Screenshot_Uber_Educatie_video
Educatie

Uber-chauffeurs krijgen educatieve video getoond

Fragment uit de educatieve video. Foto: Uber, COC en MDRA.

Een vrolijke chauffeur die weet hoe je een gesprek aanknoopt en deze in stand weet te houden, waardoor jij je veilig en geaccepteerd voelt. Het is voor Uber dé reden geweest om samen met Meldpunt Discriminatie Regio Amsterdam (MDRA) en COC Nederland een educatieve video voor hun chauffeurs te maken. De video heeft als doel om chauffeurs te inspireren een actieve bijdrage aan de veiligheid van een rit te leveren, ongeacht afkomst, gender, geloof en seksuele geaardheid.

“Iedere dag hebben chauffeurs en passagiers vele duizenden ontmoetingen via de Uber app. Dit leidt vaak tot bijzondere gesprekken en de mooiste verhalen”, zegt Eveline Sijbrandij van Uber Nederland over de video. “Wij blijven daarom constant aandacht vragen voor acceptatie en veiligheid voor passagiers en chauffeurs.”

Volgens Freek Janssens, coördinator beleid & acquisitie nationaal bij COC Nederland, is het van belang dat iedereen zich in een taxi veilig voelt. “Daarom is het goed dat er nu een video is om aan chauffeurs te laten zien hoe mooi het is om onze kleurrijke community in de auto te hebben.”

Jacintha Summerville, consulent discriminatiezaken bij MDRA, is dat met hem eens. “De grote diversiteit aan passagiers en chauffeurs vraagt van ons dat wij elkaar de ruimte geven en respect hebben voor verschillen, omdat iedereen zichzelf moet kunnen zijn. Blijf in verbinding en ga het gesprek aan.” De educatievideo is gedeeld met alle chauffeurs die gebruik maken van de Uber-app.

Ride with Pride

Naast de educatievideo, bracht Uber afgelopen maanden ook met LHBTIQ+ mediaplatform MEIJT. de videoserie ‘Ride with Pride’ uit. Hierin vertellen iconen uit de community over jezelf kunnen zijn en veilig voelen onderweg, vanaf de achterbank van een Uber. De serie is te bekijken op de social kanalen van MEIJT..

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

1 reactie op “Uber-chauffeurs krijgen educatieve video getoond”

Ali Ates|04.08.22|16:19

Dit echt goed voor chauffeur die van huis uit geen opvoeding hebben gehad.

Uber-chauffeurs krijgen educatieve video getoond | TaxiPro
Screenshot_Uber_Educatie_video
Educatie

Uber-chauffeurs krijgen educatieve video getoond

Fragment uit de educatieve video. Foto: Uber, COC en MDRA.

Een vrolijke chauffeur die weet hoe je een gesprek aanknoopt en deze in stand weet te houden, waardoor jij je veilig en geaccepteerd voelt. Het is voor Uber dé reden geweest om samen met Meldpunt Discriminatie Regio Amsterdam (MDRA) en COC Nederland een educatieve video voor hun chauffeurs te maken. De video heeft als doel om chauffeurs te inspireren een actieve bijdrage aan de veiligheid van een rit te leveren, ongeacht afkomst, gender, geloof en seksuele geaardheid.

“Iedere dag hebben chauffeurs en passagiers vele duizenden ontmoetingen via de Uber app. Dit leidt vaak tot bijzondere gesprekken en de mooiste verhalen”, zegt Eveline Sijbrandij van Uber Nederland over de video. “Wij blijven daarom constant aandacht vragen voor acceptatie en veiligheid voor passagiers en chauffeurs.”

Volgens Freek Janssens, coördinator beleid & acquisitie nationaal bij COC Nederland, is het van belang dat iedereen zich in een taxi veilig voelt. “Daarom is het goed dat er nu een video is om aan chauffeurs te laten zien hoe mooi het is om onze kleurrijke community in de auto te hebben.”

Jacintha Summerville, consulent discriminatiezaken bij MDRA, is dat met hem eens. “De grote diversiteit aan passagiers en chauffeurs vraagt van ons dat wij elkaar de ruimte geven en respect hebben voor verschillen, omdat iedereen zichzelf moet kunnen zijn. Blijf in verbinding en ga het gesprek aan.” De educatievideo is gedeeld met alle chauffeurs die gebruik maken van de Uber-app.

Ride with Pride

Naast de educatievideo, bracht Uber afgelopen maanden ook met LHBTIQ+ mediaplatform MEIJT. de videoserie ‘Ride with Pride’ uit. Hierin vertellen iconen uit de community over jezelf kunnen zijn en veilig voelen onderweg, vanaf de achterbank van een Uber. De serie is te bekijken op de social kanalen van MEIJT..

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

1 reactie op “Uber-chauffeurs krijgen educatieve video getoond”

Ali Ates|04.08.22|16:19

Dit echt goed voor chauffeur die van huis uit geen opvoeding hebben gehad.