Daklicht. Foto: ProMedia (VK)
cao-onderhandelingen

Bekendmaking NEA-index uitgesteld tot 14 november

Foto ter illustratie. Foto: ProMedia

De definitieve bekendmaking van de NEA-index voor het jaar 2023, is uitgesteld tot 14 november. Dat meldt Sociaal Fonds Mobiliteit (SFM). De reden voor de vertraging zijn de onderhandelingen over een nieuwe cao Zorgvervoer en taxi, waar nog altijd geen definitief akkoord over is bereikt.

“Om cao-partijen zoveel mogelijk tijd te geven om tot een akkoord te komen, is door de klankbordgroep besloten de vaststelling en publicatie van de NEA-index te verlengen tot 14 november”, zo meldt SFM. In de klankbordgroep zitten vertegenwoordigers van het landelijk Platform Opdrachtgevers Doelgroepenvervoer, vervoerders en vakbonden.

Macro Economische Verkenningen

Als cao-partijen niet tot een onderhandelingsresultaat komen voor 14 november, wordt de component loon in de index vastgesteld op basis van de gemiddelde loonstijging, zoals in de Macro Economische Verkenningen staat vermeld. Deze stijging is 3,9 procent. De NEA-index voor 2023 komt dan uit op circa 11,3 procent. “Op basis van de huidige gesprekken tussen vakbonden en werkgevers is het niet uitgesloten dat de loonstijging substantieel meer zal zijn dan 3,9 procent, zodat met een NEA-index tussen de 13 en 15 procent rekening moet worden gehouden”, aldus SFM. Op 14 november zal het exacte percentage van de index bekend worden gemaakt.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Bekendmaking NEA-index uitgesteld tot 14 november | TaxiPro
Daklicht. Foto: ProMedia (VK)
cao-onderhandelingen

Bekendmaking NEA-index uitgesteld tot 14 november

Foto ter illustratie. Foto: ProMedia

De definitieve bekendmaking van de NEA-index voor het jaar 2023, is uitgesteld tot 14 november. Dat meldt Sociaal Fonds Mobiliteit (SFM). De reden voor de vertraging zijn de onderhandelingen over een nieuwe cao Zorgvervoer en taxi, waar nog altijd geen definitief akkoord over is bereikt.

“Om cao-partijen zoveel mogelijk tijd te geven om tot een akkoord te komen, is door de klankbordgroep besloten de vaststelling en publicatie van de NEA-index te verlengen tot 14 november”, zo meldt SFM. In de klankbordgroep zitten vertegenwoordigers van het landelijk Platform Opdrachtgevers Doelgroepenvervoer, vervoerders en vakbonden.

Macro Economische Verkenningen

Als cao-partijen niet tot een onderhandelingsresultaat komen voor 14 november, wordt de component loon in de index vastgesteld op basis van de gemiddelde loonstijging, zoals in de Macro Economische Verkenningen staat vermeld. Deze stijging is 3,9 procent. De NEA-index voor 2023 komt dan uit op circa 11,3 procent. “Op basis van de huidige gesprekken tussen vakbonden en werkgevers is het niet uitgesloten dat de loonstijging substantieel meer zal zijn dan 3,9 procent, zodat met een NEA-index tussen de 13 en 15 procent rekening moet worden gehouden”, aldus SFM. Op 14 november zal het exacte percentage van de index bekend worden gemaakt.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.