00 uur ’s avonds en 06.00 uur ’s ochtends toegestaan.

Integreren

London Breed, burgemeester van San Francisco, blijft desondanks vertrouwen houden in autonome voertuigen (AV’s). “Ze zijn een belangrijk onderdeel van de toekomst van transport”, zegt ze op X, voorheen Twitter. “Als stad die toonaangevend is op het gebied van innovatie, zetten we ons in om AV’s te integreren en te verbeteren, zodat ze op een veilige manier kunnen worden ingezet.”

Lees ook:

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

1 reactie op “Zelfrijdende taxi’s vallen midden op de weg stil in San Francisco”

Stef Bouwhuis|17.08.23|15:04

Het lijkt erop dat ook een crimineel of terrorist, die wil wegkomen straks de openbare communicatie zou kunnen storen en daarmee deze robot taxi’s zou kunnen laten stoppen en zo enorme files veroorzaken. Het kan dus niet zo zijn, dat deze communicatie afhankelijk is van het Openbare telecommunicatie Net.