Willemsen de Koning
Initiatief

Willemsen- de Koning nieuwe partner van Hidden Disabilities Sunflower

Taxibusje van Willemsen de Koning. Foto ter illustratie. Foto: TaxiPro/Vincent Krabbedam

Willemsen- de Koning is als eerste personenvervoerder in de Nederlandse taxibranche partner geworden van Hidden Disabilities Sunflower. Dat een internationaal herkennings-concept voor niet direct zichtbare beperkingen. Dat meldt de Arnhemse personenvervoerder op de eigen website.

Mensen met een niet-zichtbare beperking kunnen de zogeheten Sunflower Keycord (groen met zonnebloemen erop) dragen om hun omgeving op een discrete manier te attenderen op hun beperking. “Voor hen is het vaak confronterend en frustrerend om steeds te moeten vertellen over hun verborgen aandoening, zoals ADHD, autisme, Alzheimer, dementie, diabetes, COPD, angst, gehoor-/zichtstoornis, dyslexie of laaggeletterdheid”, zegt Willemsen- de Koning daarover. “De Hidden Disabilities Sunflower Keycord-dragers kunnen op deze manier rekenen op meer begrip in hun omgeving.”

Steun

Voor Willemsen- de Koning was de keuze om zich bij dit initiatief aan te sluiten naar eigen zeggen een logische, aangezien het Arnhemse vervoersbedrijf dagelijks duizenden mensen met een beperking vervoert. “Met ‘Hidden Disabilities Sunflower Keycord’ willen we een extra service aanbieden aan reizigers met een beperking om hun dagelijkse leven iets gemakkelijker te maken als ze wat steun, hulp of extra tijd krijgen vanuit hun omgeving”, zo verklaart Gerhard Breedveld, operationeel directeur bij Willemsen- de Koning. “Met het Hidden Disabilities Sunflower Keycord aandacht vragen voor reizigers met een verborgen beperking, past daarom prima in ons ondersteunende dienstenpakket.”

McDonald’s

De opleiding ‘Hidden Disabilities Sunflower’ is inmiddels een vast onderdeel geworden in het verplichte opleidingstraject, die medewerkers van Willemsen- de Koning moeten volgen. Dit om de keycord-gebruikers te herkennen en op een juiste manier te benaderen. Ook partijen als Albert Heijn en McDonald’s hebben zich bij dit initiatief aangesloten.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Willemsen- de Koning nieuwe partner van Hidden Disabilities Sunflower | TaxiPro
Willemsen de Koning
Initiatief

Willemsen- de Koning nieuwe partner van Hidden Disabilities Sunflower

Taxibusje van Willemsen de Koning. Foto ter illustratie. Foto: TaxiPro/Vincent Krabbedam

Willemsen- de Koning is als eerste personenvervoerder in de Nederlandse taxibranche partner geworden van Hidden Disabilities Sunflower. Dat een internationaal herkennings-concept voor niet direct zichtbare beperkingen. Dat meldt de Arnhemse personenvervoerder op de eigen website.

Mensen met een niet-zichtbare beperking kunnen de zogeheten Sunflower Keycord (groen met zonnebloemen erop) dragen om hun omgeving op een discrete manier te attenderen op hun beperking. “Voor hen is het vaak confronterend en frustrerend om steeds te moeten vertellen over hun verborgen aandoening, zoals ADHD, autisme, Alzheimer, dementie, diabetes, COPD, angst, gehoor-/zichtstoornis, dyslexie of laaggeletterdheid”, zegt Willemsen- de Koning daarover. “De Hidden Disabilities Sunflower Keycord-dragers kunnen op deze manier rekenen op meer begrip in hun omgeving.”

Steun

Voor Willemsen- de Koning was de keuze om zich bij dit initiatief aan te sluiten naar eigen zeggen een logische, aangezien het Arnhemse vervoersbedrijf dagelijks duizenden mensen met een beperking vervoert. “Met ‘Hidden Disabilities Sunflower Keycord’ willen we een extra service aanbieden aan reizigers met een beperking om hun dagelijkse leven iets gemakkelijker te maken als ze wat steun, hulp of extra tijd krijgen vanuit hun omgeving”, zo verklaart Gerhard Breedveld, operationeel directeur bij Willemsen- de Koning. “Met het Hidden Disabilities Sunflower Keycord aandacht vragen voor reizigers met een verborgen beperking, past daarom prima in ons ondersteunende dienstenpakket.”

McDonald’s

De opleiding ‘Hidden Disabilities Sunflower’ is inmiddels een vast onderdeel geworden in het verplichte opleidingstraject, die medewerkers van Willemsen- de Koning moeten volgen. Dit om de keycord-gebruikers te herkennen en op een juiste manier te benaderen. Ook partijen als Albert Heijn en McDonald’s hebben zich bij dit initiatief aangesloten.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.