Pixabay - Rollator
Project

Gratis opleiding voor Gentse taxichauffeurs in strijd tegen verkeersarmoede

Rollator. Foto ter illustratie. Foto: Pixabay/Filmbetrachter

Taxichauffeurs die werkzaam zijn in de Belgische stad Gent kunnen sinds deze week een gratis opleiding volgen over hoe ze moeten omgaan met mensen met een fysieke of mentale beperking. De cursus moet een positieve bijdrage leveren in de strijd tegen verkeersarmoede. Mobiliteitswethouder Filip Watteeuw trekt daarom in totaal 4.000 euro uit voor de bekostiging van het project. 

“We willen dat ook Gentenaars met een beperking vlot deel kunnen nemen aan het maatschappelijk leven”, zegt Watteeuw daarover tegen VRT. “Ze nemen vaker dan anderen een taxi, soms is het zelfs de enige optie, de chauffeurs moeten daar goed op kunnen inspelen. Daarom voorzien we deze opleiding.”

De cursus bestaat uit een stukje theorie en praktijkoefeningen. “We leren onder meer hoe we mensen nog beter kunnen laten in- en uitstappen en hoe we met rollators en rolstoelen moeten werken”, zegt een van de chauffeurs. Tevens krijgen deelnemers na de cursus hulpmiddelen mee, zoals een extra opstapje.

Psycholoog

“Ik vind het belangrijk dat we er voor alle klanten zijn, met of zonder een beperking”, zegt een andere chauffeur die gisteren deelnam aan de cursus. “Als taxichauffeur zijn we van alles: soms psycholoog of boodschappendrager, maar even goed ook een beetje hulpverlener. Ik vind deze cursus zeer nuttig.”

Lees ook:

Onderwerpen: , , , ,

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Gratis opleiding voor Gentse taxichauffeurs in strijd tegen verkeersarmoede | TaxiPro
Pixabay - Rollator
Project

Gratis opleiding voor Gentse taxichauffeurs in strijd tegen verkeersarmoede

Rollator. Foto ter illustratie. Foto: Pixabay/Filmbetrachter

Taxichauffeurs die werkzaam zijn in de Belgische stad Gent kunnen sinds deze week een gratis opleiding volgen over hoe ze moeten omgaan met mensen met een fysieke of mentale beperking. De cursus moet een positieve bijdrage leveren in de strijd tegen verkeersarmoede. Mobiliteitswethouder Filip Watteeuw trekt daarom in totaal 4.000 euro uit voor de bekostiging van het project. 

“We willen dat ook Gentenaars met een beperking vlot deel kunnen nemen aan het maatschappelijk leven”, zegt Watteeuw daarover tegen VRT. “Ze nemen vaker dan anderen een taxi, soms is het zelfs de enige optie, de chauffeurs moeten daar goed op kunnen inspelen. Daarom voorzien we deze opleiding.”

De cursus bestaat uit een stukje theorie en praktijkoefeningen. “We leren onder meer hoe we mensen nog beter kunnen laten in- en uitstappen en hoe we met rollators en rolstoelen moeten werken”, zegt een van de chauffeurs. Tevens krijgen deelnemers na de cursus hulpmiddelen mee, zoals een extra opstapje.

Psycholoog

“Ik vind het belangrijk dat we er voor alle klanten zijn, met of zonder een beperking”, zegt een andere chauffeur die gisteren deelnam aan de cursus. “Als taxichauffeur zijn we van alles: soms psycholoog of boodschappendrager, maar even goed ook een beetje hulpverlener. Ik vind deze cursus zeer nuttig.”

Lees ook:

Onderwerpen: , , , ,

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.